Sunday, January 3, 2016

Senior i år

Man är inte äldre än vad man känner sig. Det är ett motto jag lever efter men tydligen blir jag senior i år. I alla fall om man får tro en artikel jag läste alldeles nyss. http://www.news55.se/kronikor/senior-vid-55-ar-det-ett-skamt/

Som jag "avhandlat" tidigare på bloggen har man en rätt påtaglig åldersfixering i Sverige som inte alls finns på samma sätt här i USA. Kanske det delvis beror på personnumren i Sverige. Personligen tycker jag att det känns rätt skönt att man har en mera avslappnad inställning till människors ålder i USA.

Självklart är man inte förbrukad och gammal när man är 55, men 55 tycks vara en gräns av något slag. Även i USA har man en del rabatter till exempel för de som fyllt 55. Hos en del av restaurangerna finns "senior discounts" som gäller från 55. Det måste jag nog prova på senare i år. :)

När jag växte upp på 60-talet var man ofta tant när man var litet äldre. Den svenska tanten är väl ett begrepp med permanent i håret och blommiga klänningar. :) Hon gick nog i graven för ett antal år sedan och som tur är ser dagens "tanter" ut som alla andra med jeans och sportiga kläder. Skönt att man inte behöver bli tant alltså.

Mitt mål är att fortsätta att ha ett ungdomligt sinne och klä mig som jag har gjort sedan jag var i 20-årsåldern. Och litet rynkor och grått i håret bekymrar mig inte så mycket. Tänk på alla artister som fortfarande är "still going strong" och som är i 70-årsåldern. De är bra förebilder! Och förr lyssnade de som var litet äldre på musik för äldre men det verkar också ha förändrats vilket är bra eftersom jag har samma musiksmak som jag hade för 30 år sedan.

Här är några stora artister som är seniorer men som fortfarande kan "bring the house down." :)

Aretha Franklin (the queen of soul) fick stående ovationer vid en konsert alldeles nyligen där man hyllade en annan stor amerikansk artist - Carol King. Wow, vilken röst hon har Aretha och inte kan man tro att hon är 73.TIna Turner - en annan dam med en imponerande röst. Hon fyllde 76 i november 2015. Inte såg man ut så här på 60-talet när man var 76. :) Tina har gett upp sitt amerikanska medborgarskap (jag förstår henne delvis) och är numera medborgare i Schweiz.Killarna i Rolling Stones är också ute på turneer och Mick Jagger har fyllt 72. Nog ser de litet slitna ut men spela och sjunga kan de fortfarande. Den här videon är från 2013 men de har turnerat även under 2015.Aerosmith är ett annat seniorband. ;) Steve Tyler är 67 och alltså pensionär. Hans "varumärke" med scarfs på mikrofonen hänger fortfarande med.Självklart måste vi ha ett par svenska seniorartister också. Thomas Ledin slog igenom när jag var 11 så han är definitivt en av veteranerna - 63 är han.En annan artist som alltid varit en av mina favoriter är Björn Skifs. Minns ni Hooked on a Feeling som låg etta på USAs Billboard-lista 1974? 68 har han fyllt.Vill avsluta med denna underbara flash mob med seniorer. Way to go!

39 comments:

Gunnel said...

Ålder har ingen betydelse för hur en människa är och vad hon kan utföra. Det är oftast kroppen med alla krämpor som sätter käppar i hjulet...oberoende av ålder då. Kram

em said...

Min erfarenhet är att de som är äldre än jag, nu talar jag om mina föräldrars, generation, och deras föräldrar, inte bytte musiksmak i medelåldern, utan fortsatte att lyssna till den musik de växt upp med. Med tanke på att musikmarknaden såg helt annorlunda ut, var det av naturliga skäl oftast musik som beatlesgenerationen (och de som kom senare), betraktade som antik. Spelades det salongsmusik när man träffade sin första kärlek, så är det självklart att den musiken fick en speciell plats i hjärtat.
I mina föräldrars bekantskapskrets fanns både jazzmusiker, smörsångare och klassiskt skolade musiker — och alla var trogna sin musik, även om jag vet att de lyssnade till andra, och nyare, genrer.
Vad beträffar klädseln, var det många som, precis som vi, fortsatte att klä sig som de alltid gjort, medan många andra insåg hur praktiskt det kan vara med till exempel långbyxor. Men de hade ju inget ungdomligt mode att hänga fast vid.
Botox fanns inte — men det fanns de som lät spruta in paraffin i kinderna, och när de blev vanställda, aldrig mer visade sig för folk.
Margaretha

Annica said...

