Friday, June 14, 2013

Packning pågår

Det är nog tur att jag valde att bara jobba 8 timmar/dag och att vi har ledigt på fredagarna eftersom packning pågår. Och det tar tid.
Måste erkänna att jag är rätt trött numera att se mina flyttkartonger. De har hängt med under många flyttar men fungerar fortfarande. En del var till och med vid flytten från Hawaii för 9 år sedan.


När jag flyttade från Hawaii och senare när jag flyttade från Oregon hade jag kommit underfund med att jag var tvungen att veta vad jag hade i vilken kartong så jag numrerade de allra flesta kartongerna och gjorde en lista med en kort beskrivning av det kartongerna innehöll. Andra har gjort sig litet lustiga över min noggrannhet men det bjuder jag på. :) Jag tycker mitt system fungerar perfekt.
Jag tror inte att jag ens kommer att packa upp allting när flytten går nästa vecka till den nya bostaden. Men med nummer och en lista går det att hitta saker ändå. Självklart kommer jag att packa upp mycket men jag har till och med låtit vissa kartonger stå ouppackade under mina 3 år i huset jag hyrt. Mycket beroende på att det inte funnits tillräckligt med lådor och andra förvaringsutrymmen.

Igår överlämnade jag alltså ett brev med min officiella "uppsägning" av bostaden. Det skall man alltid göra. Jag hade också skickat brevet via epost till hustrun (det är ett gift par som varit mina hyresvärdar) eftersom hon inte bor här längre. Maken är alltså här under en period. Jag fick ett svar från henne idag där hon tackade mig för att ha hyrt från dem. Det är ju alltid trevligt att förstå att de har uppskattat mig som hyresgäst.

I morgon skall jag bege mig till den nya bostaden och städa litet. Standarden på städningen var inte riktigt på min nivå tyvärr så jag vill göra det innan alla mina saker flyttas dit. När jag pratade med en god vän i Colorado vid något tillfälle sade hon samma sak - att hon alltid får städa när hon flyttar in i en ny bostad. Vet inte riktigt varför man inte städar ordentligt.

Skrev igår att jag kommer att sakna utsikten jag haft. Den nya bostaden har inga fönster som vetter mot berget men jag kan nog se en skymt av det om jag kikar ut genom ett par fönster. Däremot har jag denna utsikten när jag stiger ut genom dörren.
Det här fotot tog jag för ca 1,5 år sedan.

15 comments:

eastcoastmom said...

Tycker ditt packsystem verkar smart!

Flyttstädning i USA finns knappt, det kallas ofta broom clean och ska bara städas hjälpligt, den som flyttar IN ska sedan städa på sitt sätt. Tydligen är just broom clean en tolkningsfråga...

Charlie sa ... said...

Vi har samma kartongsystem :-)

Lycka till med flytten! Att flytta är trots allt en ansträngning så jag förstår att du kan känna dig trött. Skönt när det är klart.

Vacker ny utsikt du kommer få när du kliver ut!

Kram och trevlig helg

Lotta

Saltistjejen said...

Lycka till med allt innan , under och efter flytten! Det ÄR verkligen jobbigt med flyttar. Just detta packande/uppackande.
Flyttstädning är nog inte samma här som i Sverige där det ju är otroligt viktigt och noggrant och man kan ju få betala de som flyttar in eller hyresvärdarna ifall man inte gjort en tillräckligt bra städning.
Kram!

Malix said...

det där med packsystem e väl utmärkt önskar jag kunde hitta något sånt sätt på saker som jag ställer i källaren:) visst är det konstigt att det oftast blir att man måste städa när man flyttar in någonstans. Även när det är helt nytt fick jag göra det en gång till trots att det hade varit en städfirma där.
tur att det är svalare nu då när du ska flytta att städa i värme är ju aldrig roligt Ha en fin helg själv jobbar jag men vi ska ut på utflyckt med våra brukare det ska bli jätte kul.

Annika said...

MÄKTIG syn som möter dig då du stiger ut. WOW!!
Det där berget är så magiskt!!
Du har ett bra system, önskar jag vore lika organiserad. Visserligen har jg inte flyttat på 13 år, men...
Heja dig!
Ja, det där med flyttstädning är annorlunda än hemma. När vi flyttade in här så tog familjen som flyttade ut in en städfirma. TUR det för det såg för j-gt ut då vi hade vår "walk-thru" med mäklarna inna köpet var klart. Tror de tvingade familjen, i det nämaste, att anlita städfirman. Bägge mäklarna sa att det var det värsta de sett ngnsin under sina karriärer. DET vill inte säga lite. Jag började nästan gråta när jag såg hur skitigt och hemskt det var, och mäklarna tyckte alltså detsamma.
Som sagt, det var tur för oss.
Kram!

Desiree said...

Stort lycka till med packningen Anne-Marie. Jag tycker dina nya utsikt inte alls är dum. Ser fanastiskt vackert ut. Ditt system med nummer på kartongerna och sedan listor på vad varje kartong innehåller är super. Vi som flyttat runt en hel del och fått erfarenhet av flyttar gjorde precis så då vi flyttade från Alabama till Stockholm. Nu sist hade vi ju flyttfirma så då blev det på annat sätt. Flytta är mycket jobb.
Kram!

