Wednesday, June 12, 2013

Gammal och ny bostad

Igår kom ett brev via FedEx till min adress. Det var adresserat till mina hyresvärdar och var från deras låneföretag. Eftersom jag inte har röntgenblick ;) vet jag ju inte exakt vad som stod i brevet men troligen var det ett formellt brev att huset jag hyrt nu faktiskt gått till inkasso. Jag har ju skrivit om det jag tidigare förstått är på gång så nu är det väl ett steg närmare själva inkassoprocessen.
Mina hyresvärdar har ägt tre olika byggnader i Weed. En där de hade sin affär med kakel och liknande. Den är nu bankägd och är till försäljning. Den andra byggnaden (som har 4 lägenheter) bodde jag en kort tid i när jag var med om min första "foreclosure" i Lake Shastina. Det var dit jag flyttade under 6 månader. Den befinner sig också i en inkassoprocess. Och nu huset jag hyrt under 3 år.

Det känns litet tragiskt att det blivit som det blivit eftersom jag överlag trivts i huset. Inga störande grannar och jag har ju haft en väldigt fin vy av berget från huset. Men nu är det som det är.

Jag har inte direkt skrivit här på bloggen om min "jakt" efter ny bostad men för några veckor sedan hittade jag faktiskt ett annat boende! Det ligger 1 minut från jobbet! :) Tyvärr är det inget fristående hus men det är bara en granne på andra sidan. Dessutom är det ett hyreskontrakt som gäller "month-to-month" vilket ju var det jag ville ha. Ville inte låsa upp mig igen på ett helt år. Det är inget speciellt med bostaden utan en "typisk" Weed-bostad men jag ser det ju mera som en övergående lösning tills jag kan komma härifrån. Det är fortfarande mitt mål.

Och jag har redan fått peka på saker som inte fungerade när jag och min blivande hyresvärd hade en "walk-through" för ca 1,5 vecka sedan. Hon har sett till att dessa åtgärdats vilket ju var positivt. Jag vet vem hon är och att hon nog är en "Weed hyresvärd" - dvs en person som inte gör det där lilla extra. Det verkar ju vara hur saker och ting görs här i Weed. Men jag har i alla fall en ny bostad och får nu - tyvärr - betala dubbla hyror en kort tid och litet annat som också blir dubbelt. Men jag är fri från mitt väldigt bundna kontrakt och jag behöver inte vara med om mina nuvarande hyresvärdars inkassoprocess.
Och det gick fort att få denna nya bostad. Från det att jag såg bostaden tills dess att jag hade skrivit på kontraktet hade det gått 4 dagar! Raketfart minst sagt. Och min nya hyresvärd känner till mina nuvarande hyresvärdar. Tala om en liten ort. :) Idag överlämnade jag FedEx-brevet till rätt person och tillsammans med det lämnade jag även ett brev där jag talade om att jag inte skulle förlänga mitt kontrakt.

Eftersom jag får en hel del mail från svenskar hur det är att hyra bostad i USA kommer jag att skriva ett separat inlägg om detta.

Nu har temperaturen fallit ännu mer. I natt var det nästan kyligt. Inte mig emot alls. Igår kväll trodde jag att det skulle regna men av det blev det ingenting. En del dramatiska moln tornade upp sig men de försvann senare.
12 comments:

My kids' Mom said...

Hej Anne-Marie,

Vad skönt att du har säkrat nytt boende och så nära jobbet innebär ju viss livskvalitet som att man inte behöver köra bil och att man kan gå hem och äta lunch t.ex.

Jag tycker även att det låter skönt med month-to-month eftersom det friar upp dig att flytta om du inte trivs eller hittar ett annat boende som du hellre skulle vilja ha.

Det skall bli spännande att se vad vi hittar för boende i San Diego. Allt är så dyrt där så vi får nog bo i något helt annat än vad vi är vana vid :-) Men det är OK bara vi får vara i California.

Ha en jätteskön dag! Kram Anneli

Äventyret framtiden said...

Ett steg på vägen i rätt riktning, känns det som! Skönt att ny bostad gick att ordna och med ett sådant hyresavtal som du vill ha.
Håller tummarna för att allt blir bättre, att du trots allt får en möjlighet att se berget men ur annan synvinkel.

Lycka till!
Karinkram

Malix said...

