Monday, April 22, 2013

Old Highway 99

Innan motorvägen I-5 byggdes var US 99, fram till mitten på 1960-talet, den tidens stora motorväg som gick utmed hela västkusten från den allra sydligaste delen i Kalifornien till den nordligaste delen av Washington.

Fortfarande finns en 36,5 km lång sträcka kvar av vägen här i Siskiyou County. Det är Old Highway 99 som går parallellt med I-5.

När jag åker från Weed till Yreka för att handla brukar jag ta Old Highway 99. Varför köra den stora motorvägen när man kan köra en väg där det knappt finns några bilar och man kan titta på öppna fält och betande kor? Jag och min bil gillar den långsammare farten och att vi nästan är ensamma på vägen. :)


Solen sken under helgen och det var uppemot +20. Perfekt att göra en liten utflykt. Meteorologerna har utlovat fortsatt solsken och somarvärme under veckan.

10 comments:

eastcoastmom said...

Roligt med gamla vägar! När jag bilade över USA - mitten av 80-talet! - fanns fortfarande stora delar av gamla Route 66 kvar, det var cool att åka den.

Malix said...

Alltid roligare att åka på småvägar finns så mycket att se... vad jag önskar att det var 20 grader här hemma i lilla Färgelanda här regnar,blåser det om vartannat. Ha en fin dag

Anonymous said...

Jag håller med dig! Tycker också att det är trevligare att köra småvägar. Varje gång jag åker in till Seattle så tar jag alltid bakvägarna istället för att ge mig ut på de stora vägarna. Dels flyter det på mkt bättre och sedan slipper man alla trafik stockningar. Tänk i Sverige ägde jag ingen bil utan åkte runt på mitt månads märke och det gick ju hur bra som helst. Men det är annorlunda här. Ha en bra dag Anne-Marie. Lyckans dig med 20 grader, här var det kanske runt 13 igår men skall bli varmare nu, woooohooooo!!!!! Kram Maria G

Annika said...

ABSOLUT!
Jag håller med dig.
Så fort jag kan undvika interstates gör jag det.
Tycker det är mkt trevliga att åka längs småvägar.
OCH din verka toppen eftersom den är så tom på trafik (DET kan man inte såga om vägarna här).
Route 66 tex är en klassisk gammal väg som jag gärna skulle vilja åka ngn ggn.
Kram!!

Unknown said...

Jag tar oxå de gamla, små vägarna hellre än I-5 (den är SÅ tråkig). Hoppas du har en fin dag. Kram

Anne-Marie said...

Eastcoastmom: Tänk att du har du bilat över hela USA. Inte dåligt. Route 66 har man ju hört talas om många gånger. Gillar mycket bättre de gamla, litet smalare vägarna.

Anne-Marie said...

Malix: Den här vägen är mycket mera trivsam jämfört med I-5. Och min bil har ingen superstark motor vilket gör att de allra flesta kör förbi mig på motorvägen. :) På Old Highway 99 kan jag och min bil ta det lugnare. ;)
Det verkar som om vi kommer att ha varmare väder under en längre tid. Hoppas att du också får det litet varmare snart.

Anne-Marie said...

Maria: Du och jag har så många likheter :) - jag hade ju heller inget körkört när jag bodde i Stockholm utan använde SL. Det gick ju hur bra som helst där. Här i glesbygden måste man ha en bil.
Gillar verkligen de mindre vägarna.
Härligt att du också kommer att få litet varmare väder nu. Kram!!

Anne-Marie said...

Annika: Fattar inte varför folk måste köra så fort och ha så bråttom. Men det är ju bra eftersom "bakvägen" knappt har någon trafik. :)
Kan tänka mig att trafikintensiteten är mycket högre hos dig än vad vi har här. Siskiyou County har bara ca 44,000 invånare på ca 16,500 km2. Det är bara 2.7 personer/km2. Var tvungen att kolla på Reston - ni har 1,269.7 invånare/km2! Litet skillnad det. :) Kramar!!

Anne-Marie said...

Maria: Visst är I-5 tråkig. Och du och din man som reser mycket. Ni har inte vägarna förbi mig igen? :)
Kram!