Sunday, May 24, 2015

Love it!

For a change I'll write a post in English. Why not as I speak English 99% of my waking time. :)

For about a week we've had many cloudy, a bit chilly and rainy days. It has almost felt like a typical Swedish summer. :) And I've loved it!
It has smelled so good and the air has been soft and moist. We've had several thunderstorms and a couple of times it even hailed.
Now, the sun and warmer weather has returned but this past week has been a wonderful help for the drought.

This weekend is longer than usual as we have a holiday, Memorial Day, on Monday. Wikipedia says: "Memorial Day is a federal holiday in the United States for remembering the people who died while serving in the country's armed forces." It's a national holiday that is celebrated all over the US. I don't have any specific plans but will meet with a former veteran on Monday. My friend R went to Vietnam in the 60s and fought for the US and survived that war. There are about 22 million veterans in the US today and many of them have a tough time readjusting from the war experiences they've had.

I know you've had quite a bit of rain in Sweden but for us in California it is a "rarity" almost these days so here are some pictures from last week.


You could almost feel how much the flowers and plants enjoyed this rain. The sprinklers at school were on several times though even when it was raining which made no sense at all.16 comments:

Annica said...

Welcome back home to Sweden - here you´ll have Swedish summer! Every year! ;) We had wind, rain - and even snow! - on Saturday. That´s May for you up here. :(

I spent Memorial Day in the U.S in 1975. It was special.
Lovely pictures! That rain was a wonderful gift for the thirsty soil.
Hope you´ll have a nice Memorial Day!
All the best!

Annika said...

Härligt! Hoppas det blir mer av det! Jag är i Sverige f.n. hos min syster ett par dagar (arkivet är stängt den här veckan)...här är som sagt regnet ingen bristvara...Ha en skön helg!

Desiree said...

Ja varför inte skriva på engelska ibland. Hoppas du har haft en fin och skön Memorial day weekend. Vet att regn i dina trakter alltid är mycket efterlängtat. Många fina blommor som blommar just nu och även de blir säkert glada över att få lite sköna regndroppar på sig.
Kramar!

Tant Gröns Lilla Bod said...

You had rain! Congratulations :)! Vilken lättnad att det kom till slut. Jag förstår att växter, djur och människor har väntat och längtat. I Sverige, ja i alla fall i Småland, fortsätter regnandet oavbrutet. Så här längtar jag efter sol och värme :). Den kommer väl snart.

Jag önskar dig en fortsatt fin (och regnig) vecka ;).
~ Maria ~

Anonymous said...

Det är verkligen synd, att regn inte kan distribueras till platser, som behöver vatten. Läser med fasa om översvämningarna i Texas och Oklahoma.
Flera personer döda och många fler
som inte hittats. Mer regn väntas.
Och nu har det varnats om tornedos.
Mitten av US har det tufft.

Vackra regnbilder från Weed! Tänk att ni har så vackra björkar där. Avis, för här är det inte rätta klimatet för dem. Vi har en sorts värmebölja här med mycket högre temperatur än normalt. Lär ska bli 30C i morron.

Ruth i Virginia

My kids' Mom said...

Hej!

Vad härligt med regn i all torkan. Här i Dalarna har vi så mycket vatten och det syns både i älven och i sjöarna. Jag säger till alla att inte klaga då det råder förödande torka på andra ställen. Frodigt och frönt är så mycket bättre än torrt och brunt.

Kramar, Anneli

Anne-Marie said...

Annica: I guess I'll reply in English even if it feels a bit odd as we are both Swedes. :)
I know that Sweden can be chilly and rainy and when you live there it can be challenging. As we know here in California that the sun will come back (which it already has) for many months it never feels tiring with rain.
It seemed very quiet in Weed today on Memorial Day. I am sure a lot of people were gone.
Glad you liked the pictures. :)
Hope the sun will return to northern Sweden!
Have a nice rest of the week!

Anne-Marie said...