När jag var i USA (på 1970-talet) så upplevde jag att speciellt kvinnorna inte gärna talade om sin ålder. Jag fick känslan att det var lite fult och skamligt att bli gammal. Och tänk bara på alla som plastikopererar sig. Ibland ser man förfärliga exempel på "strävan efter den eviga ungdomen". Har den verkligen blivit mindre? Jag tror nog att åldersnoja finns även i USA, i varierad grad.
Ändå är ålder så ointressant, egentligen. Det är ju hur vi är som människor som betyder något. Man kan ha mycket mer gemensamt med en många år yngre, eller äldre, person än med en jämnårig. Vänner kommer i alla åldrar.
När det gäller kläder och musik så tänker jag inte så mycket på det. Jag gillar det jag gillar, köper de kläder jag tycker om och lyssnar på allt från pop till klassiskt. Precis som jag alltid gjort.

Angående ålder, det finns gamla 20-åringar och unga 100-åringar.
En 103-åring som är yngre än de flesta av oss är Dagny som bloggar och varit i TV flera gånger. Hon är ett fenomen. Här nedan länk till hennes blogg. Hon är verkligen en fräsig tant som lever i tiden! Hoppas hennes blogg går att läsa även utomlands.
Kram från ett kallt norr (-18 och snålblåst)! Innesittarväder!!!

http://www.123minsida.se/Bojan/99578354

Anonymous said...

Intressant ämne! Här blir det 88 i april. När jag säjer
det numret, kan jag inte tro, att det gäller MEJ. :)

Musik:

Alice Babs i tonåren, Glenn Millers orkester under krigsåren,
Beatles, ABBA, Nat King Cole, Sinatra, folkmusik (Joan Baez, Johnny Cash, m.fl.)
Gillade 70-talsmusiken, då mina flickor var tonåringar.
Dagens s.k. underhållning har blivit så in i vassen amplifierad
att det gör ont i öronen; dessutom kan man inte förstå orden.

Att umgås med människor i olika åldrar, hjälper en att hålla
sej med i vad som försiggår. Om man har hälsan, är man rik!

Ruth i Virginia

Anonymous said...

Förresten dansade jag disco med en irländare på nyårsafton.
:)

Ruth

Annika said...

När jag blir stor ska jag bli tant! Eller - om det vill sig illa - kärring. Tycker det finns en viss önskansvärd pondus i tantidentiteten som man INTE har om man pratar om sig själv som "vi tjejer". Men jag vill gärna bli en färgsprakande tant med ett par tatueringar till, en turkos turban, cigaretter i munstycken som har äventyr och reser över hela världen. Och sjunger opera. Det är mitt mål :) .
kram.

Rebekah M said...

Inuti är man ju samma person, som vill leva en till dag, oavsett vilket nummer det står i passet/ID/födelsebevis. I mitt fall är det 60. Jag tänker ibland på tant-begreppet, och flinar vid tanken på att jag skulle gå omkring med kruspermanent, hatt och handväska på armen.

De få gånger jag kan känna av ålderskillnad, är i dator-/elektronikaffärer, när det är bara väldigt unga killar och tjejer som jobbar där. Det HAR hänt att jag sett någon rulla med ögonen, för att de tror att man är helt bortkommen vad gäller den nya tekniken bara för att man är något äldre. Då känns det härligt att säga nå't som tar dem ur den villfarelsen. Heh!

Jag tycker synd om dem som har så'na ålderskomplex att de måste ta till plastik-kirurgi resp. Botox. Det är ju ingen sjukdom att åldras precis ...

Monica said...

