Monday, April 29, 2013

Läsbelysning

För inte så länge sedan hittade jag en liten lampa i en av mina kartonger. Hade nästan glömt bort att jag hade den. Michael och jag hade varsin och vi köpte lamporna i en av bokhandlarna i Mt Shasta.

Efter året i Hawaii har jag vant mig vid att ha det litet småskumt hemma. ;) Elen var väldigt dyr i Hawaii och Michael och jag snålade. Jag har egentligen aldrig tyckt om taklampor utan tycker bättre om punktbelysning. Brukar numera ha mindre lampor tända som också gör det mer stämningsfullt.

Den här läslampan är självklart inget man använder mer än om man absolut inte vill ha en större lampa tänd eller om man delar sovrum och inte vill störa den andra personen med starkt ljus. Läslampan - som kallas Booklight - har några år på nacken så de modeller som finns nu ser litet annorlunda ut. Den kan även vara bra att ha om elen försvinner eftersom den bara kräver batterier.
Efter jobbet idag var jag återigen på besök hos chiropraktorn. Han sade att han tyckte det såg bättre ut än bara för 1,5 vecka sedan och att han hade "good hopes" att min fotled kommer att bli bättre allteftersom. Sådant känns roligt att höra. :)

Efter en varm helg var det litet svalare idag och i natt har man till och med utfärdat en så kallad "freeze watch". Men till nästa helg skall det bli uppemot +30! Och man talar redan en hel del på de lokala nyhetssändningarna om den brandrisk som snabbt håller på att utvecklas i hela västra USA. I "the Midwest" är det i stället översvämningar och floder som aldrig har haft så högt vattenstånd.

Ett fint blommande träd som finns vid skolans ena parkering.

15 comments:

Desiree said...

Jag är också mer för punktbelysning än taklampor. Tycker det blir mysigare och trevligare stämning då i rummet. Jag köpte en sådan där boklampa till min mamma för några jular sedan. Riktigt smart om den ena vill ligga och läsa en stund längre än den andre. Skönt att din fot blir bättre även om det tar lite tid och läkningen går åt rätt håll.
Vackert med trädet som blommar så grannt.
Kram!

Äventyret framtiden said...

punktbelysning här också:)
Behändigt med batterilampa. En sådan borda jag köpa också, för här går strömmen titt som tätt under vinterstormarna. För det mesta brukar jag sitta i pannlampa och läsa då:)
Roligt att din fotled verkar bli värkfri . Så skönt!
Vilka temperaturhopp ni har i er väderlek. Här förväntar vi oss ett litet hopp uppåt, men det är rätt så konstant på fem-10 grader + dagtid. I solen förstås lite varmare
Ha en fin dag Anne-Marie!
Kram

My Kids' Mom said...

Hej, Jag pratade med min svärmor i Rocklin igår och hon sa att det skulle bli 30 grader varmt resten av veckan. Här hemma är det +6 och regn-blås. Jag bor på fel ställe helt enkelt. Ska sälja huset i Dalarna och flytta tillbaka till Kalifornien. :-)

Ha en trevlig Valborg!

Mvh,
Anneli

Annika said...

Ja, jag gillar också punktbelysning mer än starka taklampor.
Inte i köket kanske då man lagar mat etc, men annars.
ÅÅ sådana där läslampor har vi också haft en del. BRA då man vill läsa om andra vill sova etc.
Numera läser Peter alla böcker på sin nook, och den skärmen lyser.
Om jag läser då andra sover kopplar jag på en liten läslampa och den är nog mindre än den du viasar.

Träder ser ut som ett crab apple (paradiskäpple). De har blommar över hos oss, men de är så innerligt vackra och fina.

Vi har kyligt för årstiden, men det gör inget alls.

Kram!!

olgakatt said...

Jag vill ha BÅDE allmänljus och punktbelysning. Ett mjukt, dimbart allmänljus utan skuggor och punktbelysning som ger trevliga skuggor och stämning, respektive ett bra läsljus där man behöver det. Ju äldre man blir, ju mer ljus behöver man och jag känner att jag blir trött och spänd i ansiktet om ljuset är för dåligt. Jag avskyr att sitta till bords när man knappt hittar till munnen för att värdfolket tycker det är mysigt med bara stearinljus.
Kommer jag in på en krog med alltför skum belysning misstänker jag att man vill dölja dålig städning.

Anne-Marie said...

Desiree: Tycker det blir alldeles för ljust med takbelysning.
Den där boklampan är smart tycker jag. Och nu tror jag det finns sådana som har mycket starkare lampor än vad som finns i den jag har.
Det är segt med läkningen men tydligen kan sådana här allvarliga stukningar ta sin tid. Alltid trevligt att höra att det blir bättre.
Våren blommar snabbt över eftersom det varit så varmt här.
Kram!!

