Monday, January 3, 2011

Vad händer i Arkansas?

Arkansas är en stat i det så kallade bibelbältet. Det är ett område i USA som omfattar många av sydstaterna. Den protestantiska kristendomen är mycket stark där och att gå i kyrkan är en självklarhet.


Bibelbältet i USA (bilden från Wikipedia).

Man kan undra vad som är på gång i Arkansas just nu. Håller världen på att gå under eller har den amerikanska regeringen och militären gjort några mystiska experiment? Troligen anser de riktigt religiösa att världens undergång är nära föreståeende.

Runt 3000 fåglar föll döda från himlen strax för midnatt på nyårsafton. Det var så kallade "red winged blackbirds" som föll på hus, bilar och gräsmattor. I förra veckan upptäcktes att massor med fisk (kanske 100,000) hade dött i Arkansas River. Inte alls långt från den plats där fåglarna föll från himlen.
http://www.cbsnews.com/stories/2011/01/03/national/main7208349.shtml

Ingen verkar i dagsläget veta vad som är orsaken till fågel- och fiskdöden. Forskare utreder just nu.

Kanske Mayaindianerna hade kommit på något. Deras kalender sträcker sig bara fram till 2012 och efter det visste man inte om världen skulle finnas kvar eller gå under. Eller så kanske resonerade de så här ;)


Bilden från randomfunnypicture.com

18 comments:

em said...

Låter skumt.
Red-winged blackbirds är kanske inte så populära - men vackra är de!
Artikeln spekulera väldigt över fåglarna, men nästan inte alls beträffande fiskarna - undrar varför.
Skämtteckningen är underbar!
Margaretha

Äventyret framtiden said...

Tar materialet slut så tar det slut. Jättekul teckning. Fågelhistorien behöver inte vara förknippad alls med fiskarna...undrar vad som har hänt...något utsläpp kanske..du berättar väl mera om du får veta mera.

En fin dag önskas
Kram!

Katarina said...

:) Teckningen är bra!

Intressant att läsa ditt inlägg, hoppas du håller oss uppdaterade, alltid lika intressant att veta hur det gick eller vad det är/var!

Ha en bra dag!

Annika said...

Jas, det är märkligt det där. Det måste jag säga.
Läste om en tjej i Washington post som tror att Jesus ska komma den 21 maj iår, det är då han ska hämta hem dem han vill ha, armageddon.
Jaja, jag är ju inte ett uns religiös så jag tror ju inte precis på det. tror inte heller att jorde kommer att gå under 2012, men filmen var ubnderhållande ;) och serieteckningen du har på bilden är jättekul.
Men, mystiskt är det med fåglar och fiskar i Arkansas. Hoppas att forskarna snart kommer på vad det kan vara.
Kram!!

Steel City Anna said...

Jag gillar serien! :)

Marianne said...

Haha, ja det är kul när de har ett datum för armageddon! Det är ju därför de stöder Israel så förbehållslöst också, det ingår i armageddon och de vill ju bli återupplivade.

Jag tror snarare på utsläpp av något slag. BP som är i farten igen?

KUL teckning!

Kram!

Anonymous said...

De har konstaterat att fåglarna dog av 'trauma'. Om det betyder fysiskt eller psykiskt trauma har jag inte förstått ännu. Kusligt är det i alla fall. Hade nästan föredragit om det visat sig att det hade varit förgiftning.

Lars

Anne-Marie said...

Margaretha: Jag har nog aldrig sett dessa fåglar. Det verkade som om människor i området där de finns tyckte att fåglarna var för många. Kanske det var en stadskonspiration? Hmmm. Kanske mer uppseendeväckande med tusentals fåglar som bara dimper ner från himlen än döda fiskar. Jag fick genast bilder av Hitchkocks film "Fåglarna".

Karin: Lars (som kommenterade efter dig och som bor i Arkansas) skrev att det var något slags trauma som de drabbats av. Det hade jag också läst någonstans. Vi får se om det kommer fler uppdateringar. Ha en fin dag du med! Kram!

Anne-Marie said...

Katarina: Skall hålla utkik efter fler rapporter framöver. Visst är teckningen härlig. :) Ha en fin dag!

Annika: Jag tror att rätt många människor har olika tankar kring 2012, framför allt med tanke på Mayaindianernas profetior. Den som lever får se antar jag. :) Jag såg aldrig filmen 2012. Kanske vore värd att hyra någon gång. KRAM!

Anna: :)

Anne-Marie said...

Marianne: Ja, man vet aldrig med BP med tanke på vad som hänt på andra håll. Jag minns när det var en massa skriverier om Y2K (inför år 2000) och folk trodde att hela samhället skulle braka samman. Inget hände. Vi får se om Mayaindianerna kanske var klokare. :) Kram!

Lars: Kul att du kommenterade! Du som bor lokalt kanske får mer information än vad vi andra får. Skriv gärna igen om du hör mer. Visst är det obehagligt. Tänk att se fåglar falla från himlen. Usch! Känns litet kusligt faktiskt.

Liza said...

Som vanligt fick jag en amerikansk nyhet genom aftonbladet.se först fast jag bor i USA. :) Min första tanke när jag läste om det imorse var att någon eller något förgiftat fiskarna och sen har fåglarna ätit fiskarna och också blivit förgiftade. Jag kanske har sett för många filmer. :) Intressant blogg du har, hittade den nyligen och "fastnade".

Anne-Marie said...

Liza: Välkommen hit! Kul att du gillar min blogg. :) Kanske vi får svar framöver vad som orsakade alla döda fåglar. Skulle kännas rätt obehagligt tycker jag att se fåglar falla döda från himlen. Kan tänka mig att det här kan vara en idé för en film.

Fru Björnsson på ön said...

Vilken att inte jag var där!
Underbar tecknad bild!

em said...

Hörde just på radion att något liknande hänt i Falköping -fast där var det kajor, och bara ett hundratal. Mysteriet tätnar.
Margaretha

Anna, Fair and True said...

Det var roligt! :)

Freedomtravel said...

Vi älskar väl att skrämma oss med tankar på världens undergång. Vi ickereligiösa nöjer oss med undergångsfilmer. Om man har en religion är det ju lätt att få en ännu störra domedagskänsla.
Strax efter att fåglarna ramlat ner i USA började det ramla ner fråglar i Sverige. Fast sedan menade tidningarna att fåglarna blivit påkörda av en lastbil...?

Anne-Marie said...

Fru Björnsson: Visst är teckningen underbar! :)

Margaretha: Ja, det har ramlat fåglar på alla möjliga håll i världen - USA, Sverige, Brasilien, Nya Zealand. Och det är inte bara fåglar utan även fiskar och andra havsdjur. Tydligen flyttade sig den magnetiska nordpolen alldeles nyligen och man tror att det kan vara en anledning.

Anna: :)

Anne-Marie said...

Freedomtravel: Som jag skrev till Margaretha är det nu tydligen ett globalt "fenomen". Fåglar och havsdjur dör i massor. Eftersom vanliga massmedia inte rapporterar om det som egentligen händer får man ha andra källor.