Friday, July 12, 2013

Weed Carnevale i Bel Air Park

Jag bor nu på första parkett för att, utan att behöva lämna huset egentligen, ta del av Weed Carnevale.

Varje juli har Weed en "carnevale" i Bel Air Park som ligger ett stenkast från min nya bostad. Eftersom jag har litet svårt för sådana här evenemang - kan inte ta del av karuseller eller andra snurrande "farkoster" - blir otroligt lätt yr och illamående - gör det inget att jag inte besöker själva karnevalen. Har nog aldrig sett så många människor samlade på en och samma plats i Weed tidigare. Finns det ens så många människor här? ;)

Det kommer nog att bli dåligt med sömnen både i natt och i morgon eftersom det lär vara musik till sent på kvällen och jag hör den som om jag var mitt bland de andra besökarna. Just nu låter det som allsång till country & western. Men folk har kommit i massor till parken för att åka karusell, äta mat och ta del av musiken.

Bel Air Park låter ju som om det vore en park i Los Angeles men det är en rätt liten park precis bredvid skolan och alltså även min bostad. Där finns även en swimming pool för allmänheten och nu under helgen även denna karneval.

Tidigare på eftermiddagen idag tog jag en litet sväng kring parken och då var det knappt några människor där alls. Nu på kvällen verkar hela Weed ha samlats här.

Det känns nästan som om jag har en parkeringsplats inne i vardagsrummet. Det här kortet är taget från mitt vardagsrumsfönster.


Ingen dålig vy från parken.
Vid parken ligger Mt Shasta Brewing Co som tillverkar olika ölsorter. Så roligt man kan ha med ordet Weed. ;)


Mina besök hos chiropraktorn blir glesare och glesare. Jag var där idag och han tycker verkligen att det läker bra (peppar, peppar). Nu gäller det bara att ytterligare stärka senorna och ledbanden och träna upp smidigheten. Skall dit igen om en månad.

Har lagt till en karta i högerspalten som visar torkan i USA. Hela västra USA har en svår torka. Inte så konstigt med tanke på hur vädret varit det senaste halvåret.

Nu sänker sig mörket över Weed och jag får nog stanna uppe sent både i kväll och i morgon.

10 comments:

Fullblodsekologen said...

Vad vackert det är det där berget! Där vi bodde tidigare hade vi utsikt över franska berget Canigou. Spännande att följa snön, hur den föll, tinade, etc. Lite speciellt det där med att ha "bergsutsikt", helst när man kommer från skogiga Småland.
Ha en fin lördag när den väl börjar hos dig.
Kram/Annelie

Desiree said...

Kul med festival. Jag åker inte heller en massa åk på nöjesparker blir precis som du lätt yr och illamående. MEn jag hoppas att det kanske finns lite annat att gå runt och kika på och att musiken de spelar är ok. Rekomenderar dig att köpa ett par öronproppar till kvällen. Även om man inte blir av med allt ljud så dämpar de rätt bra. Kul med dessa lokala brewing companys.
Vad skönt att foten läker ordentligt och att du snart är helt återställd då du återfått styrkan.
Ha en trevlig helg och hoppas du får lite sömn.

Malix said...

Aj aj hoppas du får sova, kanske är det köpmännens dag ett uppsving i affärerna fast det hade ni väl inte så många, Fast det är lite kul med sådana tillställningar fast inte så att sömnen får bli lidande.

Anonymous said...

Hej Mysiga fina bilder. Ja ,
tivoli är ju för barnen. Jag
skulle nog bli snurrig om jag åkte.
Tur att man lagt det där bakom sig.

Vilken mysig bakgrund, vid tivolit.
Hälsningar Stig B

Anne-Marie said...

Anneli: Mt Shasta dominerar hela det här området. Det är en otroligt stor vulkan/berg som har en mycket bred "bas". Man kan titta på berget hur länge som helst. :) Visst är det fascinerande att se hur ett bergs "utseende" ständigt förändras. Ni verkar också ha haft en vacker utsikt. Ha det gott! Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag gav faktiskt upp efter fredagens "konsert" och åkte igår (lördag) ut till en vacker camping i Lake Shastina. Hade tänkt åka dit en lång tid och gjorde slag i saken nu. Där var det tyst!. :) Nu idag söndag skall karnevalen avslutas och det skall bli rätt skönt att inte ha denna "invasion" av människor nästan inne i vardagsrummet.
Jag är glad för varje framsteg med min fotled.
Kram!

Anne-Marie said...

Malix: Som jag skrev till Desiree lämnade jag faktiskt min bostad och Weed igår och begav mig till en camping i Lake Shastina. Underbart med tystnad och natur. Det var litet väl mycket folk och hög musik under karnevalen för min smak faktiskt.

Anne-Marie said...

Stig: Jag har litet svårt för sådana här tillställningar - inte bara pga yrsel och illamående. De känns rätt tomma och intetsägande tycker jag. Övernattningen vid campingen i Lake Shastina igår var mycket trevligare.

Christina said...

Jag skulle vilja prova ert öl :-) Gillar alla dessa små bryggerier i USA.
Fin utsikt har dom i alla fall :-)
Kram!

Anne-Marie said...

Christina: Eftersom jag inte dricker alkohol har jag aldrig provat ölet men tror att folk tycker om det. De har ingen dålig utsikt alls. :)
Kram!