Friday, January 29, 2016

Dollaraffärerna

Efter flera decennier av påverkan i det amerikanska samhället har den amerikanska medelklassen fått allt mindre inflytande och de som räknas dit har blivit färre. De fattiga och de riktigt rika har däremot blivit allt mer påtagliga här i USA. Kanske det är en global trend.
http://nypost.com/2015/12/27/the-rise-and-fall-of-middle-class-america/

USA har stora kontraster mellan olika områden. Siskiyou County (där jag bor) och Silicon Valley går inte ens att jämföra trots att dessa områden ligger i samma stat. Siskiyou County är fattigt och Silicone Valley orimligt rikt.
Man ser inte så många uteliggare här vilket kanske beror på den relativt långa vintern med kyla, regn och snö. Men relativt ofta ser man folk som har skyltar om att de behöver pengar.
I USA anses ca 50 miljoner leva i fattigdom och dessa personer får till exempel hjälp med så kallade "food stamps" för att kunna köpa mat. Det sociala skyddsnätet är som bekant tunt här.

Det är kanske därför inte så konstigt att affärer med billigare varor är många och tycks bli fler. Redan när jag kom till USA 1997 fanns en så kallad Dollar Tree-affär i Yreka och den finns fortfarande kvar och har alltid många kunder. Allt i den affären kostar $1. Det jag dock märkt allt eftersom åren gått är att förpackningarna innehåller färre antal och mindre mängd av olika varor. Den trenden tycks dock gälla överallt. Dollar Tree har ca 13,600 affärer i USA.
Jag brukar handla en del mindre saker i Dollar Tree-affären om jag är Yreka. Det kan vara allt från plastpåsar till anteckningsblock.

En annan affär med låga priser är Family Dollar som köptes upp av Dollar Tree under 2014. Jag kan inte minnas att jag besökt någon Family Dollar-affär. Där kostar det mer än hos Dollar Tree.

Innan jag reste till Sverige hade man faktiskt börjat bygga en affär i Weed som heter Dollar General och när jag kom tillbaka i december var affären öppen. Med tanke på att Weed knappt har några affärer tror jag att den här Dollar General kommer att gå bra. Jag besökte affären för någon månad sedan och då hade man ännu inte fått in alla varor men affären var fylld med folk. Också Dollar General har billiga varor men inte så billiga som Dollar Tree.


Den nyöppnade Dollar General i Weed.

Alla de här affärerna har ett brett utbud av varor men ingenting av riktigt hög kvalitet utan de finns där för alla de miljoner amerikaner som inte har råd att handla i dyrare affärer.

Wednesday, January 27, 2016

Björntassar

Strax före jul fick jag ett litet presentkort till Ellie's Cafe av en av lärarna inom skolan. Det var inte på särskilt många dollar men jag kunde i alla fall köpa något gott vilket var trevligt.

Jag hade nästan glömt bort presentkortet och hittade det när jag gick igenom en del papper. När jag kom till caféet på eftermiddagen för några dagar sedan fanns det inga bakverk eller "pastries" kvar så det var bara att komma tillbaka en annan dag. Jag såg till att vara där innan 12 och då hade de mer att välja på.

Oftast äter jag inte bakverk men nu blev det i alla fall ett par så kallade "bear claws" som smakade riktigt gott. :) Så här beskriver Wikipedia "bear claws": "A bear claw is a sweet breakfast Danish pastry, originating in the United States during the mid-1920s. It is an almond-flavored, yeast-raised pastry often shaped in a large, irregular semicircle with slices around the outside, or rectangular with partial slices along one side. As the dough rises the sections separate, evoking the shape of a bear's toes. Bear claws contain almond paste and sometimes raisins."



Ofta tycker jag att bakverk här i USA är väldigt söta. Dessa bear claws var helt okej faktiskt. Men inte är det som hembakat som oftast blir mycket mindre sött. Har ni som läser några bakverk eller andra kakor, bullar muffins osv som ni gärna bakar?
Jag har ett recept på en så kallad "sconeskaka" som jag fick när jag gick i skolan och vi hade hemkunskap och denna kaka har jag bakat många gånger. Tycker den är mycket god.

