Tuesday, February 24, 2009

Använda paraply

Igår regnade det och då upptäckte jag att paraplyn är något som inte särskilt många har här. Skolan består av flera byggnader och jag skulle gå till en av de andra i hällande regn. Givetvis tog jag med mig mitt paraply. Ingen av de jag mötte hade paraply. Kan det vara något som har att göra med att vi bor i Kalifornien? Inte vet jag men det verkar opraktiskt att bli dyngsur.

Har faktiskt aldrig sett särskilt många paraplyn i affärerna här. Det jag har nu hade jag faktiskt problem att hitta. Till slut fann jag precis vad jag ville ha i en mataffär.
Annat var det på den grekiska ön Rhodos. Där fanns det flera stora paraplyaffärer. Jag minns att min mamma och jag blev förundrade över dessa affärer.

Har upptäckt att web kameran över Mt Shasta inte fungerar just nu. Förhoppningsvis kommer den igång igen. Inte för att man sett så mycket av berget på sista tiden eftersom vi haft det ena ovädret efter det andra.

Bilden från eBags.

6 comments:

Lars Hultqvist said...

Jag kan inte lämna kommentarer längre på din sajt inloggade med mitt Wordpress-konto. Kan det bero på de förändringar som du har gjort? Det fungerar med Google-konto men ej med Worpress längre. Har skrivit ett par kommentarer tidigare men gett upp eftersom när man klickar publicera eller preview, så får man endast meddelandet att man skall logga in och man tappar allt man har skrivit.

olgakatt said...

Hej igen!
Vilket flott paraply på din bild - det är sånt man behöver i regnväder. Själv har jag massor med paraplyer, det behövs i Skåne där jag bor. Jag har ett förflutet i Kalifornien, bodde i Covina ett år på 60-talet och har vänner i centrala Kalifornien sen dess. Senast hälsade jag på i höstas i Paso Robles och Arroyo Grande.En del av mitt hjärta kommer alltid att finnas kvar där. Dina trakter är ju annorlunda men ändå Kalifornien. Ser fram mot att följa dina berättelser!
Har du ngn mejladress?
Hälsningar från Skåne

Anonymous said...

Jag har hört att i Bergen i Norge har de paraply automater på stan. Men så har de ju också mer än 250 regndagar på ett år.

Anonymous said...

Du har inget fel på din blogg. Uppenbarligen var jag utloggad från Wordpress utan att vara medveten om det.

Sorry :-)

Anonymous said...

Hejsan. Jag heter Matilda och jag och min kusin har planer på att flytta till Kalifornien när vi tagit studenten nu till sommaren. Så nu när jag kom in här på din blogg tänkte jag höra med dig om du skulle kunna ge oss lite "tips". Vi hade nog mest tänkt att åka ner och stanna några månader, kanske hitta ett vikariat eller någonting, och då kan det ju bli rätt dyrt med hotell osv. Har du lust så kan du väll slänga iväg ett mejl till mig om hur du gick tillväga med bostad osv i början.
Tack så mycket/ Matilda

Anne-Marie said...

Lars: Glad att höra att det inte var något fel på kommentarsfunktionen. :)

Matilda: Om du skickar din mejladress svarar jag gärna. Hittade ingen mejl på din blogg. Min email finns på min profil om du vill skicka direkt dit.