Saturday, January 5, 2013

Post i brevlådan

Trettondagsafton i Sverige. En okänd helg i USA. Efter tre dagar på jobbet med fullt ös känns det bra att vara litet ledig igen även om det "bara är en vanlig lördag. :)

Min svenska almanacka dök äntligen upp! Vilken tur att den inte kommit bort bland all julpost. Kuvertet innehöll även ett fint julkort.


Det har blivit tradition att mamma brukar skicka en svensk almanacka. Bilderna i den hon köper är vackra och stämningsfulla. I år hade hon fått hjälp av hemtjänsten med inköp och ivägskickande. Jag uppskattar verkligen att kunna titta på vacker svensk natur och röda stugor. Som utlandssvensk får man ett behov ibland att se på det man vuxit upp med. Och där kan jag ju också se alla svenska helgdagar - har numera inte alltid koll på när de är.


Mitt paket är fortfarande på väg till min mamma. Idag fick jag veta att något av hennes privata post kommit till hennes Goda Man vilket den ju inte skall göra. Den Goda Mannen får de flesta räkningarna osv men privat post skall ju fortfarande gå till mamma. Förhoppningsvis kommer mitt paket fram direkt till mamma utan omvägar.

Mitt hus har av någon anledning två brevlådor. En väldigt gammal och antik sådan. Och en litet nyare men fortfarande variant äldre. Anledningen till tejpen på den äldre brevlådan är att brevbäraren började lägga post i den och posten fick ju inte alls plats och blev blöt. Weed-style kanske. ;)


Häromdagen hade min hyresvärd lämnat ett meddelande på telefonsvararen att det troligen är på gång med reparationer av taket. Men ännu har inget hänt och nu utlovas det mer snö och kanske regn. Snigelfart tycker jag. Och typiskt Weed faktiskt.

Trevlig Trettondagshelg till alla i Sverige!

18 comments:

Charlie sa ... said...

Vad fint att kalendern har kommit fram! Jättefina bilder. Fint att det gick att ordna och få hjälp med att skicka den till dig!

Brevlådesystemet kanske är Weed men det skulle inte förvåna mig om det händer här med ;)

Hoppas verkligen inte mer snö kommer och ställer till det innan taket fixas!

Kram
Lotta

Anonymous said...

Toppen att den kom fram! Jag får också alltid en almanacka och jag tycker det är kul med de svenska namnsdagarna. Detta året fick jag en som konstnärinnan Birgitta Lindeblad gjort. Bilder på tecknade glada och frodiga kvinnor, helt underbar. Sök henne här på nätet så får du se vad hon gör. Ha en bra lördags kväll!
Kram Maria G

em said...

Kanske är det typiskt för små orter att det tar lång tid att få reparationer åtgärdade. Nu, efter nästan två år, har jag äntligen fått golv i skåpet under diskbänken. Mössen får leta efter andra ingångar, och jag kan använda skåpet!
Hoppas att det går illa kvickt att fixa ditt tak! Det är ju trevligare om man inte behöver ligga som en spitzweggubbe med paraply i sängen.
Margaretha

Äventyret framtiden said...

Även fast det är hemskt att du fortfarande inte har fått taket lappat, så måste jag skratta gott åt synen av dig med paraply, som Margaretha förmedlade.
Ibland går det lättare att stå ut om man kan skratta åt eländet.
Men frustrerande måste det kännas...

kramar
Karin

Desiree said...

Väldigt fin almenacka du fått av din mamma och julkortet var också det jättefint. Jag förstår att du uppskattar att ha en almenacka med vackra svenska naturmotiv. Jag hoppas att de sätter igång med reparationerna av taket snart så att du slipper både frysa och riskera att det läcker in vatten som förstör både ägodelar och hem. Den där riktigt gammla postlådan fattar jag inte ens att brevbäraren försökte knöla ner posten i. Det ser inte ut att få plats mycket i den. Bra att tejpa igen den som du gjorde för att undvika fler missförstånd.
Kram!

