Friday, January 22, 2016

The truth is out there

Uppdatering: Givetvis drog matchen över och det sedvanliga "post game"-pratet tycktes aldrig ta slut men till slut satte i alla fall det första av de nya avsnitten igång och de levererade! Så kul att se Mulder och Scully igen - litet äldre givetvis men fortfarande mycket bra. Jag tyckte mycket om "nya" X-Files och det som togs upp. Tyckte nog att det till och med var litet bättre än många av de tidigare avsnitten. Redan i morgon kommer nästa avsnitt och jag såg hos X-Files Facebooksida att jag inte var ensam om att tycka det här var bra. Tummen upp!

Nu på söndag återkommer här i USA en mycket omtyckt TV-serie. The X-Files var en riktig långkörare under ca 10 år och jag tittade på många av avsnitten. Serien vann flera utmärkelser under årens lopp.

Man har nu spelat in sex nya avsnitt av The X-Files som alltså börjar på söndag. Fortfarande är Fox Mulder och Dana Scully med och samma skådespelare spelar dessa roller - David Duchovny och Gillian Anderson. Fox som vill tro på det övernaturliga medan Dana är den mer kritiska av de två.
FBI-agenterna försöker lösa mer eller mindre konstiga och oförklarliga fall och det verkar de göra även i den nya miniserien.

Jag vet att många människor helt avfärdar att det skulle finnas något mer än vad vi kan se med våra ögon. För mig känns det inte alls främmande att det kan finnas mer. Min pappa var en inspiration med sina intressen och vi hade många och långa samtal om sådana här saker när vi var ute och promenerade.
Jag tror att min pappa och Fox Mulder hade haft mycket att prata om. :)

I ett par avsnitt av den tidigare TV-serien reser FBI-agenterna till Area 51 i Nevada. Area 51 är en amerikansk militärbas ca 200 km norr om Las Vegas. Den omges av sekretess och hemligstämplade områden och exakt vad den använts till är det nog få som vet. Det som det här området kanske blivit mest känt för är att det skulle ha att göra med utomjordiska farkoster. Filmer, TV-program och böcker har spekulerat om vad som egentligen finns här.

En av de mer kända filmerna som också talar om Area 51 är Independence Day med Will Smith från 1996 där man använder ett rymdskepp som finns på militärbasen för att sprida ett datorvirus. Tydligen kommer en uppföljare till Independence Day i sommar - "Independence Day: Resurgence". Flera av skådespelarna som var med i den första filmen finns med men inte Will Smith tyvärr.Det skall bli litet kul att se de här nya avsnitten av The X-Files tycker jag. Det är bara att hoppas att man håller tiden eftersom det första avsnittet sänds precis efter en viktig "playoff" i NFL-ligan.

"The truth is out there." :)

26 comments:

Åsa said...

Åh vad roligt! Nya X-files! Vi följde serien förra vändan och hoppas vi kan se de nya avsnitten här också småningom.

Anonymous said...

X-files visas på TV här i UK också, men jag har aldrig sett den.
Ha en trevlig helg!

Rebekah said...

Tjaa ... finns ju ingenting som säger att vi skulle vara de enda, levande varelserna, i Universum.

Annika said...

Känns som det finns så mycket mer därute än det vi ser och förstår med våra ganska begränsande hjärnor och sinnen. Vi har ju inte ens förstått fullt ut hur vi själva och våra hjärnor fungerar - sjukdomar som inte kan botas, psykologiska åkommor som är väldigt dåligt undersökta. Själv är jag inte främst intresserad av rymden som av det mera mänskliga men den förstås till allt vi ännu inte förstått :). Jag har sett x-files ibland men, nja, inte största favoriten - lite för mycket skräck för min smak.
Kram

Marina said...

Jag tyckte mycket om den serien när den kom och missade nog inte många avsnitt. Däremot har jag försökt att se den nu och inser att den inte alls är lika bra, så jag hoppas nog de nya avsnitten. Det känns bättre att ha de bra minnena kvar.

Annica said...

Den serien har jag aldrig sett. Ja, varför skulle vår jord vara den enda bebodda planeten i universum? Antagligen mer troligt att det finns fler solsystem och världar i detta ändlösa. Det är en hisnande tanke.
Kram från norr!

Min plats i solen said...

Jag ser verkligen fram emot denna återkomst. Vissa tv-serier fungerar inte alls när de gör "comeback". Kanske är det kombinationen av förväntan och att vissa saker helt enkelt hör hemma i en viss tid. Men The X-files känns som en spännande återkomst. Det verkar som det är en ny trend att kicka igång gamla tv-serier igen. Jag läste att både Twin Peaks och Gilmore Girls är på gång igen.

Sköt om dig Anne-Marie!

Kram Lotta

Anne-Marie said...

Åsa: Jag kommer absolut att titta på de här nya avsnitten. Det återstår ju dock att se om de är bra eller inte.
Antar att de sänds först här i USA och kommer litet senare kanske till andra länder.

Anne-Marie said...

Lena: X-Files har nog gått i repris litet då och då. Just de här avsnitten är helt nya.
Ha en bra helg du också!

Anne-Marie said...

Rebekah: Om vi var de enda "intelligenta" varelserna i Universum vore det rätt tragiskt. Framför allt då mänskligheten gång på gång tycker jag visar att den inte är särskilt intelligent. Tänker då på krig, natur- och miljöförstörelse osv.

Anne-Marie said...