Monday, January 25, 2016

Mellan Weed och Yreka

... ligger Shasta Valley. En så kallad "high desert" där det regnar mycket mindre än i omgivande områden och det blir varmare på sommaren. Snö är ovanligt såvida det inte kommer ett oväder från norr. De flesta oväder kommer söder och väster ifrån. När jag hade kommit tillbaka från Hawaii och bodde hos min vän i Lake Shastina kom ett snöoväder från norr och jag hade inte hunnit köpa snöskyffel. Snöröjningen i Lake Shastina är inte alls lika bra som i Weed och Mt Shasta så även 20 cm snö ställer till det.

Förra måndagen när det var helg här i USA (Martin Luther King Day) åkte jag till staden Yreka där det finns litet fler affärer. Jag behövde en del saker som jag inte kan hitta i Weed och Mt Shasta och dagen bjöd på en del sol till att börja med. Så här på vintern får man anpassa sig till hur vädret är. Eftersom det kan blåsa ordentligt i Shasta Valley är det inte särskilt roligt och enkelt att köra om det blåser alltför mycket.

Man kan köra antingen den stora motorägen I-5 där det är mycket trafik och många lastbilar. Med min lilla bil som inte går att köra så fort känns det mindre roligt att köra där eftersom alla kör så fort. Till och med många lastbilar passerar mig. :)
Men som tur är kan man även åka "bakvägen" vilken i stort sett går parallellt med motorvägen. Man ser I-5 då och då men det är tillräckligt långt mellan vägarna för att inte behöva se I-5 hela tiden. Det är den gamla vägen som alla använde innan I-5 hade byggts. Old Highway 99 är en trevlig väg med två filer och man färdas utmed åkrar, kullar och bara några få hus. Och det är inte många bilar som tar den vägen heller. "My kind of road". ;)

När jag hade klarat av alla inköp i Yreka började nästa front komma in och det blåste rätt ordentligt. Även molnen började torna upp sig. Eftersom jag inte ville stanna provade jag att fota med ena handen på ratten och den andra på kameran. :) Kanske inte tillrådligt men det gick bra eftersom jag kunde sakta ner. Alla bilder är alltså tagna inifrån min bil.

Som vanligt går alla bilder att klicka på för att bli större.




Jag tycker Mt Shasta är så imponerande från den här sidan. Man ser verkligen hur stort berget är.

Friday, January 22, 2016

The truth is out there

Uppdatering: Givetvis drog matchen över och det sedvanliga "post game"-pratet tycktes aldrig ta slut men till slut satte i alla fall det första av de nya avsnitten igång och de levererade! Så kul att se Mulder och Scully igen - litet äldre givetvis men fortfarande mycket bra. Jag tyckte mycket om "nya" X-Files och det som togs upp. Tyckte nog att det till och med var litet bättre än många av de tidigare avsnitten. Redan i morgon kommer nästa avsnitt och jag såg hos X-Files Facebooksida att jag inte var ensam om att tycka det här var bra. Tummen upp!

Nu på söndag återkommer här i USA en mycket omtyckt TV-serie. The X-Files var en riktig långkörare under ca 10 år och jag tittade på många av avsnitten. Serien vann flera utmärkelser under årens lopp.

Man har nu spelat in sex nya avsnitt av The X-Files som alltså börjar på söndag. Fortfarande är Fox Mulder och Dana Scully med och samma skådespelare spelar dessa roller - David Duchovny och Gillian Anderson. Fox som vill tro på det övernaturliga medan Dana är den mer kritiska av de två.
FBI-agenterna försöker lösa mer eller mindre konstiga och oförklarliga fall och det verkar de göra även i den nya miniserien.

Jag vet att många människor helt avfärdar att det skulle finnas något mer än vad vi kan se med våra ögon. För mig känns det inte alls främmande att det kan finnas mer. Min pappa var en inspiration med sina intressen och vi hade många och långa samtal om sådana här saker när vi var ute och promenerade.
Jag tror att min pappa och Fox Mulder hade haft mycket att prata om. :)

I ett par avsnitt av den tidigare TV-serien reser FBI-agenterna till Area 51 i Nevada. Area 51 är en amerikansk militärbas ca 200 km norr om Las Vegas. Den omges av sekretess och hemligstämplade områden och exakt vad den använts till är det nog få som vet. Det som det här området kanske blivit mest känt för är att det skulle ha att göra med utomjordiska farkoster. Filmer, TV-program och böcker har spekulerat om vad som egentligen finns här.

