Tuesday, June 25, 2013

Flytt avklarad och på plats i nya bostaden

Tack för undringarna om allt är okej! Jodå, jag lever även om jag är rätt slut av flytten. Att flytta tar på krafterna och det tar även tid.

I torsdags förra veckan gick flyttlasset till den nya bostaden. Som kanske framgått är jag rätt organiserad ;) så på 30 minuter hade flyttkillarna tömt huset! och vi kunde bege oss till lägenheten som ligger ett stenkast från skolan. Där tog det litet längre tid eftersom bostaden är i två plan. Eftersom jag ännu inte är tillräckligt stark efter stukningen att bära tunga saker upp för trappor bad jag flyttkillarna att bära allt som skulle upp på övre plan - de flesta kartongerna placerades där.

Flytten tog bara ett par timmar och när den var klar begav jag mig till jobbet för en vanlig arbetsdag. Det kändes onekligen litet konstigt att gå till den nya bostaden och sova där första natten. Eftersom jag snabbt vill komma på plats och hitta saker och ting hade jag gett mig sjutton på att jag skulle vara klar med uppackning och organisation av bostaden på söndagen. Och det var jag. :) Men det tog på krafterna. Fötterna och benen värkte på kvällarna men fotleden höll och jag hade fått ett ordentligt "träningspass" med att få ordning på möbler och kartonger. Jag insåg också att jag hade inte kunnat flytta för bara 1-2 månader sedan på grund av den skadade fotleden - jag var helt enkelt inte tillräckligt stark. Nu blir det att träna benmusklerna i trappan vilket kanske kan vara bra eftersom jag tappat en hel del i styrka de senaste månaderna. Var hos min chiropraktor igår och han tyckte att det såg ännu bättre ut och att trappan skulle vara bra för mig.

Som jag tidigare skrivit ser jag den här bostaden litet som en "mellanlandning" innan jag vet mer exakt vart jag skall ta vägen. Och i och med detta har jag inte alls packat upp alla kartonger och kommer heller inte att packa upp dem. Allt som jag använder ofta är uppackat och på plats och bland annat fick jag hitta på en lösning till dator och telefon på övre plan eftersom jag ville ha mitt "kontor" där. Och när det inte finns telefonjack och ledningar får man dra långa, långa sladdar. Jag hade sedan tidigare en ca 30 meter lång kabel för datorn som blev perfekt och jag hade även långa telefonsladdar.

Att se sitt arbete från bostaden är litet speciellt men det går säkert bra. Under 1 minut har jag för att komma till mitt jobb nu!

Nu återstår "bara" att städa min gamla bostad och ha genomgång av den. Eftersom jag har tillgång till den ett tag till tar jag det litet lugnt men skall sätta igång troligen till helgen.

Det har varit perfekt med litet svalare väder de senaste dagarna och i natt regnade det. Underbart! Men senare i veckan och till helgen kommer det att bli hett - riktigt hett.

22 comments:

olgakatt said...

Grattis till att ha klarat av ännu en flytt! Hoppas det blir en bra mellanlandning innan du tar ett nytt och större steg.

Saltistjejen said...

Vad bra att flytten gick fint trots din fot. Hoppas nu att du kan trivas där även om du ser denna nya bostad som en temporär sådan. Men att trivas även då man bor en "kortare tid" är viktigt. Skönt att ha så nära jobbet!! :-)
Kram!

My kids' Mom said...

Hej Anne-Marie!

Grattis och så skönt att du är på plats. Usch, det låter besvärligt med foten, jag vet hur okapabel och handikappad man känner sig. Bra gjort att flytta trots allt. Tur att du är minimalist.

Att ha nära till jobbet kan vara livskvalitet. Man kan sova några minuter extra, gp hem och äta, och man slipper köra bil :-)

Var tror du du tar vägen sedan? Stannar du i Weed eller har du tänkt dig nya äventyr på annat håll?

