Saturday, September 21, 2013

Första snön!

Alla vädersajter hade pratat om regn. Efter ungefär 6 månader - eller kanske ännu längre tid - utan i stort sett någon nederbörd hoppades jag att de hade rätt. Och det hade de. Igår kom det några stänk men i morse satte det igång att regna ordentligt och det höll på under flera timmar. Det var härligt att se vattenpölar och höra regnet smattra. Att bara ha sol och värme blir faktiskt tjatigt i längden.

När det höll uppe och molnen hade börjat skingras litet gav jag mig ut på en promenad. Det var kyligt - bara runt +10 - och uppe på berget hade det till och med snöat! Ingen snö hade kommit i Weed men högre upp hade det faktiskt kommit en hel del. Självklart kommer inte snön att ligga kvar eftersom det skall bli varmare igen till veckan men hösten har nog kommit litet försiktigt även till Weed.

Utsikt över berget från min gata. Berget är så högt att molnen täcker det till hälften.
Utsikt från skolans campus över Eddy Mountains.


Det verkar finnas en hel del rönnbär. Kanske det blir en riktig vinter i år.


6 comments:

Lena said...

Vackra bilder här i Stockholm är det gråkallt och lite regnigt idag bara 12C så hösten är ju här även om vi igår hade 18 grader och sol.
Har inte sett några rönnbär härikring Tullinge. Snart bär det av för min del den 16de oktober går resan till NYC för 3 månader att börja med. Ha det gott
MvH Lena

olgakatt said...

Här har också rönnarna enormt mycket bär - synd att det inte stämmer med det kommande vädret, för det säger statistiken att det inte gör.Lika litet som renmagarnas innehåll!
Visst är det skönt när regnet äntligen kommer!

Fullblodsekologen said...

Vackra bilder! Vi har också mängder med rönnbär här. Har rönnbär överallt, i krukor, runt värmeljus, på dörren. Ha det fint!

Anne-Marie said...

Lena: Skiftet i vädret kom väldigt plötsligt här. Men de talar om uppemot +25 eller mer i slutet av nästa vecka så hösten är litet "haltande" ännu.
Aha, du skall till "the Big Apple". Det blir puls det! Och mycket som ständigt händer.
Hoppas du får en bra resa!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Kanske det stämde mer förr i tiden med "tecknen" i naturen. Nu är vädret helt ur led i min mening.
Idag var det också rätt höstlikt men inget regn.

Anne-Marie said...

Annelie: Tack! Rönnbär är vackert tycker jag. Här kan man ju inte riktigt plocka som man gör i Sverige. Ingen allemansrätt. Tyvärr.