Monday, January 17, 2011

Atjooooo - allergi i januari

Allergi i januari? Ja, det verkar inte bättre. I lördags när jag var inne i Mt Shasta för att veckohandla började jag nysa våldsamt och det fortsatte sedan på eftermiddagen. I dag var jag ute en stund med samma resultat. Vindrutorna på min bil och på andra bilar är täckta av ett rätt ordentlig lager pollen.

Det har blivit påtagligt varmare - idag är det runt +14! Fantastiskt eftersom vi knappt kom ur frysgraderna bara för en vecka sedan. Men det har tydligen lett till att något träd fått fnatt och skickar ut pollen i massor.

Jag har gjort litet efterforskning på nätet och troligen är det ett av våra många barrträd som är boven. Jag är inte helt säker men har misstankar om att det är ett så kallat "california cedar" träd. Det finns gott om dem i mina trakter och jag har ett utanför mitt sovrum. Inte kul att bli allergisk under vintern.

Närbild på trädet utanför mitt hus.


Eftersom jag är litet moståndare till "vanliga mediciner" tar jag hellre alternativa, homeopatiska mediciner som bygger upp ett motstånd på ett helt annat sätt och som gör att kroppen kan klara av allergener. Jag har precis beställt ett par olika preparat via nätet (affärerna i Mt Shasta har alldeles för höga priser) som jag hoppas skall kunna hjälpa dels för den pågående allergin och dels för den hösnuva som jag ibland kan få på våren och sommaren. Min hösnuva rent allmänt har blivit otroligt mycket bättre sedan jag flyttade till USA. I Stockholm var det rätt snorigt under sommaren. Ett tips till de som lider av hösnuva - flytta utomlands. ;)

Det finns ett företag här i Kalifornien som heter iHerb.com och som jag beställde dessa två preparat från. De är otroligt snabba, pålitliga och skickar i hela USA samt även till Sverige och andra länder. Och här i Kalifornien tar de inte ens ut försäljningsskatt vilket de allra flesta andra företag gör om man bor i Kalifornien. Ett stort plus. Jag hoppas min näsa skall bli litet gladare om några dagar.

Bilderna från iHerb.com hemsida.

10 comments:

Saltistjejen said...

Oj pollenallergi redan! Hoppas verkligen det blir bättre snart!

Äventyret framtiden said...

Det måste vara urjobbigt att vara pollenallergiker. Bra att det finns naturmedel som hjälper. Här är det hasseln som avger pollen i januari.

Hoppas du blir av med besvären snart, mycket snart!

kram!

em said...

Liksom Karin, kom jag att tänka på hasseln som är tidig med att dela med sig av sitt pollen.
Det är knepigt att resa med allergier om man inte vet vad som blommar när var. Det kan verkligen förstöra en semester.
Jag har slutat att skicka efter saker från Staterna eftersom det kan bli förfärligt dyrt om tullen lägger sig i. Enda sättet att slippa pålagorna är att be en vän köpa och skicka. Men vännen kan inte köpa en present och be affären skicka den, då blir det till att betala om tullen råkar kiuka på just ditt paket.
Förr i världen användes ju sabadillättika mot huvudlöss - undrar om det är samma sorts liljefrön man använder i ditt preparat?
Margaretha
som gör bäst i att sluta NU

Annika said...

USCH då, redan nu.
Inte kul...
Usch, ser inte fram emot den perioden. Alls...
Hoppas dina medikament hjälper!
Kram!!

Anne-Marie said...

Saltis: Ja, det var mycket tidigt. Sedan jag skrev det här inlägget fick jag reda på av en av "våra" lärare att det var en "polleninvasion" i vårt område under helgen. Jag hoppas att de homeopatiska preparaten skall hjälpa.

Karin: Jag hoppas det också. Inte kul alls med pollenallergi. Min hösnuva har som sagt blivit mycket, mycket bättre men fortfarande kan jag inte ha starkt doftande blommor inhomhus. Om någon klipper gräset skrynklas min näsa och om någon har en stark parfym börjar näsan rinna. Kram!

Anne-Marie said...

Margaretha: Hassel tror jag inte ens vi har här. Jag tror på ett av våra "evergreen" träd. Jag märkte en mycket klar förbättring av min hösnuva när jag kom till USA. Det var ju nya växter som min kropp inte fattade att den skulle vara på vakt gentemot. Jag förstår att det är svårt att skicka efter saker från USA eftersom tullen kan lägga sig i. Dessutom tror jag inte att man kan beställa allt till Sverige eftersom Socialstyrelsen har förbjudit en hel del som fritt kan säljas i USA. Jag vet inte vad de här preparaten egentligen innehåller. Jag vet bara att homeopatiska preparat brukar fungerar - baserat på tidigare användning.

Annika: Preparaten kommer nog snart så då får vi se om de kan hjälpa mot kliandet i näsan och ögonen och nysandet. Min chef på skolan verkade också ha drabbats av allergi. Så mycket pollen har jag aldrig sett i mitten av vintern här. Kram!

Jonas said...

Vi ska till Kalifornien nästa månad och jag brukar ha hiskeliga besvär med gräspollen under sommaren i Sverige.
Har receptbelagd medicin som funkar kanon här. Behövs den redan i februari i San francisco?

em said...

Jonas,
Jag är inte Anne-Marie, och kan inte svara på när och var vilka grässorter blommar, men jag undrar om du har haft ett intyg från din läkare med dig, som säger att du behöver just den medicinen. Det har alltid funkat för mig när jag rest med lite ovanligare mediciner.
Se'n är min erfarenhet att man aldrig kan förutse vilka allergener man kan stöta på när man reser till platser man inte varit tidigare - så det är nog säkrast att du har med dig den medicinen du vet brukar vara effektiv.
Margaretha

Anne-Marie said...

Jonas: Kalifornien är lika stort som Sverige och hur det är i San Francisco i februari jämfört med hur det är där jag bor i den allra nordligaste delen är nästan omöjligt att svara på. Blir det riktigt varmt av någon anledning kanske du kan känna av allergier. Den typen träd som jag (och många andra) är allergiska mot (cedar trädet) kan vara besvärligt på vintern. Vet faktiskt inte om de finns i San Francisco. Hoppas att du klarar av resan bra.

Anne-Marie said...

Margaretha: Packar man ner en sådan allergi medicin i det incheckade baggaget skall det väl inte vara några problem? Det är jättesvårt att säga vad som är besvärligt var och när, framför allt när det kan vara vårtemperaturer i San Francisco och full vinter där jag bor. Alltid bäst att vara förberedd tycker jag.