Friday, April 27, 2007

Hyresmarknaden i Mt Shasta

Som jag ju tidigare skrivit om har jag varit inneboende sedan jag kom från Oregon. Det har gått relativt bra men det är inget jag vill göra i längden. Jag har kollat annonser för hus och lägenheter i Mt Shasta området - som även innefattar några andra mindre städer. Tyvärr är det mycket dyrare här än i Oregon. Och jag har ju inget permanent jobb ännu utan jobbar fortfarande tillfälligt på mitt gamla jobb. Ännu har inget besked kommit i fråga om intervjuer och det börjar kännas väldigt segt.

Trots den osäkra situationen med jobb och inkomst kände jag att jag var tvungen att försöka hitta något eget och under den senaste veckan har jag mer aktivt ringt och kollat på olika ställen (därför har det inte blivit skrivet så mycket på bloggen). I det här området finns allt mellan lyxhus till rena ruckel. Jag hade satt upp tid med en mäklare för att titta på ett ställe men han dök aldrig upp. Tur var nog det eftersom jag fick reda på av en av hyresgästerna i huset (som höll på att fixa sin bil utanför huset) att byggnaden inte hade någon ordentlig isolering. Hualigen! På vintern var det tydligen väldigt kallt i huset. Vilka uppvärmningskostnader.

Till slut kom valet att stå mellan två lägenheter. En ligger i Mt Shasta och en i Weed (där skolan ligger och där jag förhoppningsvis kan komma att jobba permanent). Båda hade sina fördelar och nackdelar inom olika områden och jag kunde egentligen inte komma fram till något beslut. Så idag fick jag veta att jag blivit godkänd för den som ligger i Weed (den i Mt Shasta hade jag redan blivit godkänd för). Det var ett svårt beslut. Den i Mt Shasta hade precis blivit renoverad och var fräsch men litet mörk. Den hade ett eget garage och därmed ett förråd. Den i Weed ligger på 4-5 minuters gångavstånd från skolan och den var ljusare. Inte lika modern och fräsch men helt okej. Till slut bestämde jag mig för den i Weed eftersom det vore fantastiskt att kunna ha gångavstånd till ett möjligt jobb. Det hade ju varit roligt om jag vetat säkert om jag kunde fortsätta på skolan eller inte men det gör jag ju inte ännu.

Jag har redan fått nycklarna och skall flytta litet undan för undan. Det skall bli väldigt skönt att ha min egen bostad.

Nu är det bara att hoppas på ett bra jobb också!

4 comments:

Anonymous said...

Man behöver en dörr att stänga. Det märkte jag när jag försökte dela både hus och lägenheter förr. Nu får vi hålla tummarna för att du kan fortsätta på det där jobbet!

Toini said...

Hoppas det löser sig med jobb. Det är ju lite si och så med både jobbmarknaden och bostadsmarknaden här.

Lycka till
=^_^=

SweFlo said...

Vad skönt! Hoppas att det ordnar sig med jobb också. Jag bodde i mina föräldras "hus på gården" under några månader när jag flyttat tillbaka till Gotland men inte hunnit få tag på en lägenhet. Det var urtufft även om jag hade mitt "eget", kunde knappt vänta tills jag hade mitt helt egna, även om det bara var en liten 1 med sovalkov...

Anne-Marie said...

Matilda: Javisst behöver man ett eget utrymme. Det går bra att dela bostad en tid men i längden känns det bra att ha sitt eget.

T & T: Jag hoppas att skolan "får ändan ur vagnen". Allt tycks ta otroligt lång tid. Tack för lyckönskningen!

Sweflo: Det är något speciellt när man kan stänga dörren och ingen annan kan komma och ha synpunkter på hur det ser ut och hur det skall vara.