Wednesday, February 18, 2009

Flip flops på vintern


Som jag skrev om häromdagen kom det massor med snö under helgen. Att åka från Lake Shastina in till Weed är som att åka mellan två olika klimatzoner. Full vinter i Weed och litet mer vårlikt i Lake Shastina.

När jag var på väg hem idag med bussen började jag undra vilken årstid det egentligen var. En elev från skolan som också skulle åka med bussen hade flip flops! Det är något som jag kan ha om det är riktigt varmt och skönt ute - inte något man har när det är en halvmeter snö och några plusgrader.

Nog för att jag bor i Kalifornien men man kan ju börja undra. :)

Min chef var tillbaka idag efter att ha haft semester i ca 2 veckor. Hon har varit i Egypten tillsammans med en grupp andra amerikaner. Det är roligt att ha en chef som verkligen är intresserad av andra kulturer och försöker lära sig så mycket som möjligt om världen utanför USA.

Bilden från Wikipedia.

3 comments:

Annika said...

HAHA!
Det är likadant här, kan jag berätta!
Ibland kan man se ngn komma gående med flip flops och shorts i minusgrader.
Otroligt!!
Jag garvar varje ggn jag ser det.

Anonymous said...

Jag ser det nästan dagligen här i Denver området. Trots snö och minusgrader och jag tycker det är lika förvånande varje gång. Fast vi har ju ändå relativt " varmt " för att vara vinter.

annis62.bloggspace.se

Anne-Marie said...

Annika: Undras just om de inte har någon som helst känsla för hur kallt det är. Jag minns en man från Stockholm som alltid gick i shorts och flip flops mitt i vintern. Han hade till och med bar överkropp oavsett hur kallt det var. Kanske han var amerikan. :)

Annis: Det är alltså ett amerikanskt "fenomen". Förstår inte riktigt hur de som går så bara klarar av det. Jag skulle frysa något otroligt.