Annika: De flesta mäniskor lär använda en rätt liten del av sin hjärnkapacitet enligt vad jag läst. Och på tal om kroppen - den är helt fantastiskt intelligent tycker jag. Skulle du och jag med våra begränsade sinnen förstår hur man kan skapa ny hud om man skadar sig? Nej, inte vad jag vet. Jag blir ibland förundrad över hur otroligt intelligent kroppen är.
Rymden tror jag inte någon riktigt förstår sig på. Om den nu är oändlig hur kan man fatta det? Inte jag i alla fall.
Vissa avsnitt av X-Files hade litet väl mycket skräck medan andra var mer "low keyed".
Kram!

Anne-Marie said...

Marina: Smaken förändras allteftersom åren går har jag också märkt. Jag kommer att titta på de här sex nya avsnitten så får vi se hur de är.

Anne-Marie said...

Annica: X-Files gick tidigare i repris vad jag vet i Sverige men det kanske är ett tag sedan nu.
För mig verkar det mer absurt att Jorden är den enda befolkade planeten än att det inte är så. Fascinerande att det troligen finns många andra intelligenta livsformer.
Kram från andra sidan Atlanten!

Anne-Marie said...

Lotta: Skall bli intressant att se vad jag tycker om de här nya avsnitten av X-files. Kanske jag inte alls tycker om dem eller så känns de fortfarande aktuella och fräscha.
Helt korrekt att vissa serier hör hemma i en viss tid medan andra är mer tidlösa. Samma sak med musik. ABBAs musik står sig fortfarande medan många andra grupper är passé.
Ha det gott! Kram!

Berit said...


Här kommer en hälsning från Atlanta GA.
Trevlig blogg du har och ett bra sätt att hålla kontakt med vänner. Under många år bodde jag i Willow Creek och Weitchpec, CA (Humboldt county) så jag vet var Weed är.

Berit

Desiree said...

En av mina favorit serier under 90-talet. Kollade många säsonger. Kanske kollar jag någon av de nya avsnitten om tillfälle ges.
Ha en fin fortsättning på helgen.
Kram!

Anne-Marie said...

Berit: Välkommen hit!
Tack och roligt att du hittat hit! Såg att du verkar ha ett par intressanta bloggar betr. det som Sverige och Europa just nu går igenom.
Inte dåligt med någon som vet var Weed ligger. :)
Hoppas att du tittar in igen.

Anne-Marie said...

Desiree: Kul med ytterligare en X-file "fantast". :)
Jag skall titta i kväll såvida fotbollsmatchen gör att man inte hinner med programmet. Tvivlar dock på att det blir så - förhoppningsvis blir det "bara" en förskjutning i tiden.
Ha en bra vecka får jag säga eftersom din helg är över snart! Kram!

Från Glam till Damm said...

ÅH,

The x-files med Mulder och Scully!

Jag tittade också på det när jag bodde i USA och älskade serien!

Jag såg faktiskt att det annonserades för nya avsnitt här i Sverige nu så det blir at hålla utkik.

Jag håller med dig att det finns mycket märkligt som vi vanliga människor inte får insikt i.

Ha en toppenfin måndag.

Kram, Anneli

Anne-Marie said...

Anneli: Givetvis drog fotbollen över och dessa "post games" som tar upp tid. Gillar inte denna sport som tar så mycket tid från andra TV-program. Till slut satte X-Files igång och WOW - de levererade. Mycket bra tyckte jag. Till och med bättre än många av de tidigare avsnitten. Titta om du kan när de kommer till Sverige. Tror inte att du blir besviken.
Det första avsnittet tar upp en hel del som det vore bra (tycker jag) om massmedia kunde ta upp.
Ha det bra! Kram!!

Gunnel said...

Jag har också sett annonser om nya avsnitt här i Sverige, men missat när de skulle börja. Jag satt som klistrad vid de förra avsnitten, så jag får undersöka det här lite närmare. Jag tror absolut på övernaturliga saker. Vi måste inte kunna förstå och bevisa allt som finns, för det kan vi ändå inte. Ibland behövs lite fantasi och inbillning också. Kram

Annika said...

KUL!!
Peter ska se avsnitt 1 idag. Festen ikväll är inställd pga vädret (finns ingenstans att parkera i snömassorna). Lika bra det.
X-files tittade aldrig jag på. Men maken älskade det!
Tror alla gånger han kommer att gilla nya säsongen också!
Rätt taggad är han, den kära maken.
Alltid kul när efterföljare blir lyckade.
Själv ser jag fram mot Gilmore Girls :-)
Som du vet tror jag på det övernaturliga.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Gunnel: Ja, se om du kan få fram när X-Files kommer till Sverige. Förr tog det ju längre tid oftast men nu kanske det går snabbare.
Att det finns en - och troligen flera - dimensioner som ligger utanför den tredimensionella tror jag till 100% på.
Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Hoppas att Peter också uppskattar dessa nya avsnitt.
Kan tänka mig att det inte finns någonstans att parkera. Världen blir litet annorlunda med snö. :)
Minns att du skrev tidigare att X-Files inte var din "cup of tea." Smaken är olika som tur är.
Har faktiskt aldrig sett Gilmore Girls. Bra att du får något att se fram emot.
Det som ligger utanför den fysiska dimensionen tror jag kan vara minst lika intressant och spännande - kanske mer till och med. :)
Kramar!!

Berit said...

Många man pratar med, även amerikaner, tror att Kalifornien slutar strax norr om San Francisco. Så FEL, det vackra, vilda äventyrliga Cal. finner man på platser som Weed och andra små orter bland bergen.

Anne-Marie said...

Berit: Japp, det är vad många tror. Och ändå finns det enorma områden norr om SF. Ja, Siskiyou County (där jag bor) har en mycket stor yta och liten befolkning. Och mycket natur.