Jag skall sätta ut mitt hus till försäljning i Augusti och åker till CA i oktober på lite house-hunting. Vi vill ju mycket gärna re-locate till San Diego, nackdelen är att det är jättedyrt där men samtidigt så har vi vänner och familj där vilket är en stor trivselfaktor.

Lycka till med att "boa" in dig i nya hemmet. Ha det så fint.

Kram Anneli

My kids' Mom said...

Hej Anne-Marie!

Grattis och så skönt att du är på plats. Usch, det låter besvärligt med foten, jag vet hur okapabel och handikappad man känner sig. Bra gjort att flytta trots allt. Tur att du är minimalist.

Att ha nära till jobbet kan vara livskvalitet. Man kan sova några minuter extra, gp hem och äta, och man slipper köra bil :-)

Var tror du du tar vägen sedan? Stannar du i Weed eller har du tänkt dig nya äventyr på annat håll?

Jag skall sätta ut mitt hus till försäljning i Augusti och åker till CA i oktober på lite house-hunting. Vi vill ju mycket gärna re-locate till San Diego, nackdelen är att det är jättedyrt där men samtidigt så har vi vänner och familj där vilket är en stor trivselfaktor.

Lycka till med att "boa" in dig i nya hemmet. Ha det så fint.

Kram Anneli

Annika said...

Skönt att det är gjort.
Det är ju så jobbigt att flytta.
PUST!!
Hoppas att du ska trivas i den nya lgh innan du ger dig ut mot nya äventyr.
Oerhört hett på denna kust, men det är ju inget ovanligt :-)
Kram!

Desiree said...

Skönt att flytten är avklarad.Det är väldigt mycket jobb med att flytta och det tar på krafterna. Jag hoppas du kommer att trivas fint även om det är ett ställe för mellanlandning mer än ett "äkta hem". Det låter toppen att ha så nära till jobbet. Otroligt smidigt även om det på sätt och vis kanske inte är jättekul att behöva se jobbet. Men du får vända blickarna mot det vackra berget istället eller något annat. Jag hoppas det blir ett bra boende.
Kram!

Charlie sa ... said...

Ja, jätteskönt att vara på plats och ha nära till arbetet, en bonus ;) Tycker du är jätteduktig! Det är ansträngande att flytta och extra komplicerat när man inte är i toppform. Du är ju inte helt återställd med fotleden.

skönt med lite svalare väder. Vet ju hur det är när det är tryckande - vi har just haft några sådana dagar!

Stor kram!
Lotta

Anne-Marie said...

Olgakatt: Tack! Jag hade ju hoppats på att fler pusselbitar skulle ha fallit på plats men det hade de inte så det var nödvändigt med en "mellanlandning".

Anne-Marie said...

Saltis: Jag var verkligen glad och tacksam att fotleden klarade av allt gående och stående. Den såg ansträngd ut ett par kvällar men efter en natts sömn blev det bättre. Nästa gång det blir flytt blir det härifrån - det finns inget annat som gäller.
Nära till jobbet är verkligen sant. :) Nästan litet löjligt nära men det får vara så ett tag. Kram!

Anne-Marie said...

Hej Anneli: Tack! Jag kan röra mig relativt obegränsat men klarar inte lika mycket som vanligt. Och får vara försiktig. Ja, du vet ju hur det är med en allvarlig stukning.
Att ha nära till jobbet är okej men det kan också vara skönt att ha litet avstånd som jag hade tidigare. Den bostaden ligger ca 1,5 km från skolan.
Jag är klar med det här området så det blir någon helt annan plats och troligen inte i USA eftersom jag tycker det är obehagligt med allt som är på gång här. Men jag har inga konkreta planer ännu.
Synd att San Diego ligger så långt från Mt Shasta. Annars hade vi kunnat ses kanske. Vet att du vill tillbaka till USA.
Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Som jag skrev till Olgakatt hade jag ju hoppats att inte behöva göra en mellanlandning men pusselbitarna måste falla litet mera på plats innan jag kan fatta litet mer permanenta och större beslut.
Skall bli skönt när den andra bostaden är helt avvecklad så att jag inte behöver fundera mer på den.
Märker redan att jag saknar att vara själv - utan grannar. Tycker inte om att höra andra. Men, men det får väl gå tills vidare.
Kram!!

