Friday, February 4, 2011

Magiska moln

Ibland bildas magiska och vackra moln ovanpå, runt eller i närheten av berget Mt Shasta. För en liten stund sedan när jag tittade ut genom fönstret såg jag ett av dessa vackra moln. Det här är ett så kallat "lenticular cloud" - linsformat moln. Nederdelen av molnet kom tyvärr inte med eftersom det fanns telefonledningar i vägen.

Molnet ser ut att delas upp i flera delar och färgas alltmer rosa-gult av den nedgående solen. Läckert!

11 comments:

Saltistjejen said...

Oh vad häftigt!! Vet du vad detta betyder? Alltså om det är ngt speciellt väder i antågande eller så??

Mimmi said...

Wow!! Vackert! :o)

Annika said...

Men så VACKERT!!! Nästan änglalikt!

Min plats i solen said...

Hej Anne-Marie!

Tack för dina rara kommentarer på min blogg! :) Tack vare dem hittade jag ju hit till dig och din fina blogg. Här ska jag kika runt ordentligt nu. :)

Vilka fantastiskt vackra moln! :) Naturen och dess skönhet tar verkligen andan ur en ibland.

Ta hand om dig och ha en fin dag!

Kram Lotta

Anne-Marie said...

Saltis: Visst var molnen häftiga. :) Nej, jag vet faktiskt inte just nu vad det här betyder eftersom vädret skall fortsätta att vara fint under större delen av instundande veckan. Det märkliga är att det fortsätter att finnas moln just till höger om berget (där molnet(n) fanns i fredags) men det/de förändras från dag till dag. Det finns säkert någon meteorologisk förklaring.

Mimmi: :)

Annika: Ja, det var nästan något änglalikt över det hela. Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Vad trevligt att se dig här! :) Varmt välkommen! Jag är verkligen glad att ha hittat din blogg - du är en person som verkar ha en så fin inställning till livet och det du har runt omkring dig. Kram!

Steel City Anna said...

Sånna moln har jag aldrig sett! Undrar hur de blir på de viset. Det måste säkert betyda nånting. Vi får hoppas att Pohlman läser din blogg och kan förklara :)

Anne-Marie said...

Anna: Visst är det speciella moln. Jag vet faktiskt inte hur de bildas men de är inte alls ovanliga här kring berget. De här molnen låg kvar på ena sidan om berget under några dagar - med litet olika utseende och storlek. Pohlman har inte tittat in här så vi får "googla" tror jag. ;)

Äventyret framtiden said...

Något nytt på min molnhimmel. Jag tittar nästan alltid på himlen och hur molnen ser ut, men de här var en ny version. Härligt!

Anna, Fair and True said...

Coolt! Har aldrig sett det förut!

Anne-Marie said...

Karin: Måste ha missat din kommentar. Sorry.

Anna: Nej, de här molnen är nog litet specifika för Mt Shasta. Har aldrig sett dem någon annanstans.