Wednesday, June 26, 2013

Telefon och internet

Att flytta innebär inte bara att packa, packa upp och få ordning på sina saker. Det innebär också att ändra sin adress hos många företag - här i USA har vi ingen central adressändring som man har i Sverige - och att flytta till exempel sin telefon- och internetservice.

Eftersom jag bor i ett glesbygdsområde finns det ett LITET utbud av telefonservice. Det bolag som i stort sett har monopol här heter AT&T och jag har haft min telefonservice genom deras företag sedan jag kom till USA. De är okej även om jag tycker att de är dyra. Man får se till att man får del av deras "promotions" så att kostnaden går ner litet.

Innan jag flyttade hade jag fått veta att den adress jag skulle flytta till krävde installation av en tekniker för att få telefon- och internetservice. AT&T U-verse heter denna service som de trycker stenhårt på att alla nya och existerande kunder som till exempel flyttar måste ha. Inga val där inte.

Teknikern kom i fredags och det kändes bra att få kontakt med yttervärlden igen. :) Eftersom jag inte vill ha trådlös (wireless) uppkoppling för datorn (på grund av strålningen som jag inte mår bra av) fick jag som sagt dra långa, långa kablar till övervåningen men det gick bra. AT&Ts U-verse telefonservice går via deras "gateway" eller modem så om strömmen går har man bara några timmar med en "battery back-up". Föredrar helt klart den vanliga telefonuppkopplingen som fungerar även utan el. Om man har telefoner som inte är beroende av el, vilket jag har.
Har läst massor om det modem som de använder sig av och i stort sett ingen tycker om det. Alla recensioner säger att det fungerar dåligt. Jag håller tummarna.

Fick ringa till AT&T idag eftersom de, trots löften att inte ta ut en installationsavgift, hade lagt till den på fakturan. Tror att jag tillbringade totalt 1 timme med deras kundtjänst innan allt var utrett. Och att prata med AT&T innebär att man får vara inställd på telefonledningar där man knappt hör vad personen säger. Försökte skämta med kvinnan jag pratade med om detta. Hon skrattade litet förläget eftersom hon insåg att folk har samma erfarenhet som jag.

Känner mig fortfarande litet vilsen i rutinerna i och med flytten. Det tar tid att komma på plats.

Har ingen aning om hur varmt det kommer att bli i den nya bostaden när en otrolig värmebölja skall komma till slutet av veckan och under nästa vecka. +40 kommer det att bli flera dagar! Pust! Kanske jag kan smyga in på kontoret under helgen eftersom vi har luftkonditionering. :)

Så här nära bor jag jobbet. Nästan löjligt nära. ;)

Det har regnat de senaste 2 dagarna till och från. Rosorna utanför ytterdörren var regntunga i morse.

15 comments:

Malix said...

Låter krångligt det där med att flytta i USA, 40 grader jodå då hade nog till och med jag klagat tror aldrig jag upplevt sådan värme. tycker det är tillräckligt varm när det är 25. Idag hittade maken de första kantarellerna, när han var på jobbet. Så snart blir det smörstekta kantareller till kvällsmat, Just det där med regn har det varit mera än gott om här.... tyvärr ha en fin dag-

Anonymous said...

Wow, jösses så nära du har, toppen!!!!! Du kan ju krypa till jobbet om du vill!!!!!:) Fina bilder! Ja, det är bökigt när man skall ändra telefon och kabel plan. Tar ju evigheter på telefon osv........ Ha det bäst och trevlig helg på dig! KRam Maria G

Unknown said...

Hoppas du kommer att trivas I ditt Nya hem :) Vilken fördel att bo så nära jobbet! Kram

Annika said...

OJ, jamen NU är du minsann nära jobbet,
Too close for comfort?
Eller inte, bara skönt kanske.
J,a bökigt när man ska ställa om telefon, internet och sådant.
Själva funderar vi på att göra oss av med vår fasta telefon och bara köra allt via mobilerna.
Men fördelen är ju att vid strömavbrott funkar den fasta.
JAJA, det tål att tänkas på.
Kram!

Desiree said...

