Saturday, January 1, 2011

Iskallt

Idag har varit en innesittardag. Det har blåst kallt och bara varit ett par plusgrader. Min varma filt har kommit till bra användning eftersom huset inte är särskilt lätt att hålla varmt.

Nu är det bara ett par dagar kvar av jullovet. Skolan öppnar igen på tisdag (eleverna kommer först 10 januari) och jag kommer faktiskt bara att jobba på tisdagen eftersom jag har mitt fingeravtrycksbesök nästa vecka i Sacramento och kommer att ha ett par dagars semester.

En bit från huset jag hyr går en bäck. Trots att det varit kallt de senaste dagarna rinner vattnet som vanligt men några fina och spännande isformationer har bildats.

10 comments:

Äventyret framtiden said...

Isformationer är både vackra och spännande. Jag är alltid lika hänförd över naturens gång.
Skönt att du har en varm filt att dra runt dig när det är kallt och ruggigt. Även i vårt gamla "fort",
brukar jag sitta med varma plädar, täcken och kläder på mig och bara ha det skönt.
Nu skall vi börja vår söndagsmorgon med en räksmörgås! Något vi mycket sällan gör men det blev räkor över från nyårsafton som måste ätas upp:D

Kramar!

Katarina said...

Vilka vackra bilder på isformationerna. Hoppas att kylan inte blir långvarig, jag tycker du verkar mycket tålmodig, det är inte alls skoj med vatten i bostaden eller kalla dragiga fönster.

God fortsättning!

em said...

Medger att isformationer är vackra, även om jag helst är utan dem.
När det gäller kyla har man ju inte något val (om man inte flyttar), det är bara att bylta på sig och härda ut. Men jag önskar dig en kort vinter!
Margaretha
även hon iförd ylletröjor och filtar

Anne-Marie said...

Karin: Is och vatten överhuvudtaget är fascinerande. Har du sett bilder av fruset vatten där man faktiskt ser iskristallerna och hur olika dessa kristaller är i "naturligt" vatten jämfört med behandlat vatten? Mycket intressant faktiskt. Räksmörgås - mums. Räkorna här i USA är inte alls lika goda som i Sverige. Jag brukar alltid äta räkor när jag kommer på besök. Kram!

Katarina: Is kan verkligen ha speciella former. Jag är tålmodig eftersom jag är bunden av ett kontrakt. ;) Till och med 31 juli i år. Hade min hyresvärd inte åtgärdat taket inom en rimlig tid hade jag kunnat bryta kontraktet utan påföljder. Jag kommer nog att fira när jag flyttar ut härifrån. :) God fortsättning önskar jag dig också!

Anne-Marie said...

Margaretha: Jag håller helt med dig. Jag föredrar också en tillvaro utan isformationer. :) Det har varit osedvanligt kallt här på västkusten de senaste dagarna. Till och med i Arizona som brukar ha runt +15-20 så här års - nu har det kanske varit +10. Jag måste erkänna att året på Hawaii var bra ur värmesynpunkt - shorts och T-shirt året runt.

Marie said...

Så vackert! Här töar det idag, MYCKET märkligt då det brukar var 40 minus i januari. Blir inte klok på det här vädret, men skönt med lite vårkänsla:)

Annika said...

FINT!!
Så vackert det är med is!
Kallt hos er, milt hos oss.
Jag tycker vi kan byta ett tag.
KRAM!!
GOD FORTSÄTTNING!!!!

Anne-Marie said...

Marie: Minur 40!!! Jag fattar inte hur man klarar av en sådan vinter. Jag tycker minus 10 är kallt. Har ni ett välisolerat hus? Skönt med litet varmare väder.

Annika: Vi kan göra en "blog swap" ;) (tänker nu på Wife swap) och du kan få litet kallare. Visst är is fascinerande.
KRAM!

Kajsa said...

Fina isbilder!

Anne-Marie said...

Kajsa: Tack!