En av de mer kända filmerna som också talar om Area 51 är Independence Day med Will Smith från 1996 där man använder ett rymdskepp som finns på militärbasen för att sprida ett datorvirus. Tydligen kommer en uppföljare till Independence Day i sommar - "Independence Day: Resurgence". Flera av skådespelarna som var med i den första filmen finns med men inte Will Smith tyvärr.



Det skall bli litet kul att se de här nya avsnitten av The X-Files tycker jag. Det är bara att hoppas att man håller tiden eftersom det första avsnittet sänds precis efter en viktig "playoff" i NFL-ligan.

"The truth is out there." :)

Wednesday, January 20, 2016

Nu stiger böterna

En av de allra största skillnaderna mellan Sverige och USA är sjukvårdsområdet och hur mycket man betalar. I Sverige får vi oftast, genom skatterna, tillgång till sjukvård till en mycket låg kostnad. I USA är det inte så utan där måste man ha en sjukförsäkring för att inte behöva betala astronomiska sjukhusräkningar. Jag vet av erfarenhet hur mycket det kan kosta eftersom Michael var tvungen att ligga på sjukhus under några dagar när han inte hade en försäkring. Räkningen slutade på mellan $70,000-80,000.

När Obamacare - eller som denna lag egentligen heter "The Patient Protection and Affordable Care Act (PPACA)", ofta också kallad "The Affordable Care Act (ACA)" - kom för ett par år sedan var det en mycket stor förändring i USA. En del fick sänkta månadspremier men många fick höjda premier (chockhöjningar ibland) vilket inte var avsikten eftersom den skulle vara "affordable" för alla.

Det här är en tvingande lag, det vill säga man måste ha en sjukförsäkring. Har man inte det får man "böta" och "böterna" stiger nu eftersom det gått ett par år sedan detta nya system infördes.
Från att ha varit relativt låga 2014 har nu "böterna" gått upp en hel del och för 2016 gäller att: "The fee is calculated 2 different ways – as a percentage of your household income, and per person. You’ll pay whichever is higher. Percentage of income 2.5% of household income. Maximum: Total yearly premium for the national average price of a Bronze plan sold through the Marketplace/ Per person $695 per adult and $347.50 per child under 18. Maximum: $2,085.
Så det är inte billigt att vara utan försäkring. En del tar chansen att inte teckna försäkring men det skulle jag aldrig våga med tanke på vad det kan kosta om man måste uppsöka sjukhus.
https://www.healthcare.gov/fees/fee-for-not-being-covered/

När jag var permanent anställd inom skolan täcktes jag av den försäkring som skolan har och jag hade valt en plan som hade en låg månatlig avgift som drogs från min lön. Många arbetsplatser har en försäkring för sina anställda men absolut inte alla.
Nu när jag inte har denna försäkring måste jag teckna min egen och det gjorde jag för ett par veckor sedan. Har man inte tecknat en försäkring före 31 januari i år står man utanför den "statliga" delen för 2016 såvida man inte har ett "life changing event." Det finns dock en del andra privata försäkringar som man kan teckna även under andra delar av året.
En del stater, bland annat Kalifornien, har sina egna "marknader" där man kan ansöka och i Kalifornien kallas den Covered California. Jag gick genom min försäkringsagent - där jag har mina bil- och hyresbostadsförsäkringar - för att ansöka om en försäkring. Mycket är komplicerat kring sjukförsäkringarna så jag var tacksam att jag fick hjälp.

USAs sjukförsäkringssystem var i behov av en förändring men det som kom tror jag inte var det som behövdes. En stor fördel var dock att de som tidigare inte kunde teckna försäkring på grund av så kallade "pre-existing conditions" (det var det Michael hade och därför han inte hade en försäkring) numera kan teckna försäkringar. Vi får se om Obamacare överlever framöver eller om det kan komma något som är bättre.

Om de här intervjuerna är sanna är det kanske inte så konstigt att USA har det system det har. ;) Obamacare och The Affordable Care Act är samma sak!

Saturday, January 16, 2016

Vi 60-talister

För mig känns 60-talet inte alls så avlägset som det säkert gör för någon som är född senare. Visst, det var ett tag sedan och jag var bara en liten flicka men nog finns det en hel del minnen av detta årtioende.

Aftonbladet skrev alldeles nyligen om oss som är födda på 60-talet och artikelförfattaren tyckte att vi 60-talister aldrig riktigt blivit vuxna. Vet inte om jag håller med om det. Tror dock att många av 60-talisterna hade det rätt bra och fick med sig den känslan senare i livet. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/perbjurman/article21958508.ab.

