Saturday, February 28, 2009

En förändring

Nu kommer säkert vissa av er att undra om jag blivit litet "tokig". :) Om ni har läst bloggen ett tag så kunde ni läsa om alla utmaningar jag hade när jag flyttade in i min nuvarande lägenhet. Det har blivit mycket bättre men det är otroligt lyhört i det här huset. När en ny granne flyttade in i en av de två pyttesmå studios som finns under min lägenhet trodde jag att jag han var inne i min lägenhet när han hostade. Duschar någon av mina grannar som bor under mig, låter det som ett mindre vattenfall osv.
Sedan har resvägen till skolan börjat kännas jobbig eftersom jag jobbar sent vissa dagar och börjar riktigt tidigt nästa dag.

Så, nu flyttar jag igen! Inget jag egentligen vill göra med tanke på alla kostnader som uppstår i och med en flytt och alla saker man måste ordna men ett litet hus (en villa) i Weed på ca 5 minuters gångavstånd från jobbet dök "magiskt" upp i måndags.

Jag har tagit många promenader i Weed under tiden jag bodde där och jag känner till många gator och husen som finns där. Av någon anledning har jag tittat på det här lilla huset flera gånger och tyckt att det såg mysigt ut och undrat om någon ägde huset eller om det hyrdes ut. Jag brukar följa min intuition så gott jag kan och i måndags när jag var ute och gick fick jag en inre "signal" att gå förbi det här huset och döm om min förvåning när jag såg en skylt som sade "For Rent".

I tisdags tittade jag på huset och i torsdags skrev jag på hyreskontraktet. När saker och ting har ett riktigt flyt brukar det vara meningen att de skall hända. Det blir en snabb flytt, redan inom ett par veckor så det blir att ta fram mina flyttkartonger igen och packa.

Huset är litet men det är en villa vilket innebär att jag kommer bort från lyhörda lägenheter vilket känns skönt. Hyran är rimlig men givetvis får jag betala för elen (huset värms upp med el) och W/S/G (vilket betyder water, sewer and garbage). Det har tre rum och kök - här i USA skulle det här huset beskrivas som "two bedrooms and 1 bath." Det finns en liten tomt så att jag kan vara utomhus om jag vill - det saknade jag verkligen när jag bodde i lägenheten i Weed. Och som sagt, jag får ca 5 minuters promenad till jobbet igen vilket är guld värt.

Amerikaner flyttar mycket - antar att jag börjar bli en "riktig" amerikan. :)

13 comments:

Anonymous said...

Om du inte trivs så förstår jag att du vill flytta och om det var så lyhört som du beskriver så förstår jag att du inte trivdes. Låter fantastiskt att du hittade ett hus så nära skolan. Grattis. Posta gärna en bild på huset när du får tid.

Anne-Marie said...

Lars: Egentligen vill jag inte gå igenom en flytt så snart igen men när det här huset dök upp som jag hade tittat på så många gånger och det skulle innebära gångavstånd och att ha ett "eget" hus (fortfarande hyr jag förstås) kändes det fel att inte ta chansen. Jag känner mig faktiskt litet isolerad i Lake Shastina eftersom det inte finns några affärer här alls och det är långt till allting. Jag kommer helt klart att sakna utsikten från den här lägenheten och att den är så rymlig (huset är mindre) - men jag tror att alla bostäder har för- och nackdelar. Det blir säkert foton framöver.

Anonymous said...

Hej, jag är en av dina bloggläsare hemma i Sverige. Gillar att läsa om utflyttade svenskars vardagsliv.
Blev lite rörd när jag läste om att du plötsligt fick möjlighet att hyra ett hus som du gått och tittat på. Ibland samverkar allt till det bästa!
Lycka till med flytten och så önskar jag att trivseln ska infinna sig och att du får njuta av trädgården!
Hälsningar Inger

Anonymous said...

Lycka till med flytten och nya huset
I lägenheten här där vi bor utanför Denver är det oxå väldigt lyhört framför allt hör vi när grannar duschar och när deras tvättmaskin går så jag förstår dig absout jag kan bli galen vissa dagar

// Annis

www.annis62.bloggspace.se

olgakatt said...

Lycka till med ditt nya hem! Kanske får du mera allmänna "samhällsljud" som trafik och sånt men jag skulle oxå bli vansinnig i en lyhörd lägenhet. Det har vi oxå bott i för länge sedan och vill för död och pina aldrig mer. Visst kan det vara problem i villa oxå - ibland finns det grannar som tror att hela byn har samma musiksmak som dom och brassar på för fullt vackra sommardagar när alla vill vara ute i sina trädgårdar. Vi har fått flytta inomhus med gäster några gånger när man inte kunnat föra ett samtal i trädgården p g a sådan "underhållning". Däremot stör det mig inte om grannar har fest nån gång.
Hoppas du får det riktigt bra i Weed nu! Och fördelen med att flytta ofta är att man inte samlar på sig för mycket prylar!
Hälsningar från Skåne där vintergäck och snödroppar nu kommit igång!

