Wednesday, January 13, 2016

The blob, Son of blob och Godzilla

Nej, det är inte "B-rated horror movies" ;) utan "fenomen" ute i Stilla Havet med varmare än normalt havsvatten.
https://www.yahoo.com/travel/move-over-el-nino-theres-a-crazy-new-weather-055428372.html

Att väderfenomenet El Nino pågår just nu tror jag att vi kan konstatera med tanke på hur vädret är här på USAs västkust.
Igår blåste det något helt otroligt i Weed innan ytterligare ett oväder med regn kom under natten. I amerikanska filmer och serier ser man ofta ösregn och det var precis vad vi hade här under natten.
Man kan absolut inte ha några lösa föremål utomhus under vintern här i Weed. Har hört talas om folks utemöbler i tungt järn som har förflyttats när det blåser ordentligt. Det är alltså möbler som inte borde röra sig.
Årets El Nino har också fått namnet Godzilla El Nino.

The blob och Son of blob är områden med havsvatten som är mycket varmare än normalt. The blob finns utmed den nordligaste delen av USAs västkust och Son of blob finns utmed Kaliforniens södra kust. Båda dessa områden tros spä på effekterna av El Nino under vintern.

Det är givetvis fantastiskt bra att torkan i Kalifornien börjar lindras men dessa områden med havsvatten som är mycket varmare än normalt gör att både vädret blir ännu mera extremt och att även djurlivet i Stilla Havet har drabbats på olika sätt. Bland annat har sjölejon fått svårt att hitta mat och man har sett en hel del svältande sjölejon och även sälar som behövt hjälp.På tal om "horror movies" så kommer här några som jag tycker är rätt okej för att vara skräckfilmer. Har ni några favoriter bland skräckfilmerna?

Scream - det här är den första filmen i Screamserien och den tycker jag faktiskt är rätt bra. Uppföljarna kan jag vara utan. Courtney Cox (från TV-serien Vänner) spelar en av huvudrollerna.Jeepers Creepers - bror och syster är på väg hem under ett lov när de stöter på ett "flesh-eating creature" som kan skrämma upp vem som helst. Givetvis har även denna film fått uppföljare.Alien - en utomjordisk varelse härjar på ett rymdskepp. Det här är en skräckfilmsklassiker.What lies beneath - en film med övernaturliga inslag. En kvinna tror att hon håller på att bli tokig. Eller är det ett spöke som hon har i sitt hem? Harrison Ford och Michelle Pfeiffer har huvudrollerna.Final destination - trots att de klarar sig undan flygolyckan omkommer en efter en ur gruppen genom underliga "olyckshändelser". Även denna har fått flera uppföljare.

12 comments:

Marina said...

Det är nog tyvärr så, att vår tids förändringar i vädret är ett tillräckligt stort skräckscenario...

Steel City Anna said...

Jag gillar verkligen inte skräckfilmer men ändå har jag lyckats se de flesta i ditt inlägg. Förstår inte hur det är möjligt. Men alla såg väl första Scream. Den var inte så dålig. Kommer även ihåg Dolt under ytan som jag tror den hette i Sverige. Var också ganska bra.

Stackars djur i haven.

Annika said...

Girl, visste inte att du gillade skräckisar!!
Vi skriver lite på samma popkulturtema idag, du och jag :-)
Skräckisar och jag...Går inte ihop. Samtidigt fascinerar de mig mer än du anar. Men jag PALLAR inte att se dem. Blir SÅ rädd.
The Shining är nog den film jag tänker mest på, och som verkligen skrämde skiten ur mig.
Jag har lämnat en film på bio, Jurtjyrkogården. Fixade den INTE fastän jag verkligen gillade den sas.
Ett tag under mina tidiga 20-år slukade jag Stephen King.

Jag är glad att ni får nederbörd. SÅ glad för det.
El Nino påverkar även oss.
Men visst är det läskigt och fullkomligt skrämmande med det extremväder som blir allt vanligare...

Ingen vinst till oss, AM. TOO bad ;-)
Eller, kanske en blessing, trots allt.

Stora kramar!!!

Annica said...

Skräckfilmer är inget för mig. Mänskligheten i sig är tillräckligt skrämmande. Eller kanske man borde säga o-mänskligheten.
Världsvädret gör också sitt bästa för att sätta skräck i oss. Och mycket av det rår just mänskligheten för. Hugaligen!
Kram från vintriga norr!

Rebekah M said...

Synd om sjölejonen och sälarna! Det är sant, man ser ofta så'na där regn på filmerna ... som en vägg, liksom.

Har inte sett någon av filmerna. Allt som kan tänkas ha med horror att göra -- minsta lilla -- undviker jag. Har sett The Shining och Verktygsmördaren "av misstag". Alltså, jag var hos några och hade inte vett att be dem stänga av videon. "Sova med Fienden" och "Ensam Ung kvinna söker ..." såg jag på bio och hade inte vett att kliva upp och gå därifrån. De ovanstående botade mig effektivt från att se nå't liknande ... framför allt inte de psykologiska/övernaturliga. Konstigt nog har jag inte problem med att titta på våld om det skildras någorlunda 'naturligt' ... så länge det inte har med djur att göra.

