Saturday, April 13, 2013

Vår i Mt Shasta

Åkte in till "stan" (Mt Shasta) igår efter jobbet eftersom jag hade en tid hos min chiropraktor. Då jag fortfarande har känningar av stukningen har jag nu börjat gå hos en mycket kunnig och duktig chiropraktor. Den utdragna läkningen är inte alls konstig för honom. Får lov att återkomma till det i ett annat inlägg troligen.

Det var varmt, runt +22. Solen sken och jag njöt av att inte behöva vara "påpälsad". Att handla en gång per vecka är bra tycker jag eftersom man tvingas att göra en lista - i alla fall gör jag det - och man impulshandlar inte direkt.

Dels brukar jag handla i hälsokostaffären Berryvale och dels handlar jag i den "vanliga" mataffären Ray's. Det finns ytterligare en mataffär där jag handlar ekologisk köttfärs. Det blev besök i alla affärerna igår.

Innan jag åkte tillbaka till Weed fångades mina blickar av alla vackra, blommande träd som fanns utmed gatan där jag parkerade. Det är vår här! :)
25 comments:

Saltistjejen said...

Så ljuvligt!! Och perfekt temperatur! Här är lite svalare nu med runt 12 grader eller så. Men jag tycker det är ganska skönt haha! Blommande träd är bland det vackraste jag vet. Och nu är en av årets absolut vackraste årstider!
Kram!!

Anonymous said...

Vilka underbara bilder!!! Älskar när alla träden blommar, önskar bara att de inte blomma ut så fort, men man kan ju inte få allt här i livet. Du gör rätt i som veckohandlar. Jag gör också det och får för mig att man inte gör av med lika mkt pengar heller, när allt är planerat så att säga. En gång i månaden åker jag till vårat närmsta Militärvaruhus/Matvarubutik och stor handlar. Min man är pensionerad ifrån flottan och då får man handla där. Ca 30-50% billigare än i vanliga butiker och ingen skatt, så det lönar sig verkligen. Hoppas du har en härlig helg! Kram Maria G

Äventyret framtiden said...

Våren när den är som allra ljuvligast, fastän 22 grader nog är sommarvärme här hos oss:)
Doften måste vara bedövande
Även vi veckohandlar, försöker göra så av flera orsaker och tycker att vi vinner på det. Vi passar på när vi ändå ska köra bröd till stan på fredagar, då fylls kylskåpet, frysen på och listan är nödvändig och bra att hålla sig till. Inte någonting onödigt
Ha en fin söndag Anne-Marie!
Kram

Victorias Provkök said...

Åh så fint ;)
Ha en riktigt bra dag
Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Fullblodsekologen said...

Så vackert, så kunde det gott få vara hela året runt. Ett av de allra första "vårtecknen" här hos mig är mandelträden som börjar blomma med rosa jättevackra blommor i början av februari. Helt ljuvligt! Ha en fin dag (när den väl börjar hos dig). Kram Annelie

Desiree said...

Så vackert Anne-Marie. Dina och Annikas blommor på alla fina körbärsblommor och träd som blommar är helt fantastiska. Så skönt nu när det äntligen blivit vår på riktigt. Här ska det också bli 22 grader idag och fortsätta så i början på nästa vecka också. Jag njuter för fullt.
Brukar också göra lista på vad jag ska handla, smart och praktiskt.
Ha en skön söndag.
Kram!

Malix said...

så ljuvligt vackert här lyser fortfarande vintergräset gult och hur jag än letat har jag inte sett en enda tusilago. Hoppas du får en fin dag snart är vi i tiden med de limegröna björkarna och de blommande vitsippor och allt det där som ni tydligen redan har ha en fin söndags dag idag

Freedomtravel said...

Vilka underbara träd och härliga temperaturer! Här är våren seg, men det börjar kännas som att det finns lite hopp. Fem plusgrader idag, vilket nog är varmast hittills ;)

olgakatt said...

Idag kommer värmen också til oss - även om i något blygsammare grader räknat. Oerhört skönt. Efter ett par trevliga men iskalla dagar i Stockholm kan jag nu njuta av skånska vårdagar.
Handlelista är nödvändigt - annars glömmer jag hälften;)

Unknown said...

Väldigt vackra bilder! Ha en skön Söndag :) kram

Unknown said...

Väldigt vackra bilder! Ha en skön Söndag :) kram

Anne-Marie said...

