Sunday, September 29, 2013

Innesittardag i punktform

Jag brukar vanligtvis inte skriva inlägg i punktform, men idag kändes det som en bra dag för det.

  • Stormen som rullade in igår har fortsatt hela dagen idag med blåst och regn. Därav innesittardagen. Har faktiskt inte ens gått ut idag. Det har inte blåst fullt så mycket som de varnade för men träden har vajat ordentligt. Det har inte varit så kallt som förra helgen - just nu är det +13-14.

  • Utsikt från mitt kontor över en gråmulen Bel Air Park.


    Synd att bilder inte är rörliga, men litet kanske det syns att trädet vajar.


  • När man arbetar 8 timmar/dag, 5 dagar i veckan blir det inte mycket tid under vardagarna för saker hemma. Att städa, tvätta och fixa andra saker måste jag göra under helgerna. Idag gick en omgång i tvättmaskinen. Jag har förmånen att ha både tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. Nu använder jag bara tvättmaskinen och lufttorkar tvätten på en ställning. Efter året i Hawaii när man var tvungen att torka i torktumlare, och mina kläder slets något helt otroligt, torkar jag tvätten i rumstemperatur. Jag har tidigare, troligen mer än en gång, skrivit om de amerikanska tvättmaskinerna som inte alls är som de svenska. När jag var i mammas lägenhet och tvättade i hennes maskin tänkte jag på att tvättcykeln var 1-1,5 timme. Här ligger den runt 30-40 minuter. Den maskinen jag har ger i alla fall möjligheten till en andra sköljning. Självklart finns det mer "avancerade" tvättmaskiner även i USA men den jag har är rätt standard hos de flesta.  • Efter resan till Sverige har en hel del papper blivit liggande på hög. Gick igenom en del av dessa idag. Jag tog med mig en del papper i resväskan som jag ville ha som minne. Skickade även en del papper med posten. Allt tar sin tid och skall in i pärmar osv. Litet trött på papper måste jag erkänna att jag är eftersom jag gick igenom s väldigt mycket under mina få veckor i Sverige. Men det känns bra när det blir gjort.
  • Idag börjar en av mina favoritserier "Once upon a Time" med nya avsnitt. Skall bli spännande att se om den är lika trevlig att titta på som tidigare. Ibland kan det ju bli litet "tillgjort" ju fler avsnitt som görs. Historien fortsätter om Storybrooke och all magi som finns där.

Bilden lånad från fanpop.com

16 comments:

Malix said...

Innesittar dagar är mysiga tycker jag fast de får inte vara för ofta. Blir lite gjort sånna dagar. Du verkar ha utsikter som man betalar massvis för över allt fast berget den vyn är det nog inget som slår. Ha en bra och trevlig arbetsvecka.

Desiree said...

Rejäl storm ni haft. Klokt att hålla sig inomhus då. Jodå det är nästan så att man ser hur trädet kastas fram och tillbaka i vinden. Usch förstår att du är ganska trött på papper vid det här laget. Tycker att du gjorde ett mega jobb med att gå igenom så mycket papper som du gjorde i Sverige på så kort tid. Skönt att ha en bra serie att se fram emot.
Ha en bra start på veckan och på oktober som det redan är imorgon.
Kram!

eastcoastmom said...

Den gamla sortens amerikanska tvättmaskin, toppmatad med pelare i mitten, den är värdelös tycker jag. Vi köpte en ny för några år sen, en frontmatad tvättmaskin, och den är jättebra! Tvättar betydligt snabbare än europeiska maskiner... men jag tycker tvätten blir ren.

Jane said...

Amerikanska tvättmaskiner är ingen hit, blir inte rent och tvättiden på vår toploader var 20 min. Men jag har sett att frontloaders börjar bli mer populära även om de är lite dyrare.

Annika said...

