Wednesday, December 31, 2014

2015

2014 lämnar USA djupfryst från norr till söder. Det är egentligen bara i Florida som det är varmt just nu.
Hos oss har det varit kallt de senaste två dagarna och jag klär mig i många lager. Från och med i morgon skall det börja bli litet mer "normala" temperaturer.

2015 står för dörren och i kväll avges många nyårslöften. Jag brukar inte avge några sådana löften. För mig känns det bättre att göra förändringar successivt under året när de behövs. Och att "arbeta" med mig själv är något jag alltid gör, 365 dagar om året. Att förändras är naturligt. Nästan som att andas. Att dessa förändringar sedan inte alltid märks i det yttre med en gång är en annan sak.
Det känns som om 2015 kommer att innebära förändringar men exakt hur de kommer att se ut har inte riktigt utkristalliserats ännu. Timing är viktigt när man går på sin magkänsla och intuition.

Ledigheten har gått alldeles för fort känns det som. Jag börjar arbeta igen redan på fredag denna veckan. En dag kan räcka till att börja med. :) Veckan därpå kommer nog de allra flesta att vara tillbaka eftersom skolan börjar med lektioner den 12 januari.

Nyårsafton går litet mer obemärkt förbi i USA än vad den dagen gör i Sverige. Det brukar vara några få fyrverkerier som syns och hörs här i Weed. När jag var liten gick vi upp på övervåningen i villan i Enebyberg vid midnatt för att se på alla vackra fyrverkerier som avfyrades. Vi hade en bra utsikt därifrån.

Tack till alla som läser och kommenterar här på bloggen och ett riktigt Gott Nytt År!

Berget upphör aldrig att förvåna mig med sitt skiftande utseende så här års. Det mörka och det ljusa - precis som livet är.

22 comments:

Charlie sa ... said...

Allt gott för 2015 önskar jag dig Anne-Marie!

Stor kram
Lotta

Annica said...

I Sverige har vi nu 2015. Nyårsraketerna har lyst upp himlen och man får bara hoppas att de inte har skadat någon. Utanför min bostad smäller det fortfarande - nu kan firar-folket faktiskt få lugna ner sig. Nu räcker det! ;)
Min kommuns årliga och ståtliga nyårsfyrverkeri såg jag från TV-fåtöljen i vardagsrummet. Praktiskt! Skönt att inte behöva utomhus, även om det just nu är 5 plusgrader! År 2015 börjar med rena värmeböljan! Helt galet!

Anne-Marie, var du än sätter ner dina bopålar nästa gång så vet jag en sak: Du kommer att sakna ditt berg. Mt Shasta kommer att finnas i dina tankar och synminnen resten av ditt liv. Och det med rätta! Det är ett fantastiskt berg.

Ha ett fint avslut på 2014 och en likaledes fin början på 2015.
Sänder dig en kram i nyårsnatten.

Anne-Marie said...

Lotta: Önskar dig detsamma och vem vet, kanske vi till och med kan ses under 2015. Man vet aldrig.
Stor kram!

Anne-Marie said...

Annica: De skulle ha använt sig av ditt kort för sitt "raketbehov". ;) Hade varit litet lugnare. Tack för det fina kortet du skickade.
Jag vet, folk blir litet smått hysteriska kring nyår. Det jobbigaste tyckte jag var att folk höll på att smälla både före och efter nyårsafton när jag bodde i Sverige.
Jag har sett några två fantastiska fyrverkerier i mitt liv - i Frankrike den 14 juli och under Stockholm Water Festival (som väl inte finns numera) där det var en tävling i fyrverkeri. Där var det välordnat och avgränsat och folk visste vad de höll på med. Fyrverkerier skall absolut bara avfyras när folk är helt "klara i knoppen" och inte ihop med alkohol.
Mt Shasta kommer jag absolut att sakna. Ingen tvekan om den saken. Det är ett magiskt berg på olika sätt. Förhoppningsvis kan jag ha annan slags magi på en ny plats. :)
Nyårskram!

olgakatt said...

Så mycket fyrverkerier i vår by som detta nyår har vi aldrig sett. Visst är det tjusigt men jag tänker mest på alla skador som sker, alla gifter som spys ut och även på de oändliga summor som kastas bort. Gott Nytt År!

malix said...

Vilken underbar bild så vacker även i orden. Det mörka och det ljusa fångade ju in allt i bara några ord. Gott nytt år på dig

Anonymous said...

GOTT NYTT ÅR! BLWYDDYN NEWYDD DDA! önskar Lena från Wales

Desiree said...

Gott Nytt år till dig kära Anne-Marie och må 2015 bli ett bra och fint år. Wow vilken bild på berget alltså! Så vackert!!!
Dramatiskt med de mörka molnen och vilket ljus, verkligen effektfullt och snyggt.
Jag kör inte heller med nyårslöften jag tror precis som du att det som passar mig bäst är att "arbeta" med mig själv året runt.
En god fortsättning till dig.
Kramar!

Anonymous said...

Hej Anne-Marie,
God fortsättning på det nya året.
Nyårsdagen i dag och termometern visar 15 grader och solen skiner från sin bästa sida. Det blir ett fint nytt år 2015.
Kram
BM

Marina said...

Gott Nytt År till dig med och hoppas att du får ett riktigt bra 2015!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Fyrverkerier kan vara vackert men det bästa vore nog om de bara skedde under ordnade former och på en plats. Igår natt var det nästan helt tyst här i Weed. Jag hörde kanske 2-3 pjäser som fyrades av, det var allt. Gott Nytt År!

Anne-Marie said...

Malix: Roligt att du tyckte om bilden - tack. :)
Berget har många utseenden när vi har moln. Nu verkar torkan komma tillbaka vilket inte är bra. Mitt i vintern.
Gott Nytt År till dig.

Anne-Marie said...

Lena: Jag önskar jag visste hur man uttalar walesiskan. Men det överlämnar jag till dig. :)
Gott Nytt År!

Anne-Marie said...

Desiree: Tack min vän - önskar dig också ett riktigt fint och gott 2015.
Roligt att du tyckte om bilden på berget. :) Det kan bli dramatiskt med moln och sol ibland.
Jag gör så mycket "inre arbete" att nyårslöften känns helt onödiga. Det som behöver tas itu med gör jag när det är aktuellt.
Kramar!

Anne-Marie said...

Hej BM,
God fortsättning till dig också.
Solen skiner här men det är snarare +4-5 och till natten blir kallt igen. Vi hade ungefär -8 den gångna natten. Litet väl kallt i mitt tycke.
Kram!

Anne-Marie said...

Marina: Gott Nytt År och det skall bli spännande att följa dina fortsatta "äventyr" i Singapore och Sverige. :)

My kids' Mom said...

Gott Nytt 2015 Anne -Marie!

Kram!
Anneli

Anne-Marie said...

Detsamma till dig Anneli!
Kram!

a kitchen in the country said...

Gott nytt år kära Anne-Marie! Jag hoppas att du får ett bra 2015 fyllt med spännande nya möte och mycket glädje.♥

Ta hand om dig.

Kram

Bettan said...

Gott Nytt År, Ann-Marie!
Hoppas du får ett fint år!
Förstår att du är fascinerad över Berget, det är alldeles fantastiskt!

Kram

Anne-Marie said...

Gott Nytt År till dig kära Lotta! Jag önskar dig detsamma.
Ha det gott! Kram.

Anne-Marie said...

Lisbeth: Gott Nytt År till dig! Önskar dig också ett fint 2015. Berget upphör egentligen aldrig att fascinera. :)
Kram!