När jag växte upp i Enebyberg på 60-talet var i stort sett alla mammor hemma. Det var på den tiden när en inkomst räckte och vi barn inte behövde börja på dagis. Litet Sörgårdsidyll kanske. :)
Lekskola började man i när man var 6 - eller skulle fylla 6 - och det gjorde jag också. Det var en bra inledning till den "riktiga" skolan ett år senare. Lekskolan fanns i lokaler i Enebybergs Folkets Hus. Av någon anledning revs huset 2005 trots protester. Länsstyrelsen ville ha det kvar eftersom det ansågs vara ett arkitektoniskt intressant funkishus.

På 60-talet hade vi ordentliga vintrar i Enebyberg och jag minns foton som min pappa tog (tyvärr har jag inte kvar dessa efter det att min mamma gick bort) med en liten Anne-Marie bland snödrivorna på vår tomt. :)
Eftersom det var mycket snö byggde vi snögubbar och snölyktor, åkte skidor på tomten och i skogen, pulka i en liten backe hos grannen och i en mycket större backe en bit bort och var ute och lekte som barn var på den tiden. Det fanns inga dataspel och man var utomhus mycket. Något vi också gjorde var att åka spark. Man sandade tydligen inte särskilt mycket eftersom det gick att åka på vägarna.

Det fanns bara en TV-kanal fram till 1969 så det var inte mycket TV-tittande som vi ägnade oss åt. Svårt att föreställa sig idag att det endast fanns en kanal i svartvitt som bara sände några timmar per kväll. TV2 satte igång 1969 och det var stort med två kanaler. Min familj skaffade färg-TV sent och vi tittade på TV i svartvitt under lång tid.

1969 kom programmet Partaj med massor med kända personer som inte längre finns bland oss. Svensk humor på 60-talet. :)



Radio var viktigare på den tiden och vi lyssnade väldigt mycket på radio i mitt barndomshem. P3 stod alltid på och vi hörde alla 60-tals hits med Burt Bacharach, Anna-Lena Löfgren, Jokkmoks Jokke med flera. :)

En av Burt Bacharachs stora sånger "What the world needs now is love" - ett budskap som är minst lika viktigt idag.



Några stora händelser som skedde: Berlinmuren byggdes 1961, USAs president John F Kennedy mördades 1963, Sverige gick över till högertrafik 1967 (jag minns att det var en stor kampanj när man lade om till högertrafiken och att all trafik stod stilla flera timmar en natt och sedan körde man på höger sida i stället), Martin Luther King mördades 1968, man landade på Månen 1969.

Vad har ni som läser (som är tillräckligt gamla :)) för minnen av 60-talet?

Wednesday, January 13, 2016

The blob, Son of blob och Godzilla

Nej, det är inte "B-rated horror movies" ;) utan "fenomen" ute i Stilla Havet med varmare än normalt havsvatten.
https://www.yahoo.com/travel/move-over-el-nino-theres-a-crazy-new-weather-055428372.html

Att väderfenomenet El Nino pågår just nu tror jag att vi kan konstatera med tanke på hur vädret är här på USAs västkust.
Igår blåste det något helt otroligt i Weed innan ytterligare ett oväder med regn kom under natten. I amerikanska filmer och serier ser man ofta ösregn och det var precis vad vi hade här under natten.
Man kan absolut inte ha några lösa föremål utomhus under vintern här i Weed. Har hört talas om folks utemöbler i tungt järn som har förflyttats när det blåser ordentligt. Det är alltså möbler som inte borde röra sig.
Årets El Nino har också fått namnet Godzilla El Nino.

The blob och Son of blob är områden med havsvatten som är mycket varmare än normalt. The blob finns utmed den nordligaste delen av USAs västkust och Son of blob finns utmed Kaliforniens södra kust. Båda dessa områden tros spä på effekterna av El Nino under vintern.

Det är givetvis fantastiskt bra att torkan i Kalifornien börjar lindras men dessa områden med havsvatten som är mycket varmare än normalt gör att både vädret blir ännu mera extremt och att även djurlivet i Stilla Havet har drabbats på olika sätt. Bland annat har sjölejon fått svårt att hitta mat och man har sett en hel del svältande sjölejon och även sälar som behövt hjälp.



På tal om "horror movies" så kommer här några som jag tycker är rätt okej för att vara skräckfilmer. Har ni några favoriter bland skräckfilmerna?