Lite bra också om man blir senior redan vid 55 och får en del rabatter, i UK får man ju åka gratis på bussar från 60, är ju jättebra. Här hemma är allt dyrt, gym är ju verkligen väldigt dyrt så jag kör mitt eget här hemma, kanske när man blir pensionär att man får råd, haha. Har tänkt att bli det i år och åldern är uppnådd. Makens med råge och tar ut halv pension och arbetar vidare, vi passar bra in i det "nya" Sverige, det som man ska arbeta i till 75 år;-).
För övrigt har jag rätt lika musiksmak som Ruth, jättebra artister och annars känner jag mig nu nästan yngre än vid 50 konstigt nog men kolleger säger att du kommer aldrig bli någon tant, omöjligt. Vi får se:-), ja ålder är oviktigt för mig, tant kan en beskäftig tre-åring redan vara (måste bero på någon sorts uppfostran) och en 100-åring kan vara hur kul som helst:-)

PS nyss mötte vi grannen i dörren som en kollega till mig gift om sig med:-), han är 67 men ser ut som en yngling på 30, ett fenomen, ja vi hajade till igen fast vi vet ju att han ser ut så här, men intressant är det, tror inte att han opererat sig men så oerhört spänstig, lite pojkaktig med väldigt snyggt hår, väldigt välklädd alltid och ett varmt leende, just leenden gör människan fler år yngre säger studier, något att tänka på kanske:-)

Channal said...

Hahaha! Heja oss 50+. Åldern är bara en siffra. Exakt! Vi är inte äldre än vad vi gör oss =) USAs presidenter brukar ha en mogen ålder. Tant är lite gulligt tycker jag. Men jag kommer aldrig bli tant!

KRAMAR Anna

Anne-Marie said...

Gunnel: Så sant. Kroppen kan sätta käppar i hjulen men mycket sitter i huvudet och känslan hur gammal man känner sig. Kram!

Anne-Marie said...

Margaretha: Du har en litet annan erfarenhet än vad jag har av hur människor klädde sig och vilken musik de lyssnade på.
Det där med paraffin i kinderna låter ju hemskt. Tänk att människor gör nästan vad som helst för att försöka ändra på sitt utseende.

Anne-Marie said...

Annica: Det finns många i både USA och Sverige som försöker se yngre ut och som gör allt för att ändra på sitt utseende. Det jag avsåg mest med åldersnojan i Sverige är att man nästan alltid måste tala om hur gammal en person är i olika sammanhang. Det gör man inte i USA. Och i arbetslivet i USA är det olagligt att fråga om en persons ålder medan man i Sverige tycks vara väldigt fixerad vid hur gammal en person är.
Ålder är egentligen rätt ointressant men tyvärr tycks det vara något som genomsyrar hela samhället, dvs man talar om hur gammal en person är. Jag har vänner i alla åldrar. Kanske inte så många som är yngre än mig men en hel del som är litet äldre.
Låter som kloka val betr. kläder och musik tycker jag. :)
Håller helt med dig om att en del yngre är som gamla tanter och farbröder. Hade en arbetskollega i Sverige för många år sedan som var som en gammal tant men var bara runt 35.
Känner inte till Dagny men skall kolla in hennes blogg. Fram för fler fräsiga tanter! ;)
Kram från ett blåsigt och regnigt Weed!

Anne-Marie said...

Ruth: Du verkar vara en mycket ungdomlig 88-åring. Trevligt tycker jag. :)
Kul att du ändrat din musiksmak allteftersom åren gått. Håller helt med dig om att mycket av dagens musik är väldigt högljudd och jag skulle aldrig gå på konsert utan öronproppar. Föredrar musik vid datorn till exempel där jag själv kan reglera volymen. :)
Att umgås med personer i olika åldrar tror jag är väldigt hälsosamt.
Men vad kul att du dansade disco på nyårsafton. Way to go Ruth. ;)

Anne-Marie said...

Annika: Ser fram emot att följa dig i ditt tantliv. ;)
Ja, det kanske finns en viss klang och pondus i att vara tant. Men då tror jag att man skall vara tant litet som du beskriver. Det där med opera låter väldigt ambitiöst! :) Sjunger du opera?
Kram!

Anne-Marie said...

Rebekah: Ibland får jag verkligen tänka efter hur många år som står i mitt pass. Kruspermanent, hatt och handväska känns väldigt avlägset. :) Jag hade faktiskt hattar som min farmor sydde när jag var liten så jag kanske klarade av det då. ;)
Tror som du att en hel del yngre i just elektronikaffärerna tror att de är så otroligt coola bara för att de arbetar där. Vad bra att du kan "sätta dem på plats" litet grand. :)
Jag såg ett intressant och skrämmande TV-program i Sverige för några år sedan där man verkligen visade vilken hysteri och noja många yngre har kring sitt utseende. Det var otäckt faktiskt att inse att så många inte accepterar hur de ser ut.

Anne-Marie said...

