Tuesday, April 16, 2013

Sockerchock

TACK för alla intressanta och långa kommentarer på mitt förra inlägg. :) Väldigt givande att läsa om hur andra upplever Sverige och utlandet.

Varje vår har vi en så kallad Planning Day inom skolan. Idag var det dags igen. En lång dag med många möten. Det blir ett kort inlägg idag eftersom min energi inte riktigt är på topp.

Redan runt 8 skulle vi samlas i skolans teaterlokal för några inledande anföranden från skolans ledning. När jag började arbeta inom skolan var lokalen nästan fylld. Nu är det många tomma stolar eftersom så många slutat - antingen frivilligt eller ofrivilligt. Det känns litet konstigt att se skillnaden.

Det serveras något som kallas för frukostbuffé innan dagen börjar. Sockerchock skulle jag kalla den! ;) Mest söta saker som jag inte ens smakade på. Amrisarna har en "sweet tooth" som är något alldeles extra. Tur att jag hade ätit frukost hemma.

Jag hade inte min kamera med mig men kollega tog ett kort på "frukosten".

16 comments:

Äventyret framtiden said...

Milda limpa!:) Det kan man kalla sockerchock! Otroligt

Kramar med önskan om att energin återkommer!

Karin

Anonymous said...

Ja, hur många konferenser har man inte varit på i US där frukostborden ser ut så där.. Även konferenser som riktar sig mot en internationell publik..

Malix said...

ojdå, det var inte vad jag kallar frukost det. Igår var jag i gbg sov på hotell Riverton, där såg morgonbordet helt annorlunda. Idag stormar det i träden kanske blåser vinden in våren på riktigt. I alla fall har dom lovat 11 14 grader i veckan, när jag skriver det så känns det som ett skämt Du skriver 22 i ditt förra inlägg, vilket för mig blir högsommar värme. Även här i Sverige är det fattigdommen mera utbredd. Igår när jag gick på trottoaren i gbg satt det minns tre stycken på marken med en Mc donalds mugg framför sig. Tigger pengar, att uppleva det på gator här i Sverige gör ont, känns konstigt. Jag blir illa berörd, samtidigt som vissa säger att det är ligor som organiserar tiggarna.

Fullblodsekologen said...

Ser lite ut som en spansk frukost. Sist jag åt "frukostbuffé" på ett hotell i Barcelona bestod den av 9 olika former av tårtor/bakverk plus 1 supergigantisk bit manchego-ost. Det var första gången jag åt enbart ost och kaffe till frukost.
Många energiska kramar/Annelie

Desiree said...

Du milde, ja snacka om socker shock. Detta är ju rena rama efterrätts buffén istället för frukostbuffé. Men hoppas ni hade en trevlig dag.
Kram!

olgakatt said...

Min värsta amerikanska frukost som goda vänner en gång bjöd på var "sweet rolls". Alla fick var sin gigantiska vetebulle, supersöt. Det var det hela. Amrisarna tyckte detta var en lyxig och god frukost. Den svaga lanken de kallade kaffe var inte tillräckligt för att skölja ner eländet som växte i munnen på mig och mitt svenska sällskap.
Tacka vet jag naturell fil med hemgjord müsli. Och starkt kaffe.
Smart av dig ätt äta frukost hemma. Men du var väl beredd?

Annika said...

HHA, inte mkt jag skulle vilja äta där heller.
Ja, det skulle väl vara en muffins då, kanske. Men inget annat. Jo frukstsalladen.
Konstigt att de inte hade bagels åtminstone.
Jaja...
It is what it is! :-)

JÄTTEKUL att läsa alla kommentarer i ditt inlägg från igår. Det är verkligen ett intressant ämne som verkligen berör oss utlandssvennar stort.
Upptäckte en ny blogg på kuppen också, så tack för det :-)

KRAMAR!!!!

Tore Johansson said...

Researchar inför en roadtrip i USA i maj vilket gjorde att Jag hittade Din blogg.
Du har verkligen mycket intressant att berätta.
Jag har besökt USA ett flertal gånger men det räcker inte för att få grepp om hur livet ter sej i detta stora land.
Har lösa funderingar på att övervintra i Florida kommande vinter.
Då undrar Jag hur lätt/svårt det är att skaffa vänner/nätverk och ett socialt sammanhang bland amerikaner?
Tore

Anne-Marie said...

Karin: Jag blev faktiskt chockad av att se alla sötsaker. Inte undra på att många amrisar är överviktiga.
Det har varit långa dagar denna veckan men jag känner mig litet mera energisk idag. :)
Kramar!

Anne-Marie said...

Anonym: Matkulturen i USA är inte riktigt någon "höjdare". Man får verkligen välja restaurang man går till och veta vad man skall handla för mat för att inte få i sig alltför mycket socker och annat onyttigt. Är man på en konferens blir det ju genast litet svårare.

Anne-Marie said...

Malix: Svenska frukostbufféer är helt klart litet trevligare och förhoppningsvis nyttigare.
Vi har haft det kallt de senaste dagarna men nu utlovas uppemot +25 den närmaste veckan. Det är nästan litet väl sommarvarmt för att vara i april.
Tiggare ser man överallt numera - både i Sverige och i USA. Här i mina trakter är många fattiga och det blir inte bättre med åren tyvärr.

Anne-Marie said...

Annelie: Tror att den svenska typen frukostbuffé nog inte tillhör den vanligaste typen utan det är mycket mera sött rent generellt. Spanska varianten låter också som en sockerchock. :)
Tack för dina energikramar! Igår var jag slut efter en lång dag på jobbet och sedan besök hos min chiropraktor pga den tidigare stukade fotleden som behöver hjälp för att bli bättre och bra. Kramar till dig!

Anne-Marie said...

Desiree: Det var litet överväldigande faktiskt med allt det söta. Som tur var hade jag ju ätit hemma. :)
Det var en lång dag som inte var särskilt intressant men vi måste vara med på den.
Kram!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Fattar inte varför amerikanska frukostmenyer ofta är så söta och onyttiga. Men vi ser ju resultatet i form av alla överviktiga personer.
Jag måste äta frukost innan jag ger mig av hemifrån. Annars blir jag alldeles för "matt". Jag visste inte exakt vad det skulle bjudas på men hade mina misstanker om att det skulle bli en sockerchock. :)

Anne-Marie said...

Annika: Jag kan inte äta sötsaker på morgonen och inte kött eller ägg. Äter bara yogurt med olika saker i och en halv banan och sedan litet varmt vatten och en knäckebitsskiva med god ost. Känns litet hälsosammare. :)
KRAMAR!!

Anne-Marie said...

Tore: Välkommen hit! :)
Om du "bara" stannar som turist kan du bara stanna under 3 månader. Antar att du vet detta.
Eftersom amerikaner är litet svåra att komma inpå livet - de är trevliga på ett litet mera ytligt sätt - kanske att volontera vore något i din situation. Det finns massor med organisationer i USA som behöver volontärer. Du får ju inte arbeta som turist så det kanske kan vara en idé. Är du en kyrklig person kanske en kyrka där du kan hjälpa till kan vara något. Har du andra frågor får du gärna skicka ett email - adressen finns under "Om mig".