Vad bra att du fått ny bostad, Måste vara jobbigt att flytta hela tiden fast nu hade ju perioden varit ganska så länge. vackra bilder, Jag formligen älskar dramatiska moln. Tillsammans med berget blir det vidunderligt vackert. Här hemma regnar det och kommer att göra i två veckor enligt appen men det är ju Sverige det som det brukar vara, ha en fin dag

olgakatt said...

Jag, som inte flyttat på 35 år, vet inte om jag ska vara avundsjuk eller beklaga.
Jag är avundsjuk på din minimalism - som du tycks ha utvecklat till perfektion - men beklagar att du inte fått sätta ordentliga rötter på länge.
Håller tummarna att du snart hittar vägen dit du vill!

Annika said...

Bra att du har ny bostad.
Bra också att det är month-to-month så att du kan dra om du hittar jobb ngnannanstans utanför Weed.
Synd med utsikten, förstår att du kommer att sakna det magiska berget.
Här på östkusten väntar vi nu riktigt dåligt väder.
Vi får'la se.
Kram!

Unknown said...

Å vad skönt att du hittat nytt boende :) Kram

Anne-Marie said...

Hej Anneli: Det kändes rätt bra att ha hittat det nya boendet när brevet med FedEx kom.
När jag var med om en foreclosure för ca 3,5 år sedan (de är tyvärr rätt vanliga nuförtiden i mina trakter) kom det som en "bomb" men nu var jag förberedd och kunde vidta åtgärder innan det blev mer "akut".
Vi får se om jag tröttnar på att vara alldeles vid jobbet men det kändes som om det viktiga var att vara flexibel i hyreskontraktet. Vet inte om du hade hittat till min blogg när jag skrev om att jag är "klar" här i detta område men med min fotskada och allt kring min mamma har pusselbitarna inte fallit på plats ännu.
Ha en fin fredag! Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Jag har varit väldigt bortskämd med att se berget från huset jag nu hyrt. Har haft en mycket fin vy från den plats där jag har min dator.
Det nya boendet har inga fönster i riktning mot berget men jag kan nog se en liten del av berget från ett par fönster. Går jag ut ser jag det direkt utanför dörren. Och det är nog egentligen en mer imponerande vy av berget. Det finns en bild i min "header" som det ser ut utanför dörren.
Det känns som om det är ett steg i rätt riktning och det här handlar inte bara om ett boende utan även om andra, djupare, inre saker som jag håller på att förändra. Du fattar säkert. :)
Kramar!!

Anne-Marie said...

Malix: När jag var med om en foreclosure för 3,5 år sedan togs jag i stort sett på sängen. Nu var jag förberedd och hade kunnat vidta åtgärder tidigare. Det kändes bra.
Tills jag vet vart jag skall ta vägen hoppas jag att den nya bostaden skall fungera.
Idag var det bara runt +20 och jag kunde till och med ha jacka på mig. Men inget regn. I staten Colorado brinner enorma bränder. Det är så torrt här i västra USA.
Ha en fin fredag!

Anne-Marie said...

Olgakatt: När jag håller på att packa (måste erkänna att jag är rätt trött på mina flyttkartonger numera) kan jag känna att jag fortfarande har för mycket. I jämförelse med andra har jag nog väldigt litet.
Jag tror att jag inte haft riktiga rötter sedan jag flyttade hemifrån. I USA är det nog mycket vanligare att människor flyttar oftare än i Sverige men även när jag bodde i min lägenhet i Sollentuna kände jag dåligt med rötter.

Anne-Marie said...

Annika: Jag fick det jag ville - nära till jobbet (mycket nära ;), month-to-month och en okej standard. Ser det inte som en plats där jag kommer att bo under lång tid. Men man skall aldrig säga aldrig. Känner dock att jag är "klar" här - ja, det vet du ju redan.
Eftersom den nya bostaden inte har fönster som vetter mot berget ser jag nog bara en liten del om jag kikar ut genom ett par fönster men stiger jag ut, utanför dörren, ser man den vy som syns på den första bilden i min header så helt "berglös" är jag inte. :)
Har hört om stora oväder på östkusten. Hoppas att ni klarar er bra.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Maria: Det gick fort och blev ju det jag hade som önskemål. Ja, du vet ju hur det är att skapa det man fokuserar på. :)
Det märkliga är att jag egentligen inte sett något annat sedan denna lägenhet kom som skulle varit likvärdigt. Tur att jag följer min intuition. Kram!