Annika said...

Brevlådan är iallafall fin. Det var ju bra att du tejpade igen den ena :-)
ja, det är så dåligt att du inte fått taket fixat.
Frustrerande till max!
Jättefin almanacka du fick av din mamma, förstår att du är glad över den.
Kramar!

Anonymous said...

Hejsan! Julkortet var fint. Och,
almenackan. Helt underbar bild,
tagen mitten av maj det är då
vitsipporna är som vackrast. Ja,
så vackert kan det va i sverige.
Hoppas att du får taket lagat.
Hälsningar Stig.

Anne-Marie said...

Lotta: Den där almanackan har blivit tradition vid det här laget. Verkligen bra att mamma fick hjälp och att den kom fram till slut.
Den äldsta brevlådan är väldigt liten så jag fattar inte riktigt varför brevbäraren ens försökte. Hmmm.
I går kväll och natt snöade det igen. Så nu går det givetvis inte att komma upp på taket. Kommer inte att sakna det här huset den dagen jag flyttar, det är då säkert. Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Hade nästan börjat undra om den kommit bort bland all julpost så blev självklart glad när jag såg den i brevlådan.
Skall kolla Birgitta Lindeblad. Har aldrig hört talas om henne faktiskt.
Ha det gott! Kram!

Anne-Marie said...

Margaretha: Kanske det är ett småstads"fenomen". Vet bara att jag är trött på det hela.
Har ingen aning om faktiskt vad det är för slags gubbe du talar om, men det låter inte bra. ;) I natt snöade det förstås igen.

Anne-Marie said...

Karin: Visst skall man försöka skratta mitt i eländet.
Men det är frustrerande - verkligen. Jag längtar efter ett ordentligt hus - troligen hittar jag inga sådana här i mina trakter. Som svensk känns amerikanska hus väldigt "löskiga" (ett ord som mina föräldrar använde ibland).
Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Det känns fint att ha litet svenska, fina naturmotiv att titta på. Och bra att ha koll på de svenska helgdagarna vilket jag faktiskt numera inte alltid har.
Taket är för bedrövligt. Har faktiskt tömt mitt sovrum vilket gör att jag fått ställa saker på litet underliga platser.
Nej, hur brevbäraren tänkte kan man ju undra. Ibland får jag känslan av att folk har gått in i något slags sömntillstånd och inte längre använder hjärnan. ;) Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Brevlådorna känns nästan antika. Och den lilla brevlådan passar inte dagens poststorlek alls. Kanske brev osv var mindre förr?
Taket är så bedrövligt att man inte fattar hur min hyresvärd kan med faktiskt.
Blev väldigt glad för almanackan som tog sin lilla tid från Sverige. Kramar!

Anne-Marie said...

Stig: Sverige under våren är bland det vackraste som finns. Jag saknar fortfarande vårblommorna och "fälten" av vitsippor och blåsippor. Vi har inga sådana blommor här.
Ja du, taket är en historia för sig som är rent för bedrövlig faktiskt.

em said...

http://www.augustastylianougallery.com/Gallery/CarlSpitzweg/SpitzwegPoorPoet.jpg

Anonymous said...

Det får bli ett litet email till God man om att hon inte skall göra adressändring på posten. Hon behöver ringa runt till de företag som adressändringen gäller och där lämna sin egen adress för inbetalningar som gäller din mamma.
Privat post skall ju självklart gå direkt till din mammas adress. Taket blir säkert fixat snart men det är jobbigt när ingenting händer. Du får stöta på igen.
Kramar
Marie GA

Anne-Marie said...

Margaretha: Tack för den bilden. :) Vi får innerligt hoppas att det inte blir så illa.

Anne-Marie said...

Marie: Skickade ett mail till dig idag betr. vad mammas Goda Man sagt - fick svar från henne idag. Verkar som om det gjorts en mer generall adressändring för post som inte är privat. Ja, du får se vad jag skrev. Ringde idag igen till hyresvärden. Får se vad som händer. Kramar!