Sunday, July 7, 2013

AT&T U-verse - en mindre roman

Det har varit dåligt med inlägg här på bloggen på sistone. Mest beror det på att jag ägnat långhelgen vi haft till att städa i mitt tidigare boende. Eftersom det var riktigt rent när jag flyttade in ville jag också lämna det likadant. Men jag märkte att min kondition inte riktigt fanns där efter många månader av mest sittande efter stukningen så allt tog längre tid än vanligt. Dessutom har värmen gjort att orken inte riktigt funnits där som vanligt. Det har varit litet svalare över helgen men fortfarande ordentligt varmt. På kvällarna har kroppen varit ledbruten och jag har lagt mig tidigt så bloggen har blivit satt i andra hand.
Nu är det i alla fall städat riktigt grundligt (kroppen höll som tur var :)) så nu skall jag kontakta den hyresvärden och bestämma tid för genomgång. Det är bara att hoppas att allt är okej.

Något som också tagit en del tid med både telefonsamtal och koll av olika forum på nätet är den telefon- och internetservice som jag fick övergå till när jag flyttade - AT&T U-verse. Min uppkoppling har inte varit den önskade och vid flera tillfällen när jag pratat i telefon har uppkopplingen bara avbrutits helt plötsligt. Även internet har varit opålitligt. Telefonkontakten bröts senast idag när jag pratade med min mamma - som var förberedd på att det kunde ske men hon blev trots allt överraskad och visste inte riktigt vad som hände.

Jag har pratat med bolaget AT&T några gånger sedan jag flyttade in men ingen verkar riktigt ha velat ta tag i orsaken. Man har usäktat det hela. Det är bra i och för sig men det hjälper ju inte ett dugg att lösa problemet. Efter samtalet med min mamma idag ringde jag igen och fick prata med någon som faktiskt befann sig i USA och som var intresserad av att hjälpa mig! Han såg via ett test han gjorde att det var någonting som inte var som det skulle i en box en bit från mitt hus. Det skulle bli reparationer i morgon, måndag, men redan idag kom en reparatör! Jag såg hans bil och gick ut och sade hej till honom. Det hade sagts att den som kom inte behövde komma in i huset men det var tur att jag var hemma eftersom han hittade tre olika fel och ett var inomhus. Om dessa är orsaken till de problem jag haft återstår att se. Hans kommentar innan han gick säger nog allt om AT&T U-verse "If this had been regular DSL/phone service, I would say that the problems have been resolved, but with U-verse, you never know."

Jag har läst i olika forum att massor med människor haft samma problem som jag. Bland annat har man sagt att modemet som man får sig tilldelat inte är bra - Motorola NVG510. Recensioner hos Amazon.com ger det här modemet mycket dåligt betyg. Jag frågade reparatören idag vad han visste och han berättade en hel del intressant som kanske förklarar en del. Tydligen är den här servicen egentligen inte anpassad till äldre telefonledningar, vilket vi har i Weed. I större städer görs en genomgång av AT&T innan man lägger ut U-verse servicen och man kan då hitta liknande fel som hittades hos mig. I mindre städer, som Weed, gör man inte denna genomgång. Reparatören (som verkligen var hjälpsam) sade att inga AT&T tekniker fått träning i U-verse i vårt område utan de har fått lära sig allt eftersom. De vet fortfarande inte exakt hur allt skall lösas. Bakvänt minst sagt.

Vi får se hur det fungerar efter reparationerna idag. Efter allt jag läst har jag mina reservationer. Men jag var tacksam och glad att några i alla fall tog sig tid idag att försöka hjälpa mig.

Modemet (det svarta) heter Motorola NVG510 och det har inte många anhängare. Den grå "lådan" är en batteri backup. Går strömmen kickar den igång. Men bara under 4-5 timmar. Efter det har jag varken telefon eller internet.


8 comments:

em said...

