Friday, December 15, 2006

Nu är jag en Oregonian

Det har varit tyst ett tag på min blogg eftersom jag flyttat från Kalifornien till Oregon. Det var mycket att göra innan jag flyttade och det har varit mycket att göra sedan jag kom till Oregon.
Nu tänkte jag återuppta mitt bloggskrivande.

Min man hjälpte mig att flytta och det var en lång resa med bil (ca 95 mil, svenska) så vi fick dela upp den på två dagar. Vi sov över på en ort som heter Burns. Den ligger mitt ute på högplatån i Oregon (öster om bergskedjan The Cascades) och det enda som växer utanför staden är buskar och en del låga träd. Vädret var skapligt men det var kallt. När vi anlände till Union (där min man bor) var det riktig vinter.

De två veckor jag varit här har jag börjat bekanta mig med omgivningarna och börjat lära mig var saker och ting finns. Union, som jag tidigare skrivit om, är en liten stad med ca 2000 invånare. Man får åka ca 20-25 minuter för att komma till La Grande som är den största staden i det här området med ca 12.000 personer. Det finns ett universitet i La Grande och en hel del affärer.

Min omedelbara reaktion när jag kom hit var att folk verkar så mycket vänligare än i Kalifornien. Trots att jag bodde på en liten ort i Kalifornien var det ett högre tempo och mer likt en storstad. Här tar sig folk tid att prata med varandra och man verkar mer genuint intresserade av sina medmänniskor. Det känns verkligen positivt!

Eftersom jag inte hade något jobb innan jag flyttade skall jag börja söka jobb nu. Jag hoppas att det inte skall ta alltför lång tid innan jag hittar något men jag är också medveten om att det kan ta ett tag eftersom det är ett område som inte har ett överflöd på arbetsplatser. Jag saknar mitt gamla arbete litet grand eftersom jag trivdes bra där.

Jag har definitivt börjat ett nytt kapitel i mitt liv.

2 comments:

Anielle said...

Hej Anne-Marie - få se nu om jag lyckas lämna en hälsning till dig -vilket fint jobb du har lagt ner. Roligt och givande att läsa. Vad kul att kunna följa dig så här - lycka till med allt!!!!
Kramisar Anielle

Annika said...

Hoppas att du kommer att trivas bra i Oregon. Trevligt att folk är vänliga.
Kul att du är tillbaka på bloggen igen.