Friday, May 9, 2008

Show and Tell: Frukost

Idag hakar jag på Show and Tell-temat som är Frukost. Det blir väl mest tell för min del. Desiree har hand om temat nu i maj.

Vad äter jag till frukost?
När jag berättar för folk att jag ätit samma sorts frukost i säkert 20 år tittar de
litet konstigt på mig. Jag tycker verkligen om den frukosten jag äter och ser ingen anledning att ändra på mina inbitna vanor. :)

Jag äter yogurt och nuförtiden blir det Nancy's fettfria, naturella yogurt. Min blogg handlar ju bland annat om skillnader mellan Sverige och USA och det här med yogurt är en sådan skillnad. Yogurt i Sverige är ju för det mesta i rinnande form. Här är yogurten mycket fastare och man måste ta den ur sin förpackning med sked. I början tyckte jag det var litet konstigt med denna fasta yogurt men nuförtiden har jag helt klart vant mig vid den amerikanska varianten.
I yogurten brukar jag ha en banan. Jag gillar inte den smaksatta yogurten men bananen gör det lagom sött. Sedan äter jag en skiva bröd med honung. Brödet brukar jag köpa i en av våra hälsokostaffärer. Honungen är väldigt god och det är en rå, okokad honung som smakar mycket bättre än de "vanliga" honungstyperna.

Sedan dricker jag faktiskt bara varmt vatten. Jag är ingen kaffedrickare och det är faktiskt väldigt sällan jag dricker te. Verkar kanske litet konstigt att bara dricka varmt vatten men jag gillar det.

Andra frågan "Äter jag samma frukost varje dag eller blir det olika?" har jag redan besvarat. Inga förändringar här inte. :)

Och för att vara riktigt tjatig har jag även svarat på den tredje frågan Gör du skillnad på vardag- och helgfrukost?" Nej, det gör jag alltså inte.

Sorry Desiree, jag är hur trist som helst eftersom jag också svarat på nästa fråga "Är du en kaffe- eller te-människa?"

Den sista frågan "Har du någon speciell favoritmugg/kopp för kaffe eller te?" får jag väl ersätta med vatten (låter ju litet fantasilöst faktiskt :)) - jag har ett par koppar/muggar som jag använder och gillar - tyvärr kan jag inte lägga ut bilder här eftersom jag ju inte köpt min kamera än. Den ena säger "Happy Secretary's Day" och inköptes i en secondhand affär. Jag tyckte den passade mig eftersom jag jobbade som sekretare under så många år i Sverige.

Bilderna har jag tyvärr fått låna från internet.

4 comments:

Annika said...

Vad kul att du hoppade på temat, A-M!!
Yogurt brukade jag äta rätt mkt förr, men tröttnade. Det var mest Danones fettfria.
Banan är gott att ha i naturell yogurt, håller med.
Varken kaffe eller te alltså. Nej, men vi är alla olika...

Kram!!

Saltistjejen said...

Hahahaha! Du är nu den tredje som jag fått veta dricker vatten och inget annan dryck till frukost! Innan Show & Tell kände jag ingen! Där ser man.
Jag har också vant mig vid yoghurten här nu. Konsistensen är ju lite tjockare men jag tycker inte det är någon nackdel! Den är dessutom super om man vill göra tzatziki eller yoghurtsåser eftersom man inte behöver låta den rinna av vilket man måste i Sverige. I konsistensen är den ju ungefär som matlagningsyoghurt är i Sverige.
Kul att du var med på Show & Tell idag!!
Kram!

Petchie75 said...

Ha ha, jag tyckte att det var konstigt att dricka vatten till frukost nar jag laste Lulluns inlagg, tills jag insag att det gor ju jag ocksa!! Eftersom det ar sa varmt har i PR dricker jag inte alltid te eller kaffe, men vattenglaset hanger med mig runt i lagenheten dygnet runt! Men varmt vatten, nja, det ar ju lite konstigare ;-)
Jag tror faktiskt bara att det ar i Sverige som yoghurt ar rinnande!? I nastan alla europeiska lander jag varit i, ar den mycket fastare.. men tank, det har jag aldrig egentligen tankt pa forran du skrev det!
Trevlig helg Anne-Marie!

Desiree said...

Kul att läsa ditt fredagstema om frukost. Man behöver inte alls känna att det är kaffe eller te som gäller. Vatten går ju finemang. Jag har provat Nancys youghurt någon gång och den var riktigt god. jag hittade den på Whole Foods för den finns inte i våra vanliga butiker. Banan i yoghurt brukar jag också ha, det är ju jättegott.