Thursday, July 25, 2013

Sköna blommor

Hettan fortsätter. Idag var det återigen runt +38-40. Så många varma dagar som vi haft denna sommar har jag nog inte varit med om tidigare. Och det konstiga är att vårt område och södra Oregon är varmare än till exempel orter längre södrut som borde vara mycket varmare. Igår hade vi en del moln så det blev inte alls lika varmt och igår kväll kunde jag öppna mina fönster redan runt sextiden på kvällen. Idag blir det mycket senare.

Jag har allt en snäll chef. Idag kom hon med en väldigt fin blomsterbukett och ett litet kort med anledning av min mammas bortgång. Hon har alltid visat omtanke under alla de år jag jobbat inom skolan.
Jag kommer att maxa mina olika typer av ledighet när jag åker till Sverige men det är ju nödvändigt.
Eftersom skolan börjar 19 augusti måste vi lära upp en annan person eftersom C inte längre arbetar för hos. Hon är ju på väg till Oregon med sin man. Jag kommer att vara borta ett par veckor när skolan sätter igång.

Fick ett samtal från min tidigare hyresvärd och det verkar som om de planerar att hyra ut huset jag bodde i trots den förestående konkursen. Han ville veta på ett ungefär vad mina elkostnader varit under den tid jag bott där. Eftersom jag är otroligt sparsam. snål skulle troligen också vara ett passande ord, är jag nog inte riktigt rätt person att fråga. Jag hade det väldigt svalt inomhus och fleece och lager av kläder var nödvändiga. Hur som helst fick han litet elkostnader från mig.
Som hyresgäst i USA har man fått mer skydd om en bostad går in i konkurs. Har man "month-to-month" kan man bo där 90 dagar efter det att banken tagit över och har man ett årslångt kontrakt skall man ha rätten att bo tills kontraktet upphör. Men självklart kan sådant naggas i kanten. Jag är bara så otroligt tacksam att jag hade flyttat INNAN mamma gick bort, att städningen var klar och att jag kunde åka snabbt till Sverige.

Hade funderingar på att lämna mina blommor på jobbet där det är svalt - får faktiskt ha en tröja på mig med tanke på luftkonditionerngen - men då det dröjer 3 dagar innan jag kommer till jobbet fick de följa med hem. Tack N för blommorna! :)

Ser nästan ut som svensk natur på kortet tycker jag.

14 comments:

Katarina said...

Vilken fin gest av din chef att ge dig dessa vackra blommor.Även jag tänkte att vilken tur att du hann flytta och stöka undan med allt Vad en flytt innebär. Men du är numera en rutinerad flytterska. Kram

Anonymous said...

Vilka vackra blommor du fick! Gulligt! Verkligen tur att du hann flytta, men allt händer av en orsak.............det är min filosofi. Sköt om dig! Kram Maria G

Desiree said...

Jättefina blommor Anne-Marie. Du har en fin och väldigt gullig chef som verkar vara väldigt omtänksam. Ja så skönt att du hann flytta själv innan bortgången av din mor. Bra att du kan vara borta ett tag och att de har förståelse för detta och att det kommer ta lite tid att fixa allt praktiskt.
Pust ja hetta är tärande på sitt sätt. Här kommer vi ha runt 35-36 hela helgen och ingen ac så det gäller att ta det lungt och hitta lite svalka så gott man kan. Det blir nog bra om dina blommor får stå kvar på jobbet där de har ac svalka.
Kram och trevlig helg.

Annika said...

Jättefina blommor.
Du har en fin chef. DET är bra!
Att de är förstående, och att du kan vara borta ett tag.
Hetta, jo det har vi med. Men det är inget ovanligt, precis.
Kramar!!

Maria Northcutt said...

Vad fint med en så omtänksam chef :) Väldigt vackra blommor!

Kram

Anne-Marie said...

Katarina: Blommor är alltid fint att få. Fortfarande står de sig.
Jag är helt klart rutinerad att flytta men hade jag varit mitt uppe i en flytt hade jag inte klarat av både och. Tror dock att saker och ting dock sker på "rätt sätt" om man följer sin intuition. :)
Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Min chef har alltid visat omtänksamhet. Hon känns mera europeisk/svensk nästan på vissa sätt.
Absolut - jag tror som du. Allt sker av en orsak och "var sak har sin tid". Följer man sin intuition dessutom brukar saker och ting falla på plats för det mesta. Ha det gott! Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Blommorna togs hem men står sig fortfarande. Vi fick faktiskt en riktig "urladdning" i eftermiddags med åska och till och med regn en liten stund. I kväll kan man "andas" vilket är härligt. Igår kväll och natt svalnade det aldrig och det är jobbigt. Ni har det också väldigt varmt och ingen A/C så du vet vad jag pratar om.
Ha en fin helg och Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Min chef har alltid varit omtänksam. Min kollega och jag pratade häromdagen om att vi nog är rätt lyckligt lottade även om hon givetvis också har sina "tillkortakommanden" som vi alla har.
Nej, hetta hos er är inget ovanligt. Men de allra flesta har ju i alla fall A/C där vilket vi ju inte har. Det är stor skillnad. Kramar!!

Anne-Marie said...

Maria: Blommorna är fortfarande fina och efter "urladdningen" i eftermiddags med åska och litet regn har det blivit svalare så blommorna kanske står sig litet i alla fall. Det blir nog varmt i morgon igen men i kväll kan man "andas". :) Kram!

Äventyret framtiden said...

Vackra intressanta blommor. Vet du vad det är för sort? De påminner om någon slags protea.
Gester av det slaget värmer extra gott. Här är också varmt för tillfället, men jag märker knappt av det. Vårt hus är svalt på sommaren och varmt på vintern. Stenväggarna isolerar så bra.
Önskar dig allt gott!
Kram

Anne-Marie said...

Karin: Nej, jag vet faktiskt inte vad det är för sort. De är litet annorlunda men fina.
Min chef försöker verkligen visa medmänsklighet och har alltid gjort det.
Stenhus är väl bland det bästa man kan bo i. Trähus som jag bor i blir varma. Mycket varma.
Ha det fint Karin! Kramar!

Malix said...

fina blommor och sådana chefer är värdefulla en man på en utbildning jag gick sa något som jag tagit med mig i tankarna. Man får den chef man förtjänar, medmänsklighet och omtanke är vackert det är ju så i alla fall i min värld att det jag ger det får jag tillbaka :)

Anne-Marie said...

Malix: Det går litet upp och ner med hur jag känner i relation till min chef. Idag till exempel tyckte jag att hon krävde alldeles för mycket av mig i den situation jag är i och jag upplevde att hon ville att jag skulle göra saker som egentligen är hennes arbetsuppgifter. Alla inom skolan har alldeles för mycket att göra men jag tänker inte ta på mig extra mycket just nu och framför allt då vi inte alls får betalt för det vi gör. Min tid inom skolan går definitivt mot sitt slut, det vet jag.