Saturday, April 27, 2013

Promenad till postkontoret i högsommarvärme

Det är egentligen först nu som jag kan promenera litet mera. Fortfarande inga riktigt långa sträckor men jag börjar att långsamt bygga upp styrkan efter stukningen.

Eftersom jag skaffat en postbox på postkontoret blir det ett naturligt promenadmål som inte ligger alltför långt bort. Solen sken och det var redan över +20 vid 11-tiden. Igår hade vi +28!
På grund av värmen har många träd redan blommat över men en del är fortfarande i full blomning. Syrenerna är på väg att slå ut och har fina knoppar.


Björkar hör till mina favoritträd men tyvärr finns väldigt få här.


Weeds postkontor har gamla postboxar med mycket karaktär. :)


På ena väggen inne på postkontoret finns något som jag inte sett på andra postkontor men som vi har här i Weed " - Charters of Freedom". De tre dokument som låg till grund för bildandet av det moderna USA.


Declaration of Independence


Bill of Rights


Constitution of the United States


När jag stod framför dokumenten sade en man till mig "It's not often you actually see someone stop in front of these." Jag berättade att jag har en blogg där jag berättar om hur det är att bo som svensk i USA och om skillnader och likheter mellan länderna. Som vanligt med de flesta amerikaner blev det en liten trevlig pratstund. Han hade varit i Danmark och Norge men inte i Sverige. Tänk vad jag uppskattar just den här lättsamheten och viljan att prata med sina medmänniskor. :)

20 comments:

eastcoastmom said...

Saknar det också här i Madrid... den amerikanska lättsamheten.

Anonymous said...

Vilka fina bilder du tagit!!! Det är ju så vackert ute med all grönska nu. Jag håller med om att det är så härligt med amerikanare och man kan lätt få sig en pratstund, något som inte skulle inträffa i Sverige direkt. Där skulle du gärna tro att man tagit sig några glas om man pratar. Ha en fortsatt fin helg! Kram Maria G

Mimmi said...

Jättefina bilder! Ja, tänk vilken skillnad det är mot bl.a. Sverige, hur man kan prata om ditt och datt med helt okända människor, och det känns inte konstigt alls. :o)

Äventyret framtiden said...

Ljuvlig blomstertid hos dig just nu!:)Boxarna är vackra, men jag tänker förstås på hur svårt det måste vara för en kortväxt att nå upp till högsta raden:)
Det lättsamma pratet hittar man nog i våra länder här också, bara man kommer utanför storstäderna. Då lättar folk på tungorna och pratar obehindrat med varandra. När jag studerade i Norrköping märkte jag tydligt hur människor blev öppnare längre söderut från huvudstaden man kom. Ibland måste jag ända till Skåne på studieresa och där var den nästan vilda i jämförelse med högre upp. Samma sak upplevde jag när jag reste till Östersund med tåg...
Intressant. Amerikaner har ju annars lätt för att prata med vem som helst på ett otvunget sätt, det ser vi här i vårt café också. De har inte alls de där skyddsbarriärerna som man ofta är van vid annars.
Kramar

em said...

Det hände mig på konsum i förra veckan - jag hade ställt min kundvagn slarvigt, mitt i en gång, när jag plockade åt mig lök. En kvinna i trettioårsåldern (från stockholm), kunde inte komma fram, så jag bad om ursäkt och flyttade vagnen - varpå hon sa' något om att jag uppenbarligen inte var från orten, eftersom jag inte talar ortens dialekt. Detta inledde ett cirka fem minuter långt samtal, mellan löken och potatisen.
Det händer ofta! Gången innan, var det en man (gissningsvis i sjuttioårsåldern)som kom i kapp mig bara för att tala om att min frisyr var fin. Egentligen har jag ingen frisyr, men han gillade hur jag snott ihop håret.

Äntligen börjar vi ana att trädens knoppar sväller - men vi har långt kvar till din prakt!
Margaretha

Channal said...

OMG!! Vilka vackra bilder... älskar syrener och de rosa är helt underbara!! Ni har björkar ser jag??

Här vill sig inte värmen riktigt!! Men den kommer... förhoppningsvis!

Hoppas din stukning snart är helt bra. Ha en skön söndag och njut av värmen!

KRAM!! Anna

Anne-Marie said...

Eastcoastmom: Trodde att spanjorerna pratade litet mer avslappnat och med "vem som helst". Kanske att de gör det på landsbygden?

Anne-Marie said...

Maria: Tack och roligt att du tyckte om bilderna! :)
Det verkar som om det kanske är mer i storstäderna som folk har "tunghäfta" - tänker på de andra kommentarerna. Kanske Stockholmarna är extrema när det gäller att inte kunna prata med andra. En kompis som växte upp och bodde i en lantlig del av Åkersberga tills hon var runt 20 har sagt att hon pratade mer än folk som bodde i mer tätbebyggda områden. Intressant det här.
Är precis på väg att skriva ett mail till dig. :) Kram!!

Anne-Marie said...

Mimmi: Tack för bildberömmet. :)
Antar att du också bodde i Stockholmsområdet innan du kom till Sverige.
Det verkar som om andra delar av Sverige kanske har litet lättare för att prata. Men jag tror fortfarande att amrisarna är bland de mest lättpratade folkslagen som finns.

Anne-Marie said...

