Sunday, July 13, 2014

Fullt ös från början till slut

Den fuktiga (ovanligt för oss) hettan ligger som en varm filt över Weed. Hur folk orkar spela boccia och kasta hästskor under många timmar när det är som varmast är ett mysterium för mig.

Idag är sista dagen för Weed Carnevale - ja, tack säger jag. :) Det känns nästan som om jag har haft folk, bilar och musik i bostaden de senaste 3 dagarna. Igår kväll var det flera musikuppträdanden och ett av dessa drog en mycket stor publik. Folk parkerade på alla möjliga och omöjliga platser. Musiken slutade inte förrän vid midnatt och självklart hördes det väl eftersom man måste ha alla fönster öppna så fort det börjar svalna litet grand. Vid 16-tiden idag börjar man stänga karnevalen för i år. Väldigt skönt tycker jag. :) Bel Air Park kommer nu att återgå till den tysta, litet sömniga, park den vanligtvis är.

Utsikt över Weed Carnevale och Bel Air park från ett av mina fönster.Jag blir väldigt seg och inte särskilt produktiv när det är så här varmt. Blir ni det också i hetta? Jag tog bilen till postkontoret tidigt i morse för att kolla posten och det var en bedrift bara det. Planer på dammsugning hemma får läggas på hyllan till en annan dag. Det blir alldeles för varmt att ha igång dammsugaren. Man får helt enkelt planera sina dagar under värmeböljan och göra saker tidigt på morgonen. Jag håller mig mest inomhus och de senaste nätterna har jag faktiskt sovit på en luftmadrass på nedervåningen. Det är litet svalare där och om jag skall våga ha fönstren öppna på nedre plan vill jag vara där och inte en trappa upp där jag inte skulle höra (innan det var för sent) om någon försökte ta sig in. Luftmadrassen är inte lika skön som min säng men jag har sovit rätt bra faktiskt. Jag försöker anpassa mig till rådande förhållanden och göra vad som fungerar.

I kväll kommer jag att bänka jag mig framför TVn för att titta på en film jag har sett tidigare men den går absolut att se mer än en gång - "Mission Impossible - Ghost Protocol" med Tom Cruise. En film med fullt ös från början till slut.

När jag såg den på bio för några år sedan satt jag på helspänn hela tiden och imponerades av alla specialeffekter som avlöser varandra på löpande band. Framför allt scenerna när Tom Cruise är ute på sidan av den enormt höga byggnaden i Dubai är litet smått nervpirrande.

Självklart klarar sig Tom undan alla faror - katt med 9 liv antar jag ;) - och jag tycker nog att det här är den bästa Mission Impossible filmen i serien.

Bandet som drog den stora publiken igår. "The Blackwells,(aka Harry and the Hippies,Haywire) are said to be one of the best bands in upper Northern CA area. These unsung heros of the mountains are diverse enough to tackle any gig. Playing a wide variety of music with an emphasis on blues."

20 comments:

Mrs Clapper said...

Man blir verkligen påverkad av värmen! Är det torr luft och värme så tycker jag att det är skönt. Men fuktig värme är hemskt! Jag klarar knappt Sverige när det är runt 24 och fuktigt. Luften blir så tung.
Stockholm bjöd på 22 grader och 91% luftfuktighet idag, det blev inte många knop gjorda i vårt hem!
Själv älskar jag hösten så jag räknar ner till september :)
Hoppas att ni får lite svalare temperaturer snart!

malix said...

Jo värme gör nästan så det förfaller här hemma. antingen tidigt på morgonen eller sent på kvällen då det är lite kyligare gör att jag orkar. Fast nu har vi haft en dag med regn vilket gjorde att det blev lite svalare men då jobbade jag. idag jobbar jag sista passet sedan vandrar jag ut i den efterlängtade ledigheten. så skönt så himla skönt ha en fin dag

em said...

