Wednesday, November 28, 2007

Det är förkylt

Det var otroligt länge sedan jag hade en förkylning men nu är det dags. Jag är inte riktigt dålig men känner mig litet allmänt "under the weather" (som folk säger här).

Jag är faktiskt glad att jag bor här eftersom jag kan behandla mig själv med helt andra saker än vad jag skulle kunna göra om jag bodde i Sverige. Här finns det ingen Socialstyrelse som förbjuder allt som kan vara nyttigt.

När jag först kom hit och såg alla vitaminer, mineraler och andra tillskott som Michael tog blev jag litet smått förvånad. Inte visste jag att det fanns ett sådant utbud av olika slags preparat. Nu vet jag bättre.

Jag brukar aldrig köpa mina "pillerburkar" i affärer utan jag köper allt via internet. Varför? Jo, det är mycket, mycket billigare. Jag beställde några burkar förra veckan och i stället för att kanske betala runt $100 i en vanlig affär, betalade jag bara runt $40. Jag har några favoritbutiker på internet och de har så låga priser att man undrar hur det går till. Och det verkar dessutom vara hög kvalitet på deras produkter.

Ett par saker som jag tar för att "peppa" mitt immunsystem är Olive Leaf Extract och Cat's Claw. Jag vet att Cat's Claw är förbjudet i Sverige - inte för att det är farligt utan för att Socialstyrelsen lagt näsan i blöt.

Förhoppningsvis är jag helt återställd om några dagar utan att ha blivit riktigt sjuk. :)

8 comments:

Saltistjejen said...

Å hoppas du kryar på dig snart! Aldrig roligt att bli förkyld...

Anonymous said...

Hej Anne-Marie! Hoppas du mar battre snart - fast ibland kan det vara ganska skont att fa en break! Fa ta det lungt och gora vad man vill utan daligt samvete. Du kanske har fatt min forkylning som jag fick av min man.. vi bor ocksa pa vast sidan fast lite mer norrut jamfort med dej. Var forkylning gick over pa bara nargra dagar (utan feber tack och lov) sa det var o.k. Ta hand om dej!

Desiree said...

Krya på dig. Jag gillar att det finns ett större och bättre utbud på receptfria varor här.

aurorabuddha said...

Jag var oxa forvanad hur mycket folk medicinerar sig sjalva har. Jag har faktiskt en doktor som ordinerar 'halsokost-piller'. Det skulle aldrig handa i Sverige. Eller?

Skot om dig, sa det inte blir varre!

Anne-Marie said...

Saltistjejen: Tack - jag jobbar och har jobbat varje dag så jag är inte så där jättedålig men energin är inte på topp.

Anita: Tack för krya på dig hälsningen! Ja, vem vet det kanske är en västkustvirus. Eftersom jag inte får ersättning när jag är sjuk (jag är fortfarande bara tillfälligt anställd) försöker jag jobba så mycket jag kan. Men som jag sade till Saltistjejen så är jag inte jättedålig.

Anne-Marie said...

Desiree: Jag börjar bli bättre - tack. Jag fattar inte hur begränsat Sverige är när det gäller receptfria och naturliga "läkemedel". Troligen är Sverige ett av de mest inskränkta länder när det gäller naturläkemedel.

Aurorabuddha: Tack! Nej, jag tror inte att någon doktor i Sverige skulle ordinera hälsokostpiller. USA är som ett "paradis" jämfört med Sverige. Bara tacka och ta emot. :)

Anonymous said...

Hoppas hoppas du tillfrisknar snart. Var rädd om dig!

Anne-Marie said...

Maria: Tack! Nu är jag i stort sett återställd. Det blev aldrig riktigt illa som tur var.