Tuesday, April 10, 2007

Att vara inneboende

Jag har aldrig varit inneboende tidigare men är ju det nu under en tid. Den person jag bor hos har ett hus i utkanten av Mt Shasta och det har en härlig tomt. Huset är inte särskilt stort så det gäller att samsas om både kök, badrum och telefonlinje.

Min "hyresvärdinna" leder flera yoga-kurser inne i Mt Shasta varje vecka så hon är borta en hel del men hon är pensionerad och har alltså inte något "vanligt" arbete. Hittills har det varit okej att bo så här men jag har bara ett litet sovrum och de flesta av mina saker finns förstås nedpackade i mina flyttlådor.

Något som verkligen är annorlunda för mig är att det inte finns någon TV här. Jag har aldrig tidigare levt utan TV och det känns litet konstigt måste jag säga. Och inte kan jag titta på mina favoritprogram. Men det får gå så länge jag bor här. Det kanske till och med kan vara nyttigt att inte sitta framför TVn varje kväll.

Det finns två katter här - en bror och syster - som jag tyvärr inte kan umgås så mycket med eftersom jag är allergisk mot katter. Men de är onekligen charmiga.

Idag sken solen och jag gick på en promenad i området. Det är alltid spännande att se alla olika hus och tomter. Många har s k naturtomter här och det är ju rätt praktiskt att inte behöva göra så mycket.

7 comments:

Annika said...

Bra att allt går bra än så länge. Vi ska hoppas att du snart kan flytta till eget boende.
Jag kan absolut sympatisera med TV:n som icke är... ;-)

SweFlo said...

Jag hade nog fått abstinensbesvär! Du kan ju alltid kolla TV på datorn, jag vet att de följande har fullständiga shower du kan titta på: www.svt.se, www.abc.go.com, http://www.nbc.com/Video/

Desiree said...

Jag hade nog saknat min tv också om jag hade varit utan. Du får blogga mycket istället och surfa på nätet. Trevligt med promenad i solskenet.

Anonymous said...

Låter spännande att bo inneboende en liten period i livet ;-)

Jag är jätteduktig på att leva tevefritt. Däremot skulle jag inte klara mig utan datorn och internet ;-) Du kan lätt se serierna på datorn och du har en!

Och vet du, jag som alltid varit kattallergiker. Har haft katter här i flera veckor utan att jag nyst eller fått äta en endaste Clarityn. Helt otroligt.

http://tinnitussans.blogspot.com/2007/03/kan-kattallergi-bara-frsvinna.html

Toini said...

Sen jag flyttat till Edmonton tittar jag mycket mindre på tv än jag gjorde i Sverige. Det finns för många kanaler här och jag tappade intresset för det. Kollar in 24, Prison Break, Deal or No Deal. Det är allt! Men gissar om vi inte hade någon tv skulle jag sakna den.

=^_^=

Anne-Marie said...

Annika: Jag har haft litet abstinensbesvär de senaste dagarna när jag inte kunnat titta på Dancing with the Stars och American Idol. Tänk att Sanjaya är kvar!

Sweflo: Om jag hade bredband skulle det nog gå men inte nog med att vi inte har någon TV, vi har också bara modem. Jag kanske lever i stenåldern.

Desiree: Ja, det blir andra saker man får hitta på när man inte har TV. Tur att internet finns.

Maria: Lyckliga dig som inte är allergisk. Jag hostar och nyser men vill ogärna ta "vanlig" allergimedicin. Skall se om det finns någon homeopatmedicin.

T & T: Håller med dig om att det finns för många kanaler och ofta inte särskilt mycket att se på. Man hittar sina favoriter precis som du säger.

Anonymous said...

Hejsan! Heter Kajsa och är nyfiken på hur du fick kontakt med den familjen som i sin tur ledde till att du blev inneboende. Är intresserad av att göra något liknande. Kan du maila mig på jingeloo@hotmail.com så kan jag få ta del av dina kunskaper. Eller så svarar du här, spelar ingen roll. bara du svarar :) kram!