Scream - det här är den första filmen i Screamserien och den tycker jag faktiskt är rätt bra. Uppföljarna kan jag vara utan. Courtney Cox (från TV-serien Vänner) spelar en av huvudrollerna.



Jeepers Creepers - bror och syster är på väg hem under ett lov när de stöter på ett "flesh-eating creature" som kan skrämma upp vem som helst. Givetvis har även denna film fått uppföljare.



Alien - en utomjordisk varelse härjar på ett rymdskepp. Det här är en skräckfilmsklassiker.



What lies beneath - en film med övernaturliga inslag. En kvinna tror att hon håller på att bli tokig. Eller är det ett spöke som hon har i sitt hem? Harrison Ford och Michelle Pfeiffer har huvudrollerna.



Final destination - trots att de klarar sig undan flygolyckan omkommer en efter en ur gruppen genom underliga "olyckshändelser". Även denna har fått flera uppföljare.

Sunday, January 10, 2016

Det där med att ha tur

Igår var spelfebern hög i USA med den otroliga summan $949 miljoner i Powerballspelet. Ingen vann så nu ligger den möjliga vinsten på ca $ 1,3 miljarder till nästa dragning på onsdag. Wow, vilka summor. Tala om att man kunde pensionera sig igår. ;)
Jag köpte faktiskt ingen lott igår men nu skall jag nog göra det till på onsdag. Spelar man inte kan man inte vinna, eller hur!
http://abcnews.go.com/US/powerball-winners-jackpot-grows-estimated-13-billion/story?id=36184696

Det där med att ha tur verkar vara vissa förunnat medan andra aldrig vinner. Jag vinner i stort sett aldrig så det är en anledning till att jag inte brukar spela på lotterier.
Minns dock en gång när jag var liten och mamma, pappa och jag var på besök i Norrköping där vi spelade på hotellet där vi bodde. Där vann jag en hel del men bara någon slags "mynt" som endast gick att använda inom hotellet.

Min pappa hade faktiskt litet bättre tur och brukade vinna när man hade utlottning av olika saker på hans arbete. Han vann ett par tavlor, en cykel och några andra saker. Cykeln fick jag och den använde jag tills jag flyttade till USA.

Medan Michael levde åkte vi ett par gånger till Lake Tahoe i Nevada för att spela på olika maskiner. Lake Tahoe har flera casinon och många reser dit för att spela. Tydligen hade Michael och jag ungefär samma tur (eller snarare otur) när det gällde spel, det vill säga vi vann i stort sett ingenting. Tror till och med att vi gick med förlust.
När vi gifte oss i Reno (också i Nevada) spelade vi litet grand men inte heller då vann vi något att tala om. Vi spelade för rätt litet pengar och slutade när vi insåg att maskinerna var oss övermäktiga. :)

Jag minns dock en man med fru som spelade på samma maskiner i Lake Tahoe där Michael och jag hade spelat och den mannen vann flera jackpots. Michael och jag hade inte vunnit något när vi spelat på samma maskin. Vi tittade litet uppgivet på varandra och insåg att vissa människor har den där lilla extra turen.

Har ni som läser tur? Brukar ni spela på lotteri?

Kanske dags att bjuda in några "leprechauns" (ingen riktig bra svensk översättning: pyssling, tomte, troll) eftersom de anses ha tur med sin guldkruka och regnbåge. :)



Bilden lånad från nätet - cliparts.co

Thursday, January 7, 2016

Far out, man ;)

Mt Shasta - top hippie city in the US!
Alldeles nyligen korades Mt Shasta till den coolaste hippiestaden i USA av Reverbpress. Inte dåligt. :)

Hippiekulturen tog fart i bland annat Berkeley i Kalifornien på 60-talet och spreds sedan över världen. Man ville föra ut budskap om fred och frihet och många demonstrerade mot kriget i Vietnam. Michael befann sig i Berkeley just då och var med om det som pågick där. Och ja, han kunde nog klassas en "gammal" hippie. ;) Flower power-rörelsen startade också i Berkeley och var en form av protest mot just Vietnamkriget där hippies bland annat klädde sig i blommiga kläder och hade blommor i håret.

Musiken var också en viktig del av hippierörelsen och musikalen Hair var banbrytande. Age of Aquarius var en av låtarna som blev en jättehit.



