Wednesday, November 21, 2007

Nedräkning till Thanksgiving

I morgon är det Thanksgiving här i USA och det är en helg som troligen är större än julen. Många reser bort och flygplatser och vägar är fullpackade. Jag skulle nog inte vilja resa bort en sådan dag. Lugnare att stanna hemma.

Hela den här veckan har det varit rätt så tomt på elever på skolan. Många har nog tagit några extra dagars ledighet. Jag har en känsla av att många elever har familj på andra håll än Mt Shasta området så de har nog rest hem.

Vår "president" på skolan skickade ut ett meddelande tidigare idag som sade att alla kontor skall stänga klockan tre. Men det gäller tyvärr inte oss på distansundervisningen. Vi har en kurs som säkert kommer att pågå till femtiden. Eftersom jag har ansvar för den får jag stanna tills den är klar.

Vårt kontor är nog det kontor som har längst öppettider. Någon är här från åtta på morgonen till 9 på kvällen. Som tur är behöver ju inte en person stanna så länge utan vi får turas om så gott det går. Det verkar som om något är på gång med de två jobb som ju skall tillsättas - mitt gamla och min kollegas. Men ännu har det inte kommit ut några annonser. Nog går det långsamt här. Jag slutade för ett år sedan när jag skulle flytta till Oregon och mitt gamla jobb (som jag ju fortfarande har tillfälligt) har alltså ännu inte fyllts "på riktigt".

I morgon blir det i alla fall sovmorgon och så även på fredag eftersom skolan har stängt. Skall bli rätt skönt.

7 comments:

Toini said...

Happy Thanksgiving till dej. Vi firade ju vår i början av Aug så vi jobbar som vanligt här upp i Canada.

Hoppas du får en trevlig långhelg!

Anonymous said...

Happy Thanksgiving!

Cattis said...

Å hej!
Är det thanksgiving ;-)
happy sådan då!
Har du sett att Aftonbladet söker bloggare som är utlandsvenskar bosatta i USA?
Kanske något för dig?

Anne-Marie said...

Toini: Tack för helghälsningen! Jag mindes inte att ni har Thanksgiving redan i augusti. Undras just varför det skiljer sig mellan USA och Canda?
Det är rätt skönt att ha några dagars ledighet. Solen skiner men det är kallt.

Matilda: Happy Thanksgiving på dig också!

Cattis: Jag har inte sett att de söker bloggare. Vet inte om jag skulle hinna skriva så mycket som man säkert måste skriva om man jobbar för t ex Aftonbladets bloggare. Men jag kan ju alltid kolla.

Anonymous said...

Jag har aldrig firat thanksgiven men jag vet att det är stort. Kul med en sådan natitionel "egen" högtid denna tiden på året.

Toini said...

Jag var nog trött...... det är i början av Oktober som vi firar Thanks giving här. Den andra måndagen i oktober för att vara riktigt.

Anne-Marie said...

Toini: Aha, men det skiljer sig ändå jämfört med USA. Intressant att höra om alla dessa små skillnader. :)