Saturday, February 26, 2011

Kall Oscar?

I morse vaknade jag till -15 grader utomhus. Det är kallt för att vara så här års i mina trakter. Självklart är det inte något uppseendeväckande för en svensk men det blir mycket kallt inomhus i husen vi har här eftersom de inte alls är byggda för så kallt väder.

Det är ett ovanligt kallt vinteroväder som startade i Alaska och som sedan har vandrat söderut genom Washington, Oregon och Kalifornien. Snö föll i vissa delar av San Francisco-området vilket inte har hänt på 35 år! Längre söderut i Kalifornien i Los Angeles-området kommer det att också bli mycket kallare än normalt.

Den här helgen, närmare bestämt i morgon söndag, är det den årliga Oscarsutdelningen i Hollywood. Årets kanske största evenemang inom filmvärlden. Kanske vi får se filmstjärnor i päls och med blå läppar ;) om det blir kallt. Jag brukar inte orka titta på hela programmet men det är alltid lika roligt att se alla vackra kläder som visas upp.
Efter en snabb titt på listan över nominerade filmer kan jag bara konstatera att jag inte sett en enda!

Ett av mina fönster var helt täckt av is i morse. Vackert men kallt. Eftesom jag har mina ramar med plast (de har jag varit tacksam för hela vintern) kan jag inte med säkerhet säga om isen var på ut- eller insidan av fönstret men jag tror att den var på insidan. Enkelglasfönster i -15 grader är inte någon höjdare precis.6 comments:

Katarina said...

Brrr, ser kallt ut och är nog rejält kallt också, då mpnga hus i USA inte är så välisolerade, inte då mina erfarenheter.

hoppas det vänder snart så värmen kommer och inge mer blöta.

Kram

Äventyret framtiden said...

Tur att du har lite vikingablod flytande i dina ådror nu när kylan överraskar. Mycket vackra bilder, fastän jag förstår att du mycket hellre var utan frostrosorna just nu. Svep om dig en varm skön filt, ta varmt på fötterna, en mössa på huvudet och något varmt att dricka och njut av alla vackra men blåläppade, pälsbrämade skådisar på Oscarsgalan!
Sänder en varm kram från ett Åland som plusminusnoll just nu.

em said...

Jag säger som Karin, pälsa på dig, svep in dig och drick något varmt! Det är ju tyvärr inte mycket mer du kan göra - om du inte ta'r en snabbtripp till SVerige förstås, där vi håller oss omkring +-0° just nu.
Varma tankar!
Margaretha

Min plats i solen said...

Hu, det låter och ser kallt ut hos dig! Jag hoppas du håller värmen?

Här hemma blir det lite Oscarsgala på tv ikväll/natt. Men i år orkar jag inte sitta uppe hel anatten utan efter röda mattan släcker jag och ser sammanfattningen av själva galan på tv senare i veckan.;)

Ha en fin vecka kära Anne-Marie!

Kram Lotta

Anne-Marie said...

Katarina: Det har faktiskt varit soligt de senaste två dagarna och man märker att solen är rätt varm så här års. Tyvärr verkar ingen värme vara i sikte eftersom vi skall få in flera oväder enligt meteorologerna under veckan med mer blåst, snö och regn. Kram!

Karin: Som jag skrev till Katarina har solen värmt under dagtid. Det verkar som om den värsta kylan är över under nattetid men fler oväder kommer in under den närmaste tiden. Jag håller tummarna för att taklagningen skall klara av blötan som kommer. Kram!

Anne-Marie said...

Margaretha: Jag pratade med min mamma igår (lördag) och hon var så tacksam att det var mildare nu. Jag har klarat mig rätt bra i huset under dagtid eftersom solen värmt. Hoppas bara nu att taket klarar sig eftersom det kommer att bli blött de närmaste dagarna.

Lotta: Det har varit kallt i huset på morgnarna (amerikanska hus är tyvärr inte välisolerade) men frampå dagen när solen skinit har det som tur är varit helt okej inomhus. Jag tittar litet till och från på Oscars-galan nu ikväll. Önskar dig också en fin vecka. Stor kram!