Monica: Jag vet inte hur många ställen som har rabatt för de som fyllt 55 men jag vet att en del restauranger har just den typen rabatt.
Ja, kanske du får vänta tills du blir pensionär för att ha råd att gå till gymmet. :)
Det verkar som om man i Sverige vill att folk skall arbeta länge men man vill inte ha in nya, litet äldre personer. En ekvation som inte riktigt går ihop tycker jag.
Det är oviktigt med ålder och det upplevde jag när jag var gift med Michael. Han var faktiskt 21 år äldre än mig men det märktes inte särskilt ofta. När han började tala om sina hippieår i Berkeley i Kalifornien på 60-talet när jag var en liten flicka, då kändes skillnaden. Men oftast inte.
Min pappa och farmor såg väldigt unga ut upp i åren. Jag vet att jag ärvt den genen. :) Att ha humor och glädje är väldigt viktigt för att bevara ett ungt sinne.

Anne-Marie said...

Anna: Absolut - heja oss 50+. :) Ibland tycker jag att folk som är mycket yngre än mig verkar så vuxna. Jag känner mig nog litet barnslig titt som tätt. ;)
I USA kan folk bli president och sitta som politiker utan att folk höjer på ögonbrynen om personen är litet äldre. När jag ser en hel del svenska politiker ser de ut som gymnasieungdomar.
Nej, jag kommer aldrig att bli tant. Min mormor var en tant. Hatt, handväska och blommig klänning. :)
Kramar!!

Rebekah M said...

@anne-marie Du slog huvudet på spiken där ... jag tror också de tycker de är extremt coola för att de jobbar där! Men å andra sidan får man ju vara glad för deras skull: Tänk att ha ett jobb där man känner sig cool! Ha ha!

Jag har förstått att det är rätt vanligt att unga tjejer tar Botox-injektioner för att få fylligare läppar! Eeeek ... det kryper i mig vid blotta tanken.

Som jag sa är jag sextio, och jag kommer väl ihåg när min mamma var i samma ålder. Jag uppfattade henne som väldigt gammal då ... jag var 18. Jag tittar på bilderna nu, och tycker att folk i största allmänhet såg äldre ut. Det är nog på grund av det där "tant-begreppet", som mer eller mindre har försvunnit.

Annika said...

Anne-Marie, jag sjöng när jag var barn och tonåring i massor med år. Jag har tagit sånglektioner i klassiskt under 2015 och har en hyfsad sopran. Jag lär inte bli proffs men är säkert tillräckligt bra för att sjunga i klassiska körer och få ett par solon här och där. Om jag jobbade hårt kanske några amatörföreställningar, musikaler och sånt.

Det är så himla kul! Man hörs, och kroppen funkar som en klanglåda så man får ta plats. Och om det är operaarior är det brokigt och färgglatt och melodramatiskt. Och man andas på ett helt annat sätt. Tyvärr har jag som bekant mycket mycket dåligt med tid just nu - inte tid att sjunga i kör och inte tid att ta lektioner så ofta som jag vill - men jag tänker att när jag blir tant så kommer livet ha lugnat ner sig lite och jag kommer ha tid för bägge :).

Annica said...

Av kommentatorsbåsets inlägg att döma så är jag helt övertygad om att alla här kommer att bli fräsiga "tanter". Och härliga Ruth, du går i spetsen för oss andra! Vilken kvinna du är! By the way, irländaren, hoppas han var en snygging och en god discodansare! :)
God trettonhelg till alla i båset!

Desiree said...

Jag tror att man inte är äldre än vad man gör sig. 55 tycker jag känns lite låg ålder för att redan bli klassad som senior. 65 kan jag tycka är mer lagom. Nog finns det väldigt mycket kvar att uppleva och ge när man fyllt 55.
Kramar!

Anne-Marie said...

Rebekah: Ja, tänk att vara så cool varje dag när man kommer till jobbet. :) Framför allt kanske de som jobbar i Apple stores. De är nog de allra coolaste.
Fattar inte att man kan vilja spruta in främmande substanser i kroppen som dessutom är farliga. Mycket märkligt.
Folk såg äldre ut när jag var liten. Nu har gränserna suddats ut och genom att alla klär sig nästan på samma sätt är det svårare att se tanterna. :)

Anne-Marie said...

