Friday, November 23, 2007

Thanksgiving & 1-årsjubileum

Igår var det alltså Thanksgiving här i USA. Mitt hus är i stort sett tomt. Det verkar bara vara jag och någon till som är här nu under helgen. Vägar och gator är tomma och många, många verkar ha rest bort.

Jag och en vän var på en Thanksgiving middag inne i Mt Shasta igår. Staden Mt Shasta bjuder varje år sina invånare på en gratis! middag. Inte dåligt. Många hjälper till frivilligt och tydligen brukar runt 600 gäster komma till middagen. Huset där middagen äger rum ligger i en fin, liten park - Mt Shasta City Park. Sacramento floden (som är Kaliforniens längsta flod) går genom parken och en av flodens källor finns där. Klart och rent vatten kommer från en så kallad "lava tube" som finns inne i berget Mt Shasta och en hel del människor hämtar faktiskt sitt dricksvatten från denna källa. Rätt fantastiskt. Vattnet som finns inne i staden Mt Shasta smakar väldigt gott.
Bilden från hemsidan för Mt Shasta Recreation & Parks District.

Igår hade min blogg faktiskt 1-års jubileum. Jag hade inte ens flyttat till Oregon när jag skrev mitt första inlägg och jag har litet svårt att fatta allt som har hänt sedan dess. Även om jag inte hunnit med att skriva så mycket på sista tiden har jag inga planer på att lägga ner bloggen och det känns fortfarande lika roligt att få dela med sig av hur det är att leva som svensk i USA. Genom bloggen har jag fått kontakt med andra svenska USA-bloggare och det har varit och är fantastiskt värdefullt och roligt. Tack alla som skrivit kommentarer!

9 comments:

Saltistjejen said...

Stort Grattis på 1-årsdagen Anne-Marie!!! Kul att du bloggat i et år och att du tänker fortsätta!
Låter som en skön och trevlig Thanksgiving också. Verkligen generöst av staden att bjuda på middag också!Hoppas du får en fortsatt skön helg.
:-)

aurorabuddha said...

Gratulerar till 1-ars jubileet! Om ett ar, minus nagon vecka kommer jag ocksa att fira ett ar med nya bloggen. Fa se om jag klarar opp att skriva sa mycket! Nar jag laser andras usa-bloggar tycker jag att det ar sa intressant att hora hur alla har det - sa jag borde ju oxa kunna beratta om mitt liv, tycker jag!

Har i SA har vi oxa en stor T-giving dinner som ar gratis, till minne Raoul Jimenez - en omtyckt, och rik, business man. Hans familj har fortsatt traditionen efter hans dod. Very generous of them.

Lullun said...

Grattis till det 1:a året!!! Visst är det kul! :-)

Annika said...

Och jättegrattis till dig!!! OCH tack för att du skriver!
Jag vet att det varit lite sparsamt på sista tiden, men det är ju helt OK!
Det känns verkligen som har en fin grupp med bloggvänner här i US nu. Jätteroligt och keep on writing!!
KRAMAR

Anne-Marie said...

Saltistjejen: Tack! För 1,5 år sedan visste jag knappt vad en blogg var. Det var genom Anne (i Oregon) som jag kom i kontakt med bloggvärlden och det är jag glad för att jag gjorde. Jättekul att ha hittat din blogg också. :)

Aurorabuddha: Tack! Visst finns det mycket att berätta. Fast nog infinner sig en liten bloggtorka då och då. Att kunna ta del av andra svenskars liv här i USA känns verkligen roligt och inspirerande.

Anne-Marie said...

Lullun: Tack! Jag håller helt med dig om att det är kul. Jag tänkte lägga in en länk till din blogg från min. Hoppas det är okej.

Annika: Visst är det fantastiskt att ha hittat andra svenskar som man så att säga är cybervän med. Jättekul att ha hittat din blogg - den är en inspiration! :) KRAM!

Lullun said...

Visst är det helt ok! :-)

Desiree said...

Stort grattis på ettårsdagen till dig och din blogg! Kul. Jag hoppas det blir många år till.

Anne-Marie said...

Desiree: Tack! Ja, vi får se hur länge jag håller på. Känner jag att jag inte har något att skriva är det nog dags att lägga av.