Jag det är en hel det att tänka på förutom att packa och packa upp ur kartongerna. Hoppas det ordnar sig med både telefon och internet. Lyx att ha nära jobbet men samtidigt kan man kanske också känna att man aldrig kommer ifrån jobbet riktigt om man har för nära. Lite tudelade känslor kanske?
Kram!

Min plats i solen said...

Låter krångligt det där med telefonen men skönt att det hela ordnade sig till slut.

Hörde på nyheterna idag att ni har det galet varmt borta hos er. Högsta temperaturerna uppmätta någonsin sedan mätningarna startade. Galet! Jag hoppas du tar hand om dig och att hettan inte blir för jobbig.

Kram på dig

Hans Nilsson said...

Jag är i exakt samma läge som du var för några veckor sedan, har sagt upp lägenheten, skall flytta till landet. Finns inte heller så många alternativ för telefon/intenet/tv, fast de som finns fungerar väl. Får se hur jag väljer. Låter som AT&T har ungefär samma kundvård som Telia... :)

Fina rosor du har utanför nya hemmet
Ha det bra

Hans Nilsson said...
This comment has been removed by the author.
Anne-Marie said...

Malix: Det är alltid mycket att stå i när man flyttar. Och det tar tid att få ordning på vissa saker. Det bästa är när rutinerna bara flyter på.
Nu är det HETT!!! Det var runt +35-36 idag.
Åh, så gott det låter med smörstekta kantareller. Jag blir avundsjuk!
Ha det gott!

Anne-Marie said...

Maria: Krypa går nog också bra. ;) Nu när det är så varmt och soligt måste jag ju ha persienner och gardiner fördragna så jag inte ser "min" byggnad men det känns litet konstigt att ha så nära till jobbet. Men det är bara tillfälligt.
AT&T Uverse har ett visst modem de använder för de allra flesta av sina kunder och det har fått urdåliga recensioner. Idag fick jag uppleva den första "incidenten" när jag inte kom ut. Tyckte mycket bättre om min "vanliga" telefon och mitt DSL-modem. Ha det gott! Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Tillfälligt är hur jag ser på det nya boendet. Vill inte vara kvar här i Mt Shasta-området och troligen inte i USA men jag får ta ett steg i taget.
Nära är ordet. ;)
Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Jag försöker inte tänka på att jag bor så nära jobbet men det är ju litet svårt när jag ser byggnaden. Men eftersom jag ser det som en tillfällig bostad hoppas jag att det skall gå bra. Kanske litet väl nära men jag ville inte lägga ner massor med tid på att leta en "perfekt" bostad.
Att byta adress och allt som kommer med det är litet bökigt och tar ofta tid. Får nog ringa AT&T igen eftersom jag inte tror att jag har rätt slags betalningsmetod efter flytten. Suck.
Tycker nog att saker och ting var litet enklare förr.
Kram!!

Anne-Marie said...

Desiree: Litet nära till jobbet är det nog men som jag skrev till Annika ville jag inte ta tid med att leta efter en "perfekt" bostad eftersom mitt mål är att komma härifrån relativt snart.
Nu är det mesta avklarat men har fortfarande litet ändringar att göra betr. adressen och får nog ringa AT&T igen med tanke på min senaste räkning.
Kram!!

Anne-Marie said...

Lotta: Eftersom alla bolag vill göra allt mer och mer tekniskt blir det mer komplicerat. Föredrog helt klart min vanliga telefon och bredbandsinternet som verkade mycket mera stabilt än det senaste "påhittet" från AT&T.
Galet hett är ordet. Det uppmätts rekord nu i hela västra USA. Vi hade ca +35-37 idag. Pust! Har faktiskt bara varit inomhus idag.
Kram!

Anne-Marie said...

Hans: Grattis till din flytt!
Har ingen erfarenhet nyligen av Telia (av förklarliga skäl ;)) men kan tänka mig att alla stora bolag har litet väl mycket monopol-situation som gör att deras kundtjänst kanske inte alltid är den bästa.
Tycker nog att den lösning jag hade tidigare var bättre men tydligen pushar AT&T detta U-verse modem stenhårt när man flyttar eller byter service. Troligen för att kunna ha mer kontroll som går vidare till myndigheter här i USA.
Ha det gott!