Thursday, February 5, 2009

Instruktionsmanualer

Om jag köper en ny apparat brukar jag försöka läsa instruktionsmanualen innan jag sätter igång och installerar.
Hur bra det går beror en hel del på om instruktionerna översatts från ovanliga språk eller inte och om någon faktiskt korrekturläst det hela. :)

På kort tid har jag fått klart för mig att många män inte verkar läsa dessa instruktioner. Med vissa konsekvenser.
Om det här bara gäller amerikanska män eller också svenska vet jag inte.

Att allt fler manualer bara finns lagrade elektroniskt tycker jag är litet knepigt. Ofta behöver man ju kunna läsa samtidigt som man gör något till exempel i sin dator. När jag köpte min bärbara PC fanns det inte någonting utskrivet. Det hade ju onekligen underlättat om man fått några instruktioner innan man satte på datorn.

Ibland skulle man önska att det också fanns instruktioner när man började ett nytt jobb. Jag minns fortfarande när jag började på ett företag i Stockholm och jag undrade hur man visste om det ringde internt eller externt. Min kollega, vars jobb jag övertog, sade: "Det hör man". :) Hade inte varit helt fel med en liten instruktionsbok.

3 comments:

Anonymous said...

Hej jag skulle vilja maila dig för jag har en hel del frågor angående flytt till USA. Min outlook funkar inte.

Kan du vara snäll och maila mig.

siive@hotmail.com

mammigranten said...

Hej, hittade hit efter att ha sökt efter andra svenskare som bor i usa som bloggar.
Ska snart läsa ifatt!

Anne-Marie said...

Anonym: Du kan skicka ett email från din Hotmail till min email adress som finns på min profil. Hör jag inte från dig skickar jag dig ett email.

Mammigranten: Välkommen hit! Vi är några stycken som bor i USA och blogggar. :) Och konstigt nog verkar det vara mest tjejer.