Annika: Det har redan blivit soligt, uppehåll och varmt. Regn och rusk tycks aldrig bli långvarigt i Kalifornien.
Trevligt för dig med ett Sverigebesök under den kanske allra vackraste tiden på året där.
Ha en fin vecka!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag vet ju att både du och Annika skriver på engelska ibland. Eftersom jag i stort sett aldrig gör det känns det litet konstigt. Det är som om bloggen skall vara på svenska även om jag lever med engelskan under i stort sett hela min vakna tid.
Det var en lugn helg med trevliga besök både igår och idag.
Nu har det blivit varmt, soligt och torrt igen. Men vi får vara glada för dagar då det faktiskt regnade.
Kramar!

Anne-Marie said...

Maria: Det som var ovanligt med regnen vi fick var att de pågick till och från under ca 1-1,5 vecka. I maj brukar det ofta kanske bara vara någon enstaka dag här och där. Och nu med den historiska torkan är det ännu mera sparsmakat med regn. Tänk om vi kunde skicka väder till de områden som behöver något. :) I Texas har det kommit otroliga mängder med regn de senaste dagarna. Ingen balans alls.
Det kommer att bli soligt och varmt (uppemot +30) till veckan. Önskar dig också en fin vecka!

Anne-Marie said...

Ruth: USA har ett mycket extremt väder med dessa våldsamma oväder som tornados och ösregn. Läste precis om Texas och Oklahoma som drabbats hårt av dessa oväder.
Det regnade rätt ordentligt här också men det var ingenting mot vad tycks ha haft i de trakterna.
Nu har vädret helt slagit om hos oss. Det var som om någon tryckte på en knapp i fredags kväll när det blev klart och vi kommer också att få sol och hett (ca +30) till veckan. Inget mer regn i sikte vad jag kan se.
Vi har några få björkar här men mest är det barrträd. Eftersom vi ligger så högt upp (ca 1000 meter) är det en alpin natur.

Anne-Marie said...

Hej Anneli,

Det är lätt att vilja ha det man inte har. :) Sol och värme längtar man efter i Sverige och vi i Kalifornien längtar efter regn och rusk. Troligen är det bättre att ha "för mycket" regn än som vi har det. Härligt att ni har mycket vatten i Dalarna.

Kramar!

Andra året i Hjo said...

Igår kväll sändes ett par program i SVT om Vietnamkriget - 40 år sedan, men tog slut i april ser jag på Wikipedia. En ur amerikansk synvinkel och en ur vietnamesisk. Inget ärorikt krig för USA.
Jaså, du gillar den kyliga svenska sommaren - med regn. Ja du...

Anne-Marie said...

Hans: Nej, Vietnamkriget var ett alldeles fruktansvärt krig. Givetvis är alla krig hemska men jag har en känsla av att det man utsatte både vietnameserna och de amerikanska soldaterna för var något alldeles förfärligt.
Jag gillar regn och moln ibland. Och jag har inget emot litet kyligare temperaturer. Eftersom vi oftast har ca 5 månader med sol och hetta - även när det inte är en historisk torka - är det skönt med litet "avbrott" ibland.

Anonymous said...

Har man mycket sol, vill man ha regn och tvärtom. För mycket av det goda är inte bra, det passar bäst med det svenska "lagom".
Har lite svårt för Vietnamkriget, men hemskt för soldaterna.

Anne-Marie said...

Lena: Andra år - innan den historiska torkan började i Kalifornien - har vi alltid haft regn och snö under vintern. Det har varit kallt, mulet och en hel del nederbörd under kanske 5 månader så då har det inte varit fullt lika "kritiskt" med litet regn under andra tider på året. Kalifornien har - även när vädret är "normalt" - ca 6 månader med mest sol och värme och i stort sett inget regn alls under sommaren.
Alla krig som USA varit och är med i är hemska tycker jag. Som svensk känns det väldigt främmande att ha en så stor och stark armé som USA har.