Michael berättade flera gånger om hur hippierörelsen förändrade USA på många sätt i grunden. Det USA som fanns på 50-talet blev till något helt annat på 60- och 70-talen.

Jag vet inte om jag riktigt håller med Reverbpress i deras beskrivning av Mt Shasta. Visst, är staden fortfarande en plats dit många andliga sökare kommer men just hippiedelen verkar litet överdriven.

Så här beskriver Reverbpress Mt Shasta: "The town of Mount Shasta is at the base of the volcano, Mount Shasta. The mountain is a sacred place to Natives and New Agers alike. Its position is at the first chakra, the root chakra, of the world — a place where heaven and earth conjoin. The spot is an energy vortex that renews and transforms its visitors. The town is a center for spiritual teachers, meditation, alternative medicine, yoga, and a prime place to find healing crystals — as well as occasional space travelers and Lemurians. It doesn’t get much more hippie-ish, or more restful, than this best of hippie cities."
Här är listan med 12 platser i USA som också har hippiestatus: http://reverbpress.com/discovery/hippie-cities-stressed-out-progressives/

Att berget är en "sacred place" håller jag dock med om. :) Berget syntes en stund idag med ännu mera vitt på toppen såg det ut som.

Sunday, January 3, 2016

Senior i år

Man är inte äldre än vad man känner sig. Det är ett motto jag lever efter men tydligen blir jag senior i år. I alla fall om man får tro en artikel jag läste alldeles nyss. http://www.news55.se/kronikor/senior-vid-55-ar-det-ett-skamt/

Som jag "avhandlat" tidigare på bloggen har man en rätt påtaglig åldersfixering i Sverige som inte alls finns på samma sätt här i USA. Kanske det delvis beror på personnumren i Sverige. Personligen tycker jag att det känns rätt skönt att man har en mera avslappnad inställning till människors ålder i USA.

Självklart är man inte förbrukad och gammal när man är 55, men 55 tycks vara en gräns av något slag. Även i USA har man en del rabatter till exempel för de som fyllt 55. Hos en del av restaurangerna finns "senior discounts" som gäller från 55. Det måste jag nog prova på senare i år. :)

När jag växte upp på 60-talet var man ofta tant när man var litet äldre. Den svenska tanten är väl ett begrepp med permanent i håret och blommiga klänningar. :) Hon gick nog i graven för ett antal år sedan och som tur är ser dagens "tanter" ut som alla andra med jeans och sportiga kläder. Skönt att man inte behöver bli tant alltså.

Mitt mål är att fortsätta att ha ett ungdomligt sinne och klä mig som jag har gjort sedan jag var i 20-årsåldern. Och litet rynkor och grått i håret bekymrar mig inte så mycket. Tänk på alla artister som fortfarande är "still going strong" och som är i 70-årsåldern. De är bra förebilder! Och förr lyssnade de som var litet äldre på musik för äldre men det verkar också ha förändrats vilket är bra eftersom jag har samma musiksmak som jag hade för 30 år sedan.

Här är några stora artister som är seniorer men som fortfarande kan "bring the house down." :)

Aretha Franklin (the queen of soul) fick stående ovationer vid en konsert alldeles nyligen där man hyllade en annan stor amerikansk artist - Carol King. Wow, vilken röst hon har Aretha och inte kan man tro att hon är 73.



TIna Turner - en annan dam med en imponerande röst. Hon fyllde 76 i november 2015. Inte såg man ut så här på 60-talet när man var 76. :) Tina har gett upp sitt amerikanska medborgarskap (jag förstår henne delvis) och är numera medborgare i Schweiz.



Killarna i Rolling Stones är också ute på turneer och Mick Jagger har fyllt 72. Nog ser de litet slitna ut men spela och sjunga kan de fortfarande. Den här videon är från 2013 men de har turnerat även under 2015.



Aerosmith är ett annat seniorband. ;) Steve Tyler är 67 och alltså pensionär. Hans "varumärke" med scarfs på mikrofonen hänger fortfarande med.



Självklart måste vi ha ett par svenska seniorartister också. Thomas Ledin slog igenom när jag var 11 så han är definitivt en av veteranerna - 63 är han.



En annan artist som alltid varit en av mina favoriter är Björn Skifs. Minns ni Hooked on a Feeling som låg etta på USAs Billboard-lista 1974? 68 har han fyllt.



Vill avsluta med denna underbara flash mob med seniorer. Way to go!