Annika: Vad spännande att läsa mer om din sångbakgrund. Jag har alltid tyckt om att sjunga och är väldigt tonsäker. Gick i 2 eller 3 körer i Sverige och tog även några sånglektioner.
Kan tänka mig att det är bra för andningen med den typen sång du har tränat. Det skulle jag behöva eftersom jag inte alls andas lika djupt som jag borde göra.
Vem vet, kanske vi ser dig på någon scen framöver. :)
Spelar du dessutom något instrument? Jag spelade piano och tvärflöjt när jag var yngre.

Anne-Marie said...

Annica: Jag tror också att vi alla kommer att bli eller redan är fräsiga tanter. :)
Ruth är absolut en fräsig tant! :)
Just det ja, det är trettonhelg i Sverige. Ingenting alls som firas i USA.
Ha det bra i kylan! Läste om riktigt kallt väder i Sverige.

Anne-Marie said...

Desiree: Att klassas som senior vid 55 känns onekligen litet tidigt. Jag kör med samma stil som jag alltid gjort och fortsätter - förhoppningsvis - att vara och se lika ungdomlig ut som de inspirerande artisterna.
Kramar!

Rebekah M said...

@anne-marie De i Apple Store är definitivt de allra coolaste 😊 Härifrån är det väldigt långt till en AppleStore, det finns en i Halifax, men det är tre, fyra timmars körning. I somras var jag upp till Quebec City, och då var första gången jag faktiskt besökte en! Jag hade inget ärende, jag bara gick runt och tittade där och just den saken slog mig direkt: de som jobbade där var super-coola LOL

En enda gång har jag blivit tvungen att ringa till Apple support, och det var nog den bästa support-upplevelse jag haft, och nu har jag kommit helt bort från ämnet. Go'morron!

Kattas Betraktelser said...

Åldern både har och har inte någon betydelse, beroende på hur man ser på det. Seniorrabatt kan väl bara bra men visst ska du fortsätta vara den du är!

Annika said...

Sant, åldern har ingen betydelse. Men det går ändå inte att låta bli att tänka på den.
Nu fyller jag snart femtio, och jag märker att det upptar en del av min tid. Detta att åldras, och att faktiskt känna av det i leder etc.
Stilmässigt kommer jag aldrig att bli tant, tror jag. OCH dagens 50+ och äldre är extremt snygga och ungdomliga. Ja, kanske ffa i Sverige (världens snyggaste pensionärer, som jag brukar säga). Men det är konstigt att få post från AARP etc, det tycker jag. Då känner jag av tidens gång. OCH i Karolina. Att hon blir 20 i sommar, det är märkligt.
Ja, vem vet...jag kanske hajkar the Appalachian Trail vid 55? :-)
Känner mig ung i sinnet, och ser hyfsat ung ut. Utan ingrepp.
Men känner nog i kroppen att jag inte är 26 längre.
Ruth har jag ju träffat eftersom vi bor nästgårds. She's one of kind :-)
Ska också dansa disco på nyår då jag är 88. Liksom jag gör nu vid nyår :-)
Kramar!!

Tredje året i Hjo said...

Bra drag i Aretha i Respect. Wow. Stones har jag några DVD-filmer med, både från då det begav sig på 60-talet och senare. Hur som helst är 55 ingen ålder.
God fortsättning!

Anne-Marie said...

Rebekah: Gomorron! Det finns en TV sitcom som heter Big Bang Theory som jag brukar titta på och där pratar de bland annat om hur coola de är som jobbar i en Apple store och att de försökt ragga tjejer där. ;) Alla fyra killarna i BBT är tekniknördar.
Jag hade Apple-datorer under ungefär 25 år så kan både Mac och PC och fick också ringa Apple support. Tyckte dock att alla Apple-produkter och program som man behöver till en dator var alldeles för dyra så gick över till PC. Har haft Lenovo under flera år och tycker deras datorer är mycket bra.
Och nu har vi helt kommit bort från det här med ålder, men det är okej det också. :)

Anne-Marie said...

Katta: Självklart spelar ålder en viss roll men man verkar ha lagt alldeles för mycket vikt vid ålder tycker jag i Sverige framför allt inom arbetslivet. Jag kommer nog att prova seniorrabatt på någon restaurang och då kan man ju undra om jag behöver visa leg. ;)

Anne-Marie said...

