Monday, April 2, 2007

Vår och vitsippor


Som jag nog tidigare nämnt brukar min mamma skicka en svensk almanacka varje år som julklapp. Det är lika roligt varje gång att se vilka bilder som finns. Det brukar vara mycket fina foton på svensk natur.


Bilden för april fick mig att sakna den svenska våren. Att se en skogsstig och ett hav av vitsippor fick mig att minnas hur det var att gå i skogen där jag bodde. När jag var liten brukade jag alltid plocka vitsippor och det var något speciellt att ha en liten vas med dessa fina blommor. Mamma brukade också få en bukett eller två.

När jag bodde i Sollentuna bodde jag i närheten av Edsviken och det fanns ett område där det växte en massa vitsippor och alldeles i närheten fanns det hela backar med blåsippor. Det var otroligt fint och jag brukade promenera utmed vattnet och titta på vårblommorna.

Efter att ha skrivit det här är jag nästan redo att boka en biljett och åka till Stockholm och vara med om den svenska våren. Men det får nog vänta till ett annat år.

Bilden från Ängelholm.se

6 comments:

Monica said...

Det är så oerhört vackert med ett hav av vitsippor!

Anonymous said...

Ja, när det är vår, då får jag också lust att boka första bästa flyg hem. Det är nåt med ljuset. Och den svala men soliga luften.

Annika said...

Visst, visst...Absolut! Har inte varit hemma en enda vår sedan 92. Saknar de där vitsippsbackarna så otroligt mkt! Och visst är det ngt med ljuset, som Matilda säger...
Längtar!!!

Cecilia said...
This comment has been removed by the author.
Desiree said...

Vitsipps backar är något som känns så otroligt svenskt.

Anne-Marie said...

Monica: Visst är det något väldigt speciellt med vitsippor.

Matilda: Jag saknar det svenska ljuset. Det är redan ljusare längre på kvällen i Stockholm jämfört med här i Oregon.

Annika: Våren är en favorit för mig och har inte varit i Sverige under en vår på många år. Men visst är sommaren också härlig.

Desiree: Det är många barndomsminnen som kommer tillbaka tycker jag när man ser en vitsippsbacke.