Saltis: Igår och idag är det mycket svalare. Idag känns det nästan kallt och de har "hotat" med litet snö i natt. Fredagen var ovanligt varm och träden "exploderade". :)
Det är fantastiskt vackert just den här årstiden. Och i Kalifornien är det den grönaste tiden på året. Sedan blir det litet väl torrt och brunbränt. Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Vi har inte alls lika många blommande träd som ni kanske har eller som man har på östkusten. Håller med dig om att blomningen ofta är alldeles för snabb. Men den saktade ner litet eftersom det varit rätt kyligt både igår och idag. Oj så mycket billigare du kan handla. Här är det dyrt för att vara i glesbygden och Kalifornien överlag är dyrt med mat. Ha en fortsatt fin helg! Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Jag vet att +22 är sommar i Norden. :) Här är det ju, som du vet, betydligt varmare på sommaren. Märkligt nog kände jag ingen doft alls när jag fotade träden. Som tur är har det saktat ner litet med allt som slår ut eftersom det blivit betydligt kyligare. De "hotar" till och med med litet snö till natten.
Jättebra tycker jag att veckohandla och jag köper i stort sett aldrig något onödigt utan håller mig till min lista.
Ha en fortsatt fin söndag Karin! Kram!

Anne-Marie said...

Victoria: Visst är blommande träd vackra. :) Ha en fin dag du med. Kram!

Anne-Marie said...

Annelie: Olika träd kunde avlösa varandra med vackra blommor. :) Jag bodde ju på Hawaii under ett år för ca 10 år sedan och det var litet konstigt att ha ständig sommar när man är van vid 4 årstider både från Sverige och från Mt Shasta-trakten.
Kan tänka mig att mandelträden är fantstiskt vackra. Ha en fortsatt fin söndag. Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Tror nog att Annikas träd och blommor "slår" våra. :) Men de träden jag såg inne i Mt Shasta var väldigt fina.
Just nu har vi bara runt +7 så det har blivit ordentligt svalare och det kan till och med komma litet snö i natt/i morgon.
Gillar att veckohandla. Har dock inte samma utbud som du har med olika länder till och med. :) Ha en fortsatt fin söndag. Kram!

Anne-Marie said...

Malix: Nu gör du mig avundsjuk. Skira björkar och vitsippor har vi inte här där jag bor. Det är bland det vackraste som finns. Och blåsippor, som vi inte heller har.
Här i bergstrakterna är det mycket kargare än på orter som ligger på längre höjd. Jag saknar verkligen den där skira, otroligt lummiga grönskan som Sverige har på våren.

Anne-Marie said...

Freedomtravel: Tänk vad vintern är seg i år i Sverige. Men ni är i gott sällskap med England som också har det mycket kallt.
Såg på en vädersida på nätet att det kanske till och med skullle bli uppemot +15 i Stockholm till veckan. Vet inte om det var litet väl optimistiskt.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Kan tänka mig att Skåne är litet varmare och ligger före Stockholm. Det är ju ett rätt stort avstånd faktiskt mellan delarna.
Håller med dig - jag skulle också glömma mycket om jag inte hade en lista. :)

Anne-Marie said...

Maria: Tack! :) Tänkte på ditt gröna gräs-inlägg och hur grönt det är där du bor. Vi har det också grönt fortfarande och får njuta ett litet tag till av blommande träd. Kram!

Charlie sa ... said...

Vad vackert och vad skönt väder! Hoppas det håller i sig. Våren är en sådan skön tid, jag älskar den!

KRAM!
Lotta

Annika said...

Vad fint!
Tror det där är päronträd, de som blommar nästan först.
jag älskar dem!!!
Här börjar körsbären blomma över nu. Vi ska snart gå dowood och crab apples till mötes.
Detta är en oerhört vacker tid på året.
SÅ fint hos dig också.
NJUT.
22 grader är en idealisk temp i min bok :-)
Precis som du mathandlar jag en ggn i veckan, med lista och meny klar.
Avskyr att handla mat, så jag undviker allt småhandlande i mataffärerna.

KRAMAR!!

Anne-Marie said...

Lotta: När jag åkte till jobbet för ungefär en timme sedan snöade det intensivt och det är ett par plusgrader. Nej, det höll inte i sig. Den här delen av Kalifornien liknar Sverige mycket så här års med "bakslag". Visst är det vackert med blommande träd och den skira grönskan. Kramar!

Anne-Marie said...

Annika: Snö och +2 idag! ;)
Den här delen av Kalifornien liknar Sverige mycket när det gäller vädret på våren med "bakslag".
Men de talar om uppemot +25!! till helgen. Tala om tvära kast.
Jag är väldigt dålig på trädslag tyvärr. Ni har så många fler lövträd än vad vi har. På 1000 meter växer det mest barrträd.
Gillar veckohandling. Tror att man sparar en del pengar på att planera. Kramar!!