Annika: Jag minns att jag hade några veckor med litet panikkänslor innan jag skulle fylla 50 men jag sade till mig själv att det bara egentligen var siffror som inte hade någon större betydelse. Och sedan kunde jag slappna av mer. :)
Självklart är kroppen inte som den var när man var 20 men jag tror också att man kan hjälpa kroppen på traven som du gör till exempel med power walks.
Tror inte att vi någonsin kommer att se ut som tanter gjorde förr i tiden. Vi har vuxit upp i en annan era och klär oss som vi gjorde när vi var yngre.
Jag tycker jag börjat få en del information här i USA betr. pension. Ser inte att pensionering är möjligt så här tidigt dock.
Tycker ditt mål att hajka Appalaichan Trail låter som ett jättebra mål! :)
Ja, Ruth verkar vara "one of a kind lady". :) Att dansa disco tror jag är ett jättebra sätt att hålla sig ung.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Hans: The Queen of Soul (Aretha) är uppenbarligen fortfarande the Queen. :) Hennes röst är imponerande.
Nej, 55 är verkligen ingen ålder numera. Förr i tiden kanske man var mer utsliten pga hårt kroppsarbete men tror inte att det är lika vanligt nuförtiden.
God fortsättning!

Rebekah M said...

@anne-marie, Här var det precis tvärtom ... var en Windows-person ända fram till 2012 då jag köpte en iPhone 4S. Det var den som gjorde att jag sögs in i hela Apple ekologi-systemet :) Jag blev helt 'besatt', liksom ... ungefär som om det var det bästa jag träffat på se'n skivat bröd. Så, nu har jag iPhone, iPad och en liten MacBook. I somras övervägde jag att gå tillbaka till Windows, och då var det just Lenovo jag tittade på.

Jag har sett slutet av många BBT episoder, för det är nå'n annan show jag följer som börjar direkt efter ... men jag har aldrig kommit in i det. Synd att man är för gammal för så coola jobb som Apple Store LOL (nu kom jag tillbaka till ämnet).

Anne-Marie said...

Rebekah: Jaha, du gick "åt andra hållet". Jag har ingenting av allt det moderna som du har. Ingen iPhone, ingen iPad. Hade en Mac laptop som jag gett bort och den är nu ca 12 år gammal. Fungerar fortfarande men personen som har den har svårt att komma in på olika hemsidor eftersom man inte kan uppgradera OS och browser.
Kanske du kunde bli en trendsättare hos Apple store med seniorer som arbetar där. ;)

Tredje året i Hjo said...

Anne Marie, angående is på Vättern
https://www.youtube.com/watch?v=3XaBNzDD6ms

Gunilla Nardin said...

55+ ar ingen alder numera,har passerat den gransen med rage men kanner mig oftats inte en dag aldre an for tjugo ar sedan.
Det som bekymrar mig lite bara, ar att ju fler ar du fyllt , dessto farre har du kvar. Men inget jag gar och tanker pa dagligen.
Lev fullt ut har och nu.. ar mitt motto och manga andras.
Bra halsa ar allra viktigast. Och tant tanker jag aldrig bli heller
for den delen.

ooh! Bjorn Skifs!! en stor idol pa den tiden , sa ocksa Aerosmit!

Ser att det regnar MYCKET i Kalifornien nu,allt pa en gang.
Ketchupeffekten liksom.


Har i sodra Frankrike blaser man nastan bort idag, "Le "Mistral", den kraftiga vinden fran Rohndalen ger sig tillkanna. Ar radd att takpannorna ska flyga bort!
Ha det riktigt gott Anne-Marie!
Stor Kram
Gunilla

Anne-Marie said...

Hans: Tack för länken. Ser härligt ut. Har faktiskt aldrig åkt med långfärdsskridskor men det verkar vara ett bra sätt att ta sig fram. :)

Anne-Marie said...

Gunilla: Jag kan hålla med dig om att det blir mer påtagligt kanske att antalet år som "finns kvar" minskar. Vi får hoppas på att vi kan bli 100 kanske. ;)
Att ha en bra hälsa är självklart väldigt viktigt. Och man kan bidra till den tror jag mycket genom saker man själv gör.
Nej, tant tycker jag känns onödigt att bli. :)
Har alltid gillat Björn Skifs. Tycker han är charmig och duktig. Aerosmith har en litet annan "dimension" och är också riktigt bra.
Otäckt när det blåser så. Weed har också mycket starka vindar ibland och jag tycker det känns litet obehagligt. Ja, det har blivit en del ketchupeffekt faktiskt här i Kalifornien med nederbörd. Dock välbehövligt.
Ha det bra! Stor kram!