Karin: Många blommor har redan blommat över tyvärr så jag blev väldigt glad att hitta några vackra, blommande träd.
Ja, är man riktigt kortväxt kan det nog bli litet boxproblem. ;)
Intressant att läsa om dina erfarenheter om att tunghäftan tycks bli mindre längre söderut. Östersund måste ha varit ett undantag? På mindre orter brukar det ju vara litet lättare att få kontakt även i Sverige.
Amerikaner har en kultur som innebär mycket prat människor emellan på ett otvunget sätt. Det märkte jag redan 1985 när jag var i Los Angeles. Kramar!

Anne-Marie said...

Margaretha: Vad trevligt att höra om dina erfarenheter om litet mera otvunget prat människor emellan. Har en känsla av att kvinnan från Stockholm inte skulle ha pratat lika mycket om hon varit i Stockholm. :) Alltid roligt med komplimanger. Jag har nyligen fått ett par i mataffären i Weed - en rörande min basker och en annan när jag fortfarande hade min vinterjacka.
Det är grönt och fint fortfarande med en del blommor. Men torkan kommer. Troligen tidigare än vanligt pga bristen på regn.

Anne-Marie said...

Anna: Vad roligt att du tyckte om bilderna - Tack! :)
Har faktiskt ingen aning om vad det är för träd. Är pinsamt dålig på namn på träd.
Syrenerna kommer nog att slå ut mycket snart.
Vi har björkar - det är björkar på bilden - men de är få. Tyvärr.
Den här stukningen var något i "hästväg" och enligt chiropraktorn (som jag går till nu) kommer det att ta tid. Jag har intentionen att bli bra men det finns nog en risk att jag aldrig blir helt som jag var innan. "Mind over matter" hoppas jag dock på. :) Ha en fin söndag och hoppas att värmen kommer snart. KRAM!!

Anonymous said...

Här i sthlm har det inte börjat grönska än för 2 år sedan 2011 var det grönskla 28 april men inte i år

Charlie sa ... said...

Å, tycker om den amerikanska lättsamheten.
Så vackert ni har det. Härliga bilder!


KRAM!
Lotta

Anne-Marie said...

Anonym: Våren är verkligen sen i Stockholm i år. Jag minns att det var varmare och mera vårlikt i Stockholm förra året i maj än vad det var här i Weed.

Anne-Marie said...

Lotta: Amerikaner har verkligen en förmåga att prata med vem som helst i stort sett. Trevligt. :)
Just nu är det grönt och blommigt. Bäst att passa på att njuta. KRAM!

Malix said...

ser ut som en härligt varm sommar dag, fina postboxar. Blir så fascinerad av hur lätt det verkar vara att få kontakt med folk där, hemma här kan man ju hälsa på närmsta grannen i flera år utan att veta det minsta om han eller henne. Vi är nog konstiga här i norr. Min syster träffade på ett amerikanskt par på Landvetter för många år sedan, Dom pratade och senare under deras vistelse här så tog hon med dom ut på en tur runt gbg. När de sedan kom hem till USA igen så skickade dom en massa fina presenter som tack tror min syster och frun brevväxlade ett tag. Vet inte om de har kontakt idag men Det var nog första gången som jag fick höra det här om att amerikaner är mera lättsamma. hon menade att det fanns mera acceptans på nått sätt. Här regnar det idag kallt och inga tecken att prata om om vi pratar vår bara lite tussilago och sånt. Själv har jag planterat lite gurka och zuccini som vi ska ha i vårt växt hus, Mera ekologiskt kan det ju inte bli. Slipper ju alla konstiga gifter som annars finns på våra grönsaker i affären. Det är lite det som är vår för mig. Ha en trevlig vecka där över önskar vi kunde få lite värme så här runt 1 maj. :)

Annika said...

Ja verkligen!!
SÅ lätt att folk börjar snacka här, fråga och undra. Visar rätt stort intresse, speciellt då de hör att man har en "accent".
SÅ många som varit i norden, och alla berättar så varmt och trevligt om det.
Fint.
Jag har också blivit bättre på småprat även om det inte kommer riktigt lika lätt som hos en infödd amris.
Nej, jag tycker inte jag varit med om det hemma.
Det är verkligen en helt annan stil här.
Syrenerna blommar här också, och vi har kyligare för årstiden än brukligt är.
Kram!!

Anne-Marie said...

Malix: Jag minns mitt första möte med den där amerikanska lättsamheten att kunna prata med i stort sett vem som helst. Min mamma och jag hade varit på Kreta i slutet av 70-talet och när vi satt på Heraklions flygplats och väntade satt en amerikansk yngre man bredvid mig. Han var stationerad på en amerikansk bas som fanns där då - kanske den fortfarande finns - och vi pratade om ditt och datt. Det var väldigt trevligt och tiden gick fort.
Hoppas du får litet värme snart. Här skall det bli uppemot +30 till helgen. Litet väl varmt så tidigt tycker jag. Ha en fin Valborg!

Anne-Marie said...

Annika: Jag märker när jag kommer på besök till Sverige att jag nog håller igen när det gäller att prata med folk. Det känns nästan onaturligt att inte prata med främmande människor som jag är van vid här i USA.
Jag minns att jag gjorde ett litet "experiment" när jag var i Sverige i maj förra året. Jag åkte hiss i lägenhetshuset där mamma bor och inledde en liten konversation med en "medpassagerare". Det blev väldigt trevligt och jag såg att mannen verkligen uppskattade att prata och inte bara stå tyst.
Att heja på folk när man är ute och går är ju något folk gör överallt i USA. I Stockholm gör man det ju inte och jag märker att jag inte riktigt vet vad jag skall göra när jag är i Sverige - köra med min litet mer amerikanska stil eller anpassa mig. Oftast blir det att jag anpassar mig till stilen i Sverige av någon anledning.
Kram!!