Anne-Marie said...

Karin: Jag har även en liten batteridriven lykta med lampor som troligen är bättre om strömmen går. Pannlampa funkar det också. :)
Jag har faktiskt inte haft värk men det är fortfarande stelt i vissa rörelser och jag märker att jag inte alls har samma styrka i vänster fot och ben. Men jag är ju mycket bättre än vad jag var för bara 2-3 veckor sedan.
Idag är det litet mer "normal" vår för mina trakter. Till helgen kommer det att bli hett. Jag tycker nog att +30 är alldeles för varmt så tidigt. Hoppas att du hade en fin Valborg.
Kramar!

Anne-Marie said...

Anneli: Ligger Rocklin i Kalifornien? Det är litet väl kallt i Sverige men för oss här uppe i bergen är +30 så tidigt på året väldigt mycket varmare än vad det "borde" vara. Jag uppskattar det litet svalare vädret faktiskt. Vi har tillräckligt med heta dagar under sommaren.
Skall bli spännande att se var du hamnar framöver. :)
Hoppas att du hade en fin Valborg. Vi firar ju inte den helgen här alls.

Anne-Marie said...

Annika: Punktbelysningen verkar vara uppskattad av flera av oss med tanke på kommentarerna. :)
Eftersom jag bor i ett äldre hus har jag faktiskt varken fläkt eller belysning över spisen. Litet sommarstuge"stuk" över det hela. Har en lampa uppe på kylskåpet som står bredvid spisen.
Har inga sådana moderniteter som din Peter när jag läser. ;)
Vad bra att du kunde ge mig ett namn på trädet. Jag är urdålig på träd och även andra växter.
Skulle faktiskt hellre ha del av er litet kyligare vår.
Kram!!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Vet att många behöver mer ljus när de blir litet äldre. Jag har tydligen inte ännu blivit tillräckligt "gammal". :)
Det jag märker är att jag får hålla det jag läser litet längre ifrån mig.
Det skall självklart inte vara så mörkt att man inte ser vad man äter. Det kanske ligger något i att man har något att dölja på skumma restauranger.

Christina said...

Skönt att foten börjar bli bättre!
Visst är det galet varmt just nu, ni har alltså lika varmt hos er i norr :-) Det kommer bli en jobbig sommar med mycket bränder.... Men det var skönt att sitta ute och äta ikväll efter kl 8.
Kram!

Fullblodsekologen said...

Vad bra att det går åt rätt håll med foten!
Vilka underbara blommor. Här är det fortfarande väldigt kalt men allt är på gång. Märker skillnad bara på de få dagar vi varit "hemma". Kram/Annelie

Anne-Marie said...

Christina: Det känns skönt att kunna gå litet bättre. Segt dock. Tålamod behövs tydligen. :)
Det kommer att bli ett år med många stora skogsbränder tyvärr. Det börjar redan se torrare ut hos oss. Visst är det härligt också med de varmare temperaturerna. Kram!

Anne-Marie said...

Annelie: Tur att jag har en mycket duktig chiropraktor som verkligen lyssnar på mig och gör saker som jag också föreslår. :)
Vi har en del fina, blommande träd men de kommer snart att vara överblommade. Kan tänka mig att du njuter av den svenska våren.
Kram!

Anonymous said...


Ash shoes-All about the right look

There is no worry that they might look odd with a particular dress.Choosing the right shoe is an art but with ash, the problem is solved in a jiffy.One look at the shoes and boots, and you can decide straightaway how to team them with your clothes.Looking good is of prime importance to most people.With ash, one can be rest assured about that.The shoes can turn an average outfit into something special.Even though you may find the price a little higher but then remember, you are paying for quality and the [URL=http://www.okay2shoes.net][b]Cheap Nike Shoes[/b][/URL] latest styles.Now, would you mind that?Whether it's summer or winter, ash shoes have a range for both.Their boots make you look fashionable as well as keep your feet warm during the cold months.Ash understands what you need during the sub-Zero temperatures and that's why their shoes and boots use cutting-Edge technology to create some of the best products in the industry.
Ash brand name is found to be the footwear collection from italy.This brand name is the creation of patrick ithier.And, it started taking the place in italy during the year 2001.This brand name is found to provide the high quality shoes in the market, which ensures the result of comfort and innovativeness.Ash has revolutionized the footwear industry by combining it with the fashion industry.These shoes will surely add a new dimension to your [URL=http://www.okay2shoes.net/nikeairmaxnikeairmax97womens-c-3_58.html][b]Air Max 97 Women[/b][/URL] wardrobe.The shoes as well as boots from ash are manufactured using the most advanced shoe making technology in combination with high quality materials and expert craftsmanship.One can be rest assured of looking superb.As there are many diverse kinds of shoes available, it's easy to find the pair that one likes the best.