Monday, February 2, 2009

Örnar


Igår var jag ute på en promenad i solskenet (har aldrig varit med om så mycket sol och så litet regn och snö under januari sedan jag kom hit) och fick se något som jag inte sett. Örnar!

Helt plötsligt såg jag fyra mycket stora fåglar sväva över det lilla som finns kvar av sjön Lake Shastina. De hade vita huvuden och stjärtfjädrar och mörka vingar. Tydligen letade de efter fisk i vattnet eftersom de dök ner till vattenytan. Efter ett tag landade de på några stenar och jag hörde deras läten. Här finns exempel på hur de låter.

Eftersom jag inte hade någon kikare visste jag inte vad det var för fåglar men efter att ha konsulterat internet (tänk vilken informationskälla internet är) förstod jag att det var örnar. Och det jag måste ha sett var så kallade Bald Eagles. Bald Eagle är ju även USAs nationalfågel (Sveriges nationalfågel är koltrasten) och finns representerad på "the national emblem" (som representerar USA).

Det kändes som en riktig upplevelse att ha sett de här fina fåglarna. :)

3 comments:

Saltistjejen said...

O vad häftigt att få se bald eagles!!! På svenska heter de väl vithövdade havsörnar eller något liknande tror jag???
De är otroligt vackra, men jag ahr enabart sett dem på zoo...
Kram!!

Annika said...

Urhäftigt!! Jag skulle så gärna vilja se en sådan. Så mäktigt det måste ha varit!
Jag tror aldrig jag har sett en örn i vilt tillstånd.
Kram!

Anne-Marie said...

Saltis & Annika: Det kändes rätt mäktigt faktiskt att se dessa fåglar. Jag önskar att jag hade haft en kikare så jag hade kunnat se dem bättre. De var på rätt långt avstånd - trots att de är stora var det svårt att se detaljer. Jag kände mig priviligierad att ha sett dem. :)