Anne-Marie said...

Desiree: Du är ju också en van "flyttare" ;) så du vet ju hur mycket jobb det är att få ordning på saker och ting. Bara att få rutiner i en ny bostad tar tid.
Jag kommer nog att ta bilen och åka till andra delar av Weed och promenera tror jag. Klarar inte av att bara vara i närheten av jobbet.
Berget har varit höljt i moln de senaste par dagarna pga moln och en del regn men det lär komma mycket sol och MYCKET hetta de närmaste dagarna.
Kram!!

Anne-Marie said...

Lotta: Jag har märkt att jag får disciplinera mig litet betr. att bli klar på morgonen. När det är så nära är det lätt hänt att dra ut litet på morgonrutinerna. Sovmorgon blir det inte men kanske litet lugnare takt. :)
Det här var ett bra test på vad jag klarar med tanke på foten. Och jag klarade mer än vad jag trodde även om jag var trött.
Nu kommer det att bli HETT här. Hade hellre haft litet fortsatt svalt och regnigt väder faktiskt.
Stor kram!

Malix said...

grattis till flytten hoppas du kommer trivas, Härligt att se ord från dig igen inte utan att jag började fundera på vad som hänt.
Jag har oxå nära till mitt jobb, jag tycker det är skönt har en två minuter vilket även gör att om jag glömmer något så är det lätt att hämta

Hans Nilsson said...

Hej Anne-Marie,
Brukar följa dig på bloggen, men inte kommentera så mycket. Vet av egen erfarenhet att det inte är enkelt att komma på var man vill bo. Har ju förstått den nya bostad inte känns "permanent". Finns ju många ställen man skulle vilja bo, men det är ju mycket som spelar in och måste passa. Lycka till med funderingar
/Hans

Fullblodsekologen said...

Skönt att du är klar med flytten. Hoppas du kommer trivas under tiden du reder ut vart du ska "ta vägen". Ha det fint! Regniga smålandskramar/Annelie

Anonymous said...

Grattis till flytten och skönt för dig att det är gjort! Misstänkte att det var det du höll på med.
Ha det bäst!
KRam Maria G

Anne-Marie said...

Malix: Tack - även om jag hade hoppats att ta ett mer permanent flyttsteg och inte ett mellanläge. Men nu är det som det är.
Känns litet märkligt att ha så nära till jobbet men det går säkert bra.

Anne-Marie said...

Hans: Tack! Minns att du kommenterat tidigare men det var nog ett tag sedan.
Vi får se vad som utkristalliseras framöver. Skall först se till att mitt tidigare boende "avvecklas". Har inte hunnit eller orkat att städa där ännu men måste ta tag i den biten nu.

Anne-Marie said...

Annelie: Det känns skönt att jag lyckades bli klar så snabbt med organisation och uppackning i nya bostaden. Nu är nästa steg att bli helt klar i den gamla bostaden med städning osv.
Vi hade regn här under de senaste dagarna men nu skall det bli HETT - mycket hett - uppemot +40 grader. Vill inte ha sådan värme. Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Det tar verkligen både tid och energi att bli klar med en flytt. Den har fyllt dagarna från morgon till kväll den senaste veckan. Ha det fint! Kram!

Min plats i solen said...

Skönt att höra att flytten gick bra Anne-Marie och att du nu är på plats i din nya bostad. Jag hoppas du kommer trivas även om det bara är en mellanlandning. Jag är imponerad över hur organiserad du är och att du klarade av flytten så snabbt och smidigt trots din fot.

Ta nu hand om dig, njut av det svalare vädret och hoppas foten snart ska kännas starkare.

Kram Lotta