Med 'naturligt' menar jag alltså inte så'na där filmer där de sparkar och slår någon HUR mycket som helst, och se'n hoppar han upp och fortsätter slåss som om ingenting hade hänt, när han egentligen skulle ha varit död flera gånger om. De blir jag bara irriterad på ...

Anne-Marie said...

Marina: Det ligger mycket i det du skriver. Har du sett filmen " The Day after tomorrow"? Den tror jag innehåller mer sanning än vad många tror. Mycket snabb klimatförändring på global skala.

Anne-Marie said...

Anna: Jag tittar faktiskt inte på skräckfilmer nuförtiden utan de jag tog med i inlägget såg jag för rätt länge sedan.
What lies beneath tyckte jag var bra. Första Scream-filmen var väl en stor publikfilm vad jag vet.
Ja, stackars djur i haven. De kan inte komma undan. Och då Fukushima spyr ut radioaktivitet 24/7 365 dagar om året är Stilla Havet allt mera ett dött hav. Ingen skriver om det här men det pågår likafullt.

Anne-Marie said...

Annika: Som jag skrev till Anna tittar jag egentligen inte nuförtiden på skräckisar men det har blivit en del tidigare. Michael och jag brukade titta på film varje kväll i stort sett och det var en salig blandning av drama, skräckisar, thrillers, sci-fi osv.
De jag nämnde i inlägget var inte alltför otäcka. Jag kan heller inte se riktigt otäcka filmer.
Tror inte att jag sett The Shining. Har sett flera filmer som baserats på Stephen Kings romaner. En del var rätt otäcka.
Tror att vädret är så ur balans numera att vad som helst egentligen kan hända var som helst i världen. Eftersom luften och vattnet hela tiden förgiftas blir det ju värre hela tiden. Usch ja.
Såg att Powerball redan var uppe i $40 miljoner! Kommer inte att spela mer eftersom jag tycker oddsen verkar otroligt dåliga.
Stora kramar tillbaka! :)

Anne-Marie said...

Annica: Blir inga skräckfilmer nuförtiden för mig - de jag listade såg jag för ett bra tag sedan.
Skriver helt under på det du säger om mänskligheten. Hade jag vunnit Powerballvinsten (blev $4 ;)) hade jag kanske köpt en ö utan människor för att komma undan vansinnet.
Vädret är så ur balans att man blir mörkrädd. Just nu snöar det i Weed och vi har kanske 10 cm nysnö.
Kylslagna kramar! ;)

Anne-Marie said...

Rebekah: Jag undrar om det alltid regnat mer intensivt i USA än vad det gör i Sverige. Har ni också riktiga ösregn i Kanada?
Ja, stackars djur i haven. Och det kan inte komma undan. Inte ta en båt och åka någon annanstans.
Som jag svarat flera ser jag inte numera på skräckfilmer. De jag listade tyckte jag var rätt bra faktiskt.
Sova med fienden är en bra film tycker jag. Har sett den flera gånger. Delvis pga Julia Roberts.
Jag kan också se på våld även om det egentligen är rätt trist och onödigt. Våld mot djur går absolut inte. Då stänger jag av TVn. Många människor kan vara otroligt grymma mot djur och dessa personer borde buras in för gott.

Min plats i solen said...

Skräckfilmer är inte min grej. Än mindre sedan jag blev förälder. Sedan dess fixar jag inte dem alls. Bara om det är med en lättare touch som tv-serien "Supernatural" annars får det vara. ;)

Skönt att ni nu får regn i Kalifornien. Efterlängtat. Men det är ju trist att det måste vara så extremt. Antingen torka eller ösregn ihop med storm. Det svenska "lagom" hade varit ett roligare alternativ. Människans klimatpåverkan skrämmer verkligen och det extrema vädret som tycks drabba världen på alla möjliga sätt gör att man känner sig ganska liten mot naturens krafter.

Ha en fin helg Anne-Marie och så hoppas jag att vädret lugnar ner sig.♥

Kram på dig

Anne-Marie said...

Lotta: Numera brukar jag inte titta på skräckfilmer. Det var mer när jag var litet yngre. Har faktiskt inte sett Supernatural. Annars brukar jag gilla det där litet övernaturliga. :)
Lagom finns inte i USA. ;) Igår snöade det ordentligt men idag har det varit mildare och en del av snön har försvunnit. Fler oväder är dock på väg in.
Vi människor har inte mycket att sätta emot naturens krafter som är stora och kraftfulla.
Ha en fin helg du också Lotta! Har sett att Sverige haft riktigt kallt den senaste tiden.
Kramar till dig!