Punktformer, det är min grej det. Iaf på torsdagarna :-)
KUL att fler tar efter.
Tycker det är ett mkt effektivt sätt att skriva på.

jag har en frontmatad tvättmaskin, och det har nog de flesta jag känner också.
De där gamla toppmatade var ingen hit.
I min tvättmaskin blir tvätten ren.
Som sagt, jag tror fler och fler skaffar frontmatade maskiner här.

Förstår att du är less på papper. Suck.

Ha det så skönt i hösten. Här råder full indiansommar.

Kram

Anonymous said...

fökjer med once upon a time i usa takt. men vampirers diares är bärttre. betyder inte soak = blöt på engelska. en del vattenland heter soak citys vet jag

Anne-Marie said...

Malix: Det blir litet tjatigt i längden med stark blåst. Den "tär" på något sätt. Nu verkar det vara trevligare idag med en del sol.
Min utsikt som jag har nu är inte riktigt samma "häftiga" utsikt som jag hade från den tidigare bostaden. Jag saknar att inte kunna titta på berget inifrån bostaden.
Ha en fin vecka du också!

Anne-Marie said...

Desiree: Alla verkar överrumplade av denna enorma storm. När jag tittade på radarbilden var den enorm över Gulf of Alaska. Att ha sådana vindar och så mycket regn under ett par dagar är mycket ovanligt i september.
Första avsnittet var faktiskt riktigt bra av "Once upon a time". Kommer absolut att fortsätta titta.
Svårt att fatta att september är över redan. Ha det bra! Kram!

Anne-Marie said...

Eastcoastmom: I mina trakter verkar de flesta ha toppmatade maskiner som inte tvättar bra. Kan ju ha med levnadsstandarden som är lägre än på många andra håll. Om den korta tvättiden gjorde att tvätten blev ren skulle jag inte ha något emot det men ofta blir ju inte tvätten alls lika ren som när jag tvättat i Sverige.

Anne-Marie said...

Jane: Nej, det blir inte rent. Och att tvätta bara 20 minuter säger ju sig självt tycker jag att det inte kan bli rent. Frontloaders har jag inte sett mycket där jag bor. Kanske för dyra för oss "fattiglappar" här. ;)

Anne-Marie said...

Annika: Eftersom helgen inte var så innehållsrik kändes punktform bra. Du är bra på punktform tycker jag. :)
Som jag skrev till eastcoastmom tror jag att det återigen har att göra med levnadsstandarden i olika områden. Där du bor har, som vi ju konstaterat, folk mer pengar och har troligen råd med litet bättre maskiner. Härligt att din tvätt blir ren!
Idag skiner solen, blandat med litet moln. Skönt!
Kramar!

Anne-Marie said...

Anonym: Har inte sett vampire diaries. Soak betyder att bli riktigt blöt.

Anonymous said...

Ladda ner fel once upon a time var ju dokumentärern och inte del 1 av säsoing 3

My kids' Mom said...

Hej, det kan vara skönt och mysigt med innesittardagar. Njut.

Oj vad jag saknar en redig Amerikansk tvättmaskin, en sådan där "top-loader" som gör att man kan slänga i den förlorade strumpan när man hittat den fastän man redan startat machinen. Det är grejer det!

Kram!

Anne-Marie said...

Hej Anneli,
Absolut att innesittardagar kan vara sköna. Men när det blåser som det gör i Weed blir man faktiskt väldigt trött, även när man sitter inomhus.
Aha, du gillar toploaders. Smaken är olika. :) Men tycker du verkligen att det blir rent? Jag tycker inte det blir alls lika rent som i svenska tvättmaskiner.
Kram!

Christina said...

Oj oj, vilket busväder. Vi har inte märkt av något sådant. Blir återigen påmind om hur stor Kalifornien är :-)
Dessa tvättmaskiner ja.... ingen hit enligt mig. Blir ju inte rent! Fast vår är frontmatad, hjälper inte ändå. Har slutat köpa vita träningsstrumpor så jag iallafall kan låtsas att det är rent :-)
Kram!