Friday, April 20, 2007

Harry

Jag har blivit med hund - för en dag. Min vän Bev (som kom till Union under några dagar när Michael hade gått bort) har en härlig hund som heter Harry. Jag har varit hundvakt förut så vi känner varandra. Jag kommer att sova över hos Bev och stanna till i morgon eftermiddag. Imorgon blir det promenad i Mt Shasta.

Tänk vad annorlunda det är med en hund jämfört med katter. Den största skilladen är att jag inte är direkt allergisk vilket är en befrielse men också att en hund är så mycket mera tillgiven än en katt. Jag känner till många som tycker att katter är trevligare eftersom de är mer självständiga men jag gillar hundar bättre. Ända sedan jag var liten har jag velat ha en hund. Min pappa var allergisk så det blev inget när jag bodde hemma och sedan har det helt enkelt inte passat. Man blir ju helt klart otroligt bunden om man har ett djur. Men någon gång vore det roligt att ha en hund.

Här i USA är många hyresvärdar mycket restriktiva när det gäller husdjur. Många annonser för hus eller lägenheter som hyrs ut säger att man inte kan ha något husdjur. Litet trist men de tycker kanske att det blir för "stökigt" med ett husdjur.

Så i kväll och i morgon är jag "downtown" Mt Shasta och har gångavstånd till det mesta. Något som är väldigt påtagligt när man är i Mt Shasta är de tåg som passerar genom staden flera gånger per dygn. Amerikanska tåg är inte som de svenska. De drivs inte med el utan med diesel (rätta mig om jag har fel). De verkar mycket tyngre än svenska tåg eftersom marken skakar när de passerar. Där jag är inneboende går tågspåret riktigt nära och man får nästan hålla i sig när tågen går förbi. Konstigt nog vänjer man sig.

Trevlig helg!

11 comments:

Anonymous said...

Att sitta hundvakt är ju ett bra sätt att få "ha" hund utan att ha dem jämt.

Tankevågor said...

Jag kan inte säga att jag gillar katter mer än hundar eller tvärtom. Innan jag skaffade min första hund trodde jag att jag var en typisk kattmänniska. Men så enkelt var det inte visade det sig. Att ha hund är helt underbart också! Men att ha hund och katt tillsammans är något alldeles särskilt. De trivs så otroligt bra ihop mina katter och min lilla valp. Kom gärna över till mig och titta på deras senaste bus på min blogg! ;-)

Anne-Marie said...

Matilda: Det var jättetrevligt att "ha hand om" Harry. Hundar kräver ju en hel del så det kan ju vara bra att få en liten "dos" av hur det är att ha hund.

Londongirl: Jag har sett en del av dina härliga djurbilder. Såg de senaste du lagt upp. Vilka fina katter du har. Visst är djur underbara!

Annika said...

Mysigt med lille Harry.
Vi är också allergiska här. Om vi inte vore det skulle jag skaffa en katt...

Anne-Marie said...

Annika: Det verkar som om fler är allergiska mot katter. Undras just vad det beror på? Harry är en riktigt trevlig hund.

nina said...

Låter mysigt att vara hundvakt. Det är helt perfekt att få låna andras djur då och då.

Min grannkatt får gärna komma och hälsa på ett par timmar varje kväll! Man får allt positivt (gullig kattunge att klappa, alla flugor/myggor uppätna) men slipper städa kattlåda. :-)

Desiree said...

Vovvar är mysiga. Hoppas ni har det riktigt bra du och Harry. Är också allergisk mot katter men inte mot hundar än så länge iallfall och hoppas att så förblir.

Anne-Marie said...

Nina: Visst är det bra med ett "lånedjur" som man kan umgås med litet grand och ha roligt med.

Desiree: Jag gillar hundar. Som jag skrev har jag alltid velat ha en hund. Jag hoppas att jag kan hitta en egen bostad snart eftersom min "värdinna" där jag är inneboende har två katter och jag är extremt allergisk just nu. Inget roligt alls.

Anonymous said...

Jag tillhör de som aldrig kan välja katt eller hund. Älskar djur så mycket. Just nu så har jag två söta lånekissar som är hur tillgivna som helst och som jag kan gulla med hur mycket jag vill. Aldrig fräs, riv eller bitande utan bara att de kryper upp i famnen och spinner!

Hundar älskar jag med och de är helt klart djur som är till för att vara i människans tjänst men olika raser som är lämpliga för olika uppgifter. Det är så härligt att se hundar som får jobba och utvecklas med "sin grej".

Själv ska jag absolut ha hund igen, en brukshund som jag vill utbilda till räddningshund. Och naturligtvis även som säällskap och med i friluftslivet. Och jag passar andras hundar så ofta jag får.

Djur är underbara!

Anonymous said...

Har haft bade hund och katt och hast, men mellan hund och katt ar jag nog mer en kattmanniska tror jag...min aldsta katt blev over 2o ar.
Hyrde Maria full of Grace i helgen, den var klart sevard. Ska hyra de andra tva ocksa. Har du nagra bra boktips forrseten?

Anne-Marie said...

Maria: Vad härligt att du kan välja djur och inte behöver tänka på om du nyser och hostar av allergi. Det är helt klart viktigt att tänka på vilken sorts hund som passar just den situation en person har. Harry är en Bearded Collie och han har otroligt mycket fårhundsegenskaper i sig.

Veronica: Vad trevligt att ha olika sorters djur. Alla djur har sin charm. Visst var "Maria full of Grace" en bra film!