Anne-Marie said...

Inger: Tack! Jag hoppas verkligen att det skall kännas bra i detta hus. Det börjar bli litet tjatigt att packa kartonger. Har redan börjat packa sådant som jag inte behöver fram till flytten. Som tur är blir det ju inte någon lång flytt.

Annis: Tyvärr är ju amerikanska hus väldigt lyhörda. Så länge som grannarna är relativt tysta går det ju men om det tex flyttade in folk som inte tänkte på hur lyhört det är här skulle det troligen bli ohållbart att bo kvar. Lika bra att ta chansen när den dyker upp.

Anne-Marie said...

mit: Jag har verkligen lyckats få ner mina tillhörigheter till det nödvändigaste. Och man upptäcker att man inte behöver särskilt mycket faktiskt. När jag flyttade från Hawaii 2005 hade jag 15 kartonger. Det var allt jag ägde här i USA. Ljud som kommer utifrån tycker jag är mer okej (såvida grannarna inte spelar hög musik hela tiden som du säger) utan det är framför allt ljud som kommer inifrån huset som är störande. Ja, vi får hoppas att det lilla huset skall bli bra.

Anonymous said...

Inte har du blivit tokig, jag tycker det är bra att du hittat något som säkert kommer att vara mycket bättre! Det är nog väldigt svenskt att tycka att man ska bo där man bor, i alla eviga dagar. Nä, njut nu av ditt nya ställe!

Petchie75 said...

Jag tycker inte heller att du har blivit galen! Vad mysigt med ett eget litet hus, speciellt som det är ett som du har gått och tittat på länge - snacka om flyt! Hoppas att du får en smidig flytt och att du kommer att trivas!
Och så fin bloggen har blivit! JAg har varit dålig på att titta in hos dig (och andra bloggar) medan vi varit på resande fot.
Stor kram!

Petchie75 said...

Jag tycker inte heller att du har blivit galen! Vad mysigt med ett eget litet hus, speciellt som det är ett som du har gått och tittat på länge - snacka om flyt! Hoppas att du får en smidig flytt och att du kommer att trivas!
Och så fin bloggen har blivit! JAg har varit dålig på att titta in hos dig (och andra bloggar) medan vi varit på resande fot.
Stor kram!

Anne-Marie said...

Matilda: Givetvis hoppas jag att det skall bli bra i huset. När jag flyttade från min tidigare lägenhet gjorde jag det litet i panik eftersom någon försökt bryta sig in i min bil och jag kände mig väldigt otrygg där. Visst, svenskar stannar ofta längre i en bostad än vad amrisar gör.

Petra: Vad roligt att du gillar mina förändringar på bloggen. Tack! Jag hoppas verkligen att det skall kännas bra i det här huset. Jag kommer absolut att sakna vissa saker med min nuvarande lägenhet: usikten, att den är så rymlig men samtidigt kommer jag verkligen att tycka det blir skönt att kunna gå till jobbet igen och att inte ha några grannar direkt inpå. Kramar!

Anonymous said...

Hej.
Jag går i tankar om att förflytta mig till andra sidan atlanten under några månader. Helst till LA.
Men vågar jag? Finns det mkt svenskar där borta som kan hjälpa en till en början?
Hur skulle det vara för en 20 årig ambitiöst tjej att få jobb där borta? om man har receptionist, backoffice, assistent bakgrund och vill i framtiden jobba med event?
Är väl egentligen inte ute efter ett heltidsarbete, då det verkar svårt nu i den rådande finanskris och med uppehållstillstånd. Utan jag skulle vilja hyra ett rum hos en svensk familj, kunna hjälpa till med mat och städning som delbetalning, och sen kanske hitta nått litet svartjobb som man kan ha ngt att göra på dagarna.

Inte för att du kan svara på alla mina stora tankar. Men du som ändå befinner dig där redan, har du några tips till mig om vart och hur jag kan hitta?

Hur är din story?

Ville egentligen bara dela en tanke. Så känn inget tvång.
Malin
svara gärna på min email
malin_moller@hotmail.com

Anne-Marie said...

Malin: Jag skriver till dig privat. Du kanske redan sett mitt inlägg om att arbeta i USA. Vet inte om det ändrar dina planer.