Desiree said...

Jag hoppas att du kommer att trivas riktigt bra på ditt nya ställe.
Kram!

Anne-Marie said...

Eastcoastmom: Packsystemet fungerar jättebra tycker jag och jag kör på nu i samma stil. :)
Hjälpligt var ordet! Idag tillbringade jag 2-3 timmar att ytterligare städa den nya bostaden. Köket med skåp var inte rena. Helt otroligt att folk lever med sådan smuts. Vet att collegeungdomar ofta hyr den här bostaden och de kanske inte bryr sig. Broom clean har jag faktiskt aldrig hört talas om men det verkar gälla här i Weed.

Anne-Marie said...

Lotta: Great minds think alike. ;)
Har man inget system med nummer eller väldigt detaljerad beskrivning av varje kartong hittar man ju ingenting.
Jag är fortfarande inte helt bra i fotleden och vänster ben/höft (det blir sakta bättre och bättre) och det märker jag gör att jag blir tröttare än normalt när jag rör mig.
Men jag är mest trött på att se kartongerna. De har använts alltför många gånger.
Litet synd att jag inte ser berget inifrån huset. Kanske jag skulle sätta upp en spegel på ytterväggen. ;)
Ha en fin helg! Kram!!

Anne-Marie said...

Tack Saltis! Börjar bli en veteran nu med alla mina flyttar. Hade varit bäst om jag kunnat fortsätta bo där jag bott men det går ju inte.
Det verkar som om nivån på renlighet hos de flesta hyresgäster i mina trakter skiljer sig milsvida mot hur jag lever. Var i nya bostaden idag och städade ännu mera. Märkligt att amrisarna inte lever mera renligt och inte städar bättre.
Kram!

Anne-Marie said...

Malix: Det verkar som om jag är i gott sällskap betr. mitt packsystem. :) Visst skulle du kunna ha ett liknande system i din källare.
Jaha, så även i Sverige kan det finnas behov att städa när man flyttar in.
Att städa i hetta är inte roligt. Det var varmare idag men fortfarande behaglig temperatur.
Hoppas du fick en fin utflykt!

Anne-Marie said...

Annika: Jag kommer absolut att sakna utsikten jag haft från mitt fönster med direkt vy av berget men jag får vara glad att jag ser berget från gatan. Där Michael och jag bodde såg vi aldrig berget. Inte ens utomhus. Nu har jag blivit bortskämd. :)
Tack för dina hejarop! :) Jag tycker det fungerar väldigt bra med numrering och lista.
Fy så hemskt med det du berättar om ert hus. Och hur kan folk leva så? Det fattar jag inte.
Idag var jag i den nya bostaden och städade ytterligare. Den nya hyresvärden hade anlitat någon att städa men det märktes inte. Hon hade kunnat anlita mig och dragit av på hyran!
Kram!!

Anne-Marie said...

Desiree: Som jag skrivit till de andra har jag blivit bortskämd med att ha en direkt vy av berget inifrån huset. Men, men det här får också gå.
Du är också veteran när det gäller flyttar och, precis som du, brukar jag försöka få ordning på mina saker så fort jag kan när jag flyttat in. Men man behöver ett system för kartongerna.
Som jag skrev i mitt tidigare inlägg i förrgår (där jag berättade att jag hittat en ny bostad) ser jag den här bostaden mest som en tillfällig lösning. Den ligger 1 minut från jobbet och är "month-to-month" vilket ju var viktigt. Vet att jag kommer att sakna ett fristående hus. När jag var i nya bostaden idag och städade (inte bra städat) hörde jag grannarna bredvid och kände att det har varit väldigt skönt att ha bott helt själv.
Ha en fin helg med besöket! Kram!

Äventyret framtiden said...

Ditt packningssystem använder jag mig av också. En lista och nummer...perfekt och enkelt.
Men jag har börjat ge bort och göra mig av med saker som har legat förpackade några år. Inser ju att jag har klarat mig utan dem så varför spara?
Jag tror att det är väldigt vanligt att folk låter bli att städa efter sig när de flyttar bort. Jag hjälpte min bror flytta för några år sedan och hyresvärdinnan var mäkta förvånad över att jag städade så noggrant (han är sjuk och kan inte själv) ...oftast fick hon göra omaket som hon själv kallade det.

Den utsikten skulle inte vara så illa att ha framför ögonen när man stiger ut på trappan varje morgon. Tur att du får ha "ditt" berg kvar i alla fall.

Kramar

Anne-Marie said...

Karin: Jag befinner mig tydligen i väldigt gott sällskap betr. mitt packsystem. :) Jag tycker jag har litet men när man packar blir det en del trots allt. Såg en blogg om en kvinna i Portland där hon och hennes man planerar att bara ha kvar det de kan ha i en ryggsäck och en resväska. Det är minimalism! De planerar att resa jorden runt. Och ge bort och sälja allt annat som inte ryms i väskorna.
Intressant att folk inte städar när de flyttar. Jag skulle inte kunna lämna det ostädat.
Berget finns där trots allt även om jag inte kan se det framför ögonen när jag sitter vid datorn. Det kommer jag att sakna. Men nu är det dags att hitta nya vägar och då måste det bli förändring!
Kramar!!