Wednesday, January 2, 2013

Ovant att börja arbeta

Efter 12 dagars ledighet kändes det ovant att börja arbeta idag. Det var tunnsått med bilar på parkeringen och många verkade fortfarande vara på semester.

Efter en så lång ledighet var det mycket att göra. Många email som skulle tas om hand och mycket annat som måste bli klart innan terminen börjar om 1,5 vecka. Eftersom skolan stängde en dag tidigare (fredagen innan jul) på grund av det dåliga vädret blev saker och ting bara liggande som annars skulle ha blivit omhändertagna.

Det var i alla fall varmt och skönt på kontoret. :) Jag hade vant mig vid mitt svala hus under många dagar men det var inte dumt att ha det litet varmare på jobbet.

Man kunde tro att tiden nästan stått stilla eftersom den snö som vi fick innan jul fortfarande låg kvar i stora drivor. Det var litet mer plogat och skottat, men annars såg det ut som det gjorde när vi gick därifrån.

Det går snabbt att vänja sig vid ledighet och att kunna disponera sin tid själv. Nu blir tiden mera inrutad igen. Men här i USA har vi flera lediga dagar under januari och februari vilket gör att månaderna känns litet kortare.

Och det kommer troligen att bli ännu flera lediga dagar (utan betalning) eftersom det är så de kommer att sänka våra löner. Under tiden skolan var stängd nu under helgerna var vi lediga med betalning. De har talat om att några dagar stänga hela skolan och då får vi stanna hemma utan betalning.

I kväll är det riktigt kallt igen. Tur att jag har min stora fleecefilt.

2 comments:

Charlie sa ... said...

vilken gosig filt ;)

Visst är det jätteskönt att vara ledig. Man vänjer sig snabbt vid det, även om jag har tyckt om att komma igång igen. Så trist att läsa om skolans planer att stänga för att spara pengar. Det är en ledighet som inte känns lika behaglig.Tufft så klart! Hoppas det löser sig med skolekonomin på längre sikt!

Kram

Anne-Marie said...

Lotta: Den filten var ett riktigt fynd jag gjorde för ett par år sedan. Den reades och är så stor att jag kan svepa in mig i den. Mycket varm och go. :)
Nej, att tvingas vara ledig utan betalning är ingen höjdare. Alla som hör till min grupp av anställda kommer att få det tufft. Cheferna och lärarna har större marginal eftersom de tjänar mer. Kram!