Sunday, November 4, 2007

Handla kläder

Idag var en dag när jag kände en akut längtan efter fler klädaffärer än vad vi har här.
Efter att ha bott i Stockholm under större delen av mitt liv har jag nog fortfarande inte riktigt vant mig vid att inte egentligen ha några klädaffärer på nära avstånd.

I Mt Shasta finns det ett par sportaffärer som säljer litet kläder men de har ett väldigt begränsat utbud. Den närmaste staden där det finns ett litet utbud av kläder ligger ca 5 mil från Weed. Jag var där idag för att handla litet olika saker på Wal-Mart och även för att se om de hade långbyxor. De hade en del men inga som föll mig i smaken.

Där Wal-Mart ligger finns också en affär som heter JC Penney. De har faktiskt en del kläder men det är inte alltid att de har något som passar. Eftersom jag verkligen behövde nya långbyxor tänkte jag att nu skall jag inte ge mig utan se om jag kunde hitta något. Det var då jag önskade att det hade funnits några fler affärer som jag kunde ha gått till.

Efter att ha kollat i affären en bra stund såg jag att de hade manchesterbyxor som såg snygga ut. Dessutom stod det att de var på rea. Så jag slog till och köpte två par byxor och sparade ungefär $40. Inte dåligt. Dessutom skulle jag nog egentligen ha betalat mer eftersom det var en rea som hade tagit slut men eftersom skylten fanns kvar var det det lägre priset som skulle gälla, enligt en expedit.

Jag kan köpa det mesta via internet men byxor är svårt att köpa utan att prova. Nu klarar jag mig ett tag i alla fall. :)

13 comments:

Anonymous said...

Byxor har alltid varit ett problem för mig här i Oz. När jag var smalare så var allt för kort! De flesta långbyxor slutade någonstans på vaden. Snacka om att vänta högvatten!

Nu när jag är några storlekar större så har längden plötsligt börja passa. Det är ju både på gott och ont. Jag vill ju hellre vara smal och kunna hitta långa byxor så jag slipper gå i kjol jämt.

Anonymous said...

Hej! Jag brukar kika in hos dig och fann din sida via Blogglista.se. Du har en trevlig sida tycker jag!

Annika said...

Trist att det är så dåligt med klädaffärer runt där du bor, A-M. jag brukar tycka att GAP är ett ställe där man kan få tag på bra byxor till bra pris, även online alltså.
har aldrig köpt kläder på Penney's men det låter som du gjorde ett kap, kul!!

Anonymous said...

Byxor är det värsta som finns att köpa. Har så svårt för det. Roliga toppar ddäremot älskar jag. Och skor ;-)

Petchie75 said...

Byxor skulle jag nog inte heller våga shoppa on-line, det kan ju verkligen variera mellan modellerna hur de sitter. Kul att du iaf fick tag på två par som dessutom var billiga men tråkigt att det är så dåligt med shopping i ditt område. Hur gör de andra människorna som bor där? Shoppar de allt i klädväg på JC Penney och Wal-mart (säljer de kläder förresten)?

Saltistjejen said...

A-M, bra att du fick tag på byxor! Jag tycker det r jättesvårt. Jag är ganska kort så alla byxor är alltid för långa. PLUS att jag har en alldeles för stor rumpa i förhållande till min midja. Om brallorna passar i midjan är de oftat för tighta över rumpan. Men om de sitter bra där nere så är de 1-2 storlekar för stora i midjan! Grrr!!!
Och då är jag verkligen inte timglasformad alls, utan har typ "pojkhöfter". Så jag fattar inte riktigt hur den "normala byxkvinnan" ser ut egentligen???

Desiree said...

Härligt att du fick shoppat byxor som du behövde och dessutom till ett riktigt bra pris. Det är alltid kul att göra små kap.

Lullun said...

Enig; byxor ÄR svårt. Och inte blir det lättare av det dårliga urvalet. Känner igen mig dock. Även om antalet affärer har ökat här, så är de inte många. Köper nästan alla mina kläder när jag är på semester eller tjänsteresa i Europa. Skulle aldrig komma på tanken att beställa via internet eller katalog. Alldeles för svårt!

Fröken fräken said...

Jag kan också sakna att ha affärer i närheten. Ja byxor är alltid svårt att köpa byxor, dom måste man prova innan man köper dom

Anne-Marie said...

Matilda: Låter som ett dilemma. :) Jag får alltid lägga upp mina långbyxor men i övrigt brukar de oftast passa. Kjol använder jag faktiskt aldrig. Jag har en enda kjol som hänger i min garderob.

Helga: Varmt välkommen! Kul att du gillar min blogg. Jag har också kollat litet på din blogg men inte lämnat någon kommentar.

Annika: Ja, det är faktiskt litet trist med det dåliga utbudet på klädaffärer. Har nog aldrig köpt något på GAP men jag har ju hört talas om dem. Jag köpte min vinterjacka på JC Penney för ett par år sedan och gjorde också ett riktigt kap. Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Byxor kan vara svårt. Jag tycker att byxorna nuförtiden ser så annorlunda ut jämfört med ett par år sedan. De går långt ner på höften och det gillar jag inte. Skor är kul men kan också vara svårt ibland att hitta.

Petra: Jag var riktigt nöjd med mitt inköp. Känns alltid bra när man hittar bra saker på rea. Jag vet faktiskt inte var folk handlar kläder. Många åker nog till två större städer som ligger ungefär lika långt norrut och söderut härifrån (Redding, söderut och Medford, norrut). Det tar ungefär 1.5 timme att åka dit med bil så visst går det. Wal-Mart säljer en del kläder men den affären vi har är inte så stor så de har givetvis inte så stort utbud. Det finns så kallade Wal-Mart superstores och de säljer mycket mer av olika saker. Det fanns en sådan i La Grande i Oregon dit Michael och jag brukade åka.

Anne-Marie said...

Saltis: Kunde inte ha sagt det bättre själv. Hur tror klädtillverkarna att den "normala" kvinnan ser ut? Inte vet jag. Inte som de flesta ser ut verkar det som. Som jag skrev till Matilda får jag alltid lägga upp mina byxor men i övrigt brukar de nog passa rätt bra. Givetvis skall man hitta rätt byxa. Inte passar alla bra inte.

Desiree: Visst är det kul när man kan göra små kap. Framför allt när rean egentligen var slut och de tydligen bara hade glömt att ta ner skylten. Tjejen som expedierade mig såg inte riktigt glad ut, men jag gav mig inte. :)

Anne-Marie said...

Lullun: Jag kan tänka mig att det inte är världens största utbud där du bor. Jag kollade faktiskt litet på kläder när jag var hemma i Stockholm för litet mer än en månad sedan och blev chockad av de höga priserna. Så dyrt är det inte här i USA. Inte kan man köpa byxor via internet. Jag har faktiskt köpt skor i Sverige via postorder och det gick bra.

Fröken fräken: Jaså, du har också dåligt utbud där du bor. Det verkar ju i alla fall vara fler människor där du bor. Här bor det kanske bara ca 20.000 totalt på en rätt stor yta. Handla kläder är inte alltid det lättaste.