Så skönt att spektaklet i parken är över! Nu hoppas jag bara att du får det lite svalare - för värme i kombination med hög luftfuktighet är förfärligt. Tack och lov har vi det inte så ofta här.
Margaretha

Katta said...

Visst påverkas man av värmen. Känner av det lite extra nu då vi renoverar huset och det är treje veckan det är supervarmt. Däremot gillar jag värmen men det har väl med att liet blir enkalre i värme än i kyla. skönt när det nu städas bort i ditt närområde och blir tyst igen. Men å andra sidan bruar jag säga att det är ju bara några få dagar och människorna i en bygd behöver något att samlas kring några gånger per år. Kram

Äventyret framtiden said...

Vandrande pinnar blir vi allihopa när det är för varmt. Den höga luftfuktigheten gör det knappast bättre, den slipper vi i alla fall. Här föll ett kortare åskregn igår kväll så vi fick trädgårdslandet vattnat plus lite till.
Skönt för din del att det åter är tyst runtomkring dig. Det är jobbigt när det är fullt ös med högt ljud dygnena runt. Känner igen det där från min tid i Mariehamn då det blev Rockoff. Man hörde "musiken" i hela stan och att få sova, det kunde man glömma bort.
Ha det bra!
Kram

olgakatt said...

Så skönt att oväsendet är över hos dig! Var bjuden på middag i den närbelägna staden i helgen där det pågick ett jippo kallat "Siesta". I min värld betyder siesta att man har tyst och lugnt och sover middag men någon språkligt obildad person har gett fel namn på detta synnerligen högljudda spektakel. Skönt att komma hem till den tysta byn.
Varmt och fuktigt klubbar även mig. Förra dygnet fick vi 50 mm regn, det var välbehövligt. Önskar Kalifornien detsamma....

Första året i Hjo said...

Vi har ju aldrig SÅ varm hemma i Svedaa. Men har haft så pass att man får sova utan täcke i sitt påslakan. Tycker att det kan vara befriande kravlöst att se Mission impossible och t ex Die hard-filmerna.

My kids' Mom said...

Godmorgon Anne-Marie,

Amerikanerna verkar väldigt förtjusta i karnevaler med karuseller, typ "marknad" som vi skulle kalla det hemma i Sverige. Jag ser inte tjusningen...för mycket folk, skräpmat, och krims-krams. Jag förstår att du tycker det är skönt att det blir lite lugnare. Det har varit ovanligt varmthär också, men förstås inte som i inlandet där du är. Ja, jag blir trött och seg av värmen, och även lite smågrining :-)
Ha en toppen dag i värmen! Kramar, Anneli

Gunilla N said...

Att ha en karneval sa nara inpa sig ar alldeles for storande.
Men nu drar de bort och du far lugn och ro.
Imorgon reser jag till Göteborg;
skall bli sa kul att traffa mina systrar med familjer.
Jag hoppas pa lite svalka for din skull,for mig blir det ju i ar ingen sorre skillnad.
Annars sa brukar det vara underbart att kanna den friska luften nar man stiger av planet
pa Landvetter.

Kommer nog att lasa dina inlagg,men
kanske inte kommentera.Vi far se.
I vilket fall som helst, sa onskar jag dig fina dagar.

Vi hors Anne-Marie!!
Stor Kram!!
Gunilla

Anne-Marie said...

Mrs Clapper: Det är konstigt att man blir så seg av hög luftfuktighet. +22 är ju egentligen ingen hög värme men jag håller helt med dig om att man blir rätt slak om luftfuktigheten är hög. När jag var i Stockholm i augusti förra året (när min mamma gått bort) blev jag rätt utslagen till att börja med pga luftfuktigheten.
Det kommer att fortsätta att vara varmt här - kanske en liten ljusning finns i slutet av veckan.

Anne-Marie said...