Hoppas att den här reparatören fick ordning på allt, så att du slipper problem i framtiden!
Det är alltid intressant att tala med folk som jobbar på "golvet", de vet så mycket mer (och är ofta redo att berätta) än de som svarar i telefon, eller sitter högre upp i kedjan.
Så bra att du har batterier, även om det bara är för några timmar!. Går strömmen här, har jag varken telefon, datoruppkoppling eller trygghetslarm.
Margaretha
1 söna 16°
på trappen

Desiree said...

Håller tummarna för att det funkar och att felen är åtgärdade nu. Toppen att du fick tag i en snäll person som verkligen hade intresse och service mind att försöka hjälpa till. All heder till sådana fina människor. Hoppas som sagt att det kommer att funka nu.
Kram!

Annika said...

Håller också tummarna för att det ska ordna sig nu, och funka.
Sådant där "ska bara" funka, hela tiden.
Bra reparatör, tycker ofta de är schyssta och bra då de kommer ut.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Margaretha: Jag hoppas också att problemen kommer att försvinna. "Time will tell". Väldigt jobbigt att just telefonen kopplas ner också. Man kan ju vara mitt uppe i ett viktigt telefonsamtal och så bara bryts det.
Att prata med folk som sitter i Indien är ju rätt värdelöst eftersom de inte har en aning om hur det är i olika delar av USA.
Trygghetslarm borde ju ha några slags batterier så att det fungerar oavsett men om allt hänger ihop kanske det inte går.

Anne-Marie said...

Desiree: Att få prata med någon som faktiskt finns i USA är något helt annat än att bli kopplad till ett kundcenter i till exempel Indien. Reparatören som kom berättade mycket och jag frågade mycket så att jag skulle förstår hur just U-verse fungerar. Jag hållar också tummarna. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Att inte ha telefon är mer bekymmersamt än internet. Om jag ringer ett 800-nummer och har ett viktigt samtal och det bryts kommer man ju oftast inte tillbaka till samma person.
Håller med dig att sådana här saker "skall" fungera. Framför allt telefonen.
Tyckte reparatören verkade veta vad han gjorde och han berättade ju helt öppet att de aldrig fått träning för just U-verse. Hur det kan vara så förstår jag inte.
Kramar!!

Malix said...

Internet i sig kan krångla en del här hemma har vi ip telefon och bredband samt tv Det är ett ganska dumt val för telefonen funkar dåligt, snöardet ute snöar det även i tv, och den höga hastigheten på bredbanden är bara något som kan nås om man har tur. Vi har oftast inte tur här hos oss i alla fall inte med hasigheten på bredbandet. Men det är klar bättre än ring upp modemen som fanns i början :) Härligt när man kommit igång och det man flyttar från är klart det nya kan man ju pyssla med hur länge som helst eller i alla fall så länge man bor :) Jo då tackar för värmen du skickade över vilken underbar sommar vi fick och har haft i några dagar nu. Tänka sig snart börjar även min semester på riktigt. Bar några få pass kvar sedan är jag ledig i några veckor ha en fin dag kul att du skrivit igen :)

Anne-Marie said...

Malix: Det låter ju nästan litet som U-verse. Den nya tekniken fungerar nog inte särskilt bra med äldre ledningar. Min hastighet på internet verkar ha blivit snabbare efter reparationerna. Det sade reparatören kunde ske. Jag vet fortfarande inte om det han gjorde har fixat problemen. Heter det ring upp modem. :) Det fanns ju knappt internet när jag lämnade Sverige så jag kan inga svenska datorord, bara engelska - i USA sade man "dial up" vilket ju är samma sak. Jag kommer nog inte att pyssla särskilt mycket i det nya boendet - känns som om jag vill fokusera mer på det nya som förhoppningsvis kommer snart. Vet ännu inte exakt vad det blir.
Men vad bra att värmen kom till dig. :) Och vi har så att det blir över - kan skicka mer!
Härligt med semester. Jag vet inte när jag kommer att ta semester faktiskt.