Friday, January 4, 2013

Frusen snö

Solen tittade fram då och då idag och lyste på den vita snön. Inte ens under dagen smälter snön. Kylan håller sitt grepp om Weed och norra Kalifornien.

När jag kom till jobbet igår såg det ut i stort sett som det gjorde när jag gick därifrån 12 dagar tidigare.

Man får hålla sig till de plogade gångvägarna mellan skolans olika byggnader - de vanliga genvägarna har djup snö.

Stötte på en av lärarna idag som har kontor i byggnaden där jag jobbar. Hon hade trillat på isen där hon bor. Resultatet - en arm som brutits på 19 ställen. Det gäller att gå försiktigt.8 comments:

Desiree said...

Oj det var rejält med snö som ni har fått. Usch och aj stackars din kollega som fallit på isen och brutit armen så illa! Ja man får vara försiktig. Här har det också varit riktig ishalka några dagar då det blev töväder efter jul. Det mesta av snön har nu smält bort här vilket jag tycker är rätt skönt. Men det ska åter bli kallare och det kommer nog komma mer snö. Underbart att ni ändå har så soligt. Här är man inte bortskämd med solstrålar utan det är mest olika nyanser av grått men idag skiner solen :-)
Kram!

Annika said...

Ni har mkt snö, och jag skulle gärna ta lite av den.
Halka är verkligen läskigt, speciellt då det töar och fryser på igen.
Hemskt.
Bruten arm på 19 ställen. OJ, OJ!!!
DET var inte nådigt.
Hos oss är det ngra minus, sol och vindstilla. Inte en flinga ngnstans.
Kram!

Äventyret framtiden said...

Du har vackert vinterväder nu, fastän halka. Här har nästan all snö försvunnit, det regnade i dag, var plusgrader. Det varierar verkligen väderleksmässigt i år. Här är också halt så det förslår. Stackars din kollega! 19 benbrott. Hujhuj...det måste verkligen smärta ordentligt och ta tid innan det läker.
Ha en fin dag!
kramar
Karin

Charlie sa ... said...

Snö och sol gärna, men inte halka. Armbrott på 19 ställen låter riktigt illa! Det gäller verkligen att vara försiktig.

Vackra bilder du tagit!

Kram
Lotta

Anne-Marie said...

Desiree: Det kom otroligt mycket snö kring helgen innan och kring jul. Det är den som fortfarande ligger kvar eftersom det varit så kallt. Som jag skrev, ser skolområdet ut i stort sett som det gjorde när jag gick därifrån.
Vi har haft några soliga dagar men också många med moln. Just nu ligger molnen lågt och berget har försvunnit igen.
Man måste ta det väldigt försiktigt på isen. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Jag skickar gärna all snö vi har. :) Om jag får adressen tar vi en UPS-transport. ;)
Ser just nu några ungdomar längre upp på gatan som fastnat med sin bil i all snö. Det gäller att skotta medan det snöar även om det var otroligt tung snö jag skottade ett par dagar. Trodde att min rygg inte skulle hålla men det gjorde den.
Isen är svår, framför allt om det ligger snö uppepå.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Karin: Det ovanliga hos oss är att nästan all snö ligger kvar under så lång tid. Det brukar inte vara så kallt som det har varit under så många dagar.
Jag föredrar vintrar med barmark och runt +10. :) Och inget regn eller blåst utan sol varje dag. En omöjlig önskelista troligen. ;) Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Roligt att du tyckte om bildern - tack! :)
Det blir lätt is verkar det som. Minns när jag bodde i Stockholm och det smälte och frös hela tiden och blev otroligt halt.
Kram!