Malix: Antar att hemmet får "förfalla" litet tills det kanske blir svalare. Jag gillar inte det men jag vill heller inte ta ut mig i hettan.
Skönt med litet regn hos dig.
Det låter bra med semester. Ha en skön ledighet!

Anne-Marie said...

Margaretha: Det var väldigt tyst och trevligt igår kväll. Litet väl varmt men inga stora skaror som skulle parkera sina bilar nästan inne i mitt vardagsrum.
Jag föredrar tyst och stilla.
Idag känns det litet bättre med luftfuktigheten men i morgon skall ännu varmare väder komma.

Anne-Marie said...

Katta: Kan tänka mig att du har det jobbigt i värmen och samtidig husrenovering.
Jag vande mig faktiskt aldrig vid värmen och den höga luftfuktigheten i Hawaii. Det var jobbigt det året vi bodde där.
Det behövs absolut olika evenemang på en ort men kanske på platser där det inte bor folk alldeles precis inpå. Framför allt då det är hög musik.
Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Så skönt för dig att få litet regn och slippa vattna trädgårdslanden. Jag minns vattenspridaren som ibland användes flitigt i trädgården i Enebyberg.
Nej, hög musik i flera dagar är litet påfrestande. Det är väl en sak att bara delta i evenemanget och sedan kunna gå hem och komma bort från det hela men här har vi det så otroligt nära inpå.
Ha det bra! Kramar!!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Ja, den som döpte det evenemanget verkar ha fått det hela om bakfoten rejält.
Någon som kanske tyckte att det var ett häftigt namn.
Åh, det låter underbart med 50 mm regn. Om vi fick det här skulle det väl bli översvämningar eftersom jorden och marken är så torr.

Anne-Marie said...

Hans: Jag minns en sommar i Stockholm när det var runt +30 eller mer under 3 veckor. Det var drygt. Som tur var hade jag en lägenhet på bottenplan så den blev aldrig riktigt varm. Men på jobbet var det hett.
Ibland är det roligt att titta helt kravlöst på actionfilmer.

Anne-Marie said...

Hej Anneli,
Det kanske är amerikanskt med den här typen evenemang som vi nu hade. Håller med dig i allt du skriver.
Visst blir man litet grinig i värme. Kroppen mår inte bra tycker jag av hög värme under lång tid. Och jag ställde faktiskt aldrig om mig helt till värmen och den höga luftfuktigheten i Hawaii trots att vi bodde där ett år.
Nu har jag faktiskt tröja på mig eftersom jag är på jobbet och det är väldigt svalt i mitt rum med den a/c som finns.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Gunilla: Det var väldigt tyst och trevligt igår kväll. Men stackars de som jobbade i hettan med att ta ner alla stånd och karuseller osv. Jag tyckte synd om dem.
Så roligt att du får komma till Sverige och hälsa på din familj. Min pappa kom från Göteborg men jag har knappt varit i den staden eftersom han och mamma flyttade till Stockholm. Göteborgare verkar väldigt trivsamma tycker jag.
Ser fram emot dina trevliga kommentarer när du kan och har tid. :)
Ha en riktigt fin resa Gunilla!
Stor kram!

Channal said...

Kul med musikkarneval! Men lika skönt när de ger sig av =)) Vi hade Bråvallafestivalen här i Norrköping i tre dagar. Själv märkte jag inte så mycket av den. Men jag kan tänka mig de som bor i närheten. Men samtidigt är det väldigt festligt!

Älskar värme i Grekland. Fast då bara badar o slappar jag. Men skönt att komma hem. Skulle inte fixa att ha 30 grader varje dag.

KRAM Anna

Anne-Marie said...

Anna: Jag är "konstig" eftersom jag faktiskt inte alls har någon behållning eller nöje av sådana här jippon. Men jag vet att många andra tycker det är trevligt.
Då skulle du inte kunna bo i Weed. :) Här har det under de senaste 2-3 veckorna varit runt +35 eller mer varje dag.
Kram!!