Wednesday, December 20, 2006

En dag i La Grande

Trots att det var svinkallt idag bestämde jag mig för att åka in till La Grande. Det tycks alltid blåsa här och vinden var riktigt iskall idag.

Jag värmdes dock upp av en trevlig upplevelse på postkontoret i La Grande. Kvinnan som var min "expedit" mindes mig från postkontoret i Union och undrade om allt gått bra med det som jag skickade. Jag tror att hon mindes mig eftersom jag skickat ett kuvert "certified" till USCIS (Immigrationsverket här i USA). Hon undrade också varifrån jag kom och jag sade att jag var från Sverige. Då visade det sig att en annan kvinna på posten också kom från Sverige. Vad roligt det var att helt oväntat få prata svenska på ett postkontor!

Jag hade en liknande upplevelse på Hawaii. M köpte en bit mark, det var faktiskt ren djungel och vi var där och jobbade en hel del. En dag kom två hundar på besök och de följdes litet senare av sin ägare. När han förstod att jag kom från Sverige började han helt plötsligt prata svenska. Han var amerikan och hade bott i Stockholm under flera år och undervisat på Stockholms Universitet. Under sina år i Stockholm hade han lärt sig svenska och han verkade lika glad att kunna prata med mig som jag var att kunna prata med honom.

M berättade något komiskt när jag kom tillbaka från mitt besök i den stora staden. Han hade tvättat några kläder för hand och hängt ut för att "droppa av sig". Efter en stund tittade han på kläderna och såg att de inte alls rörde sig trots den kraftiga blåsten. När han tittade litet närmare visade det sig att de fryst och var alldeles stela. Då är det vinter.

3 comments:

Victoria said...

God Jul och gott nytt år!!
hälsar Victoria

knaasig said...

Hej, jag ursäktar att jag tar kontakt så här i en kommentar ruta, men jag ser inte hur jag annars ska kontakta dig.
Hur som helst undrar jag om jag på något sätt kan få en chans att kontakta dig (via internet) för jag har lite frågor om USA, då jag planerar att senare flytta dit.
Tackar på förhand
//
Martin

Anne-Marie said...

Martin,

Du kan skriva till min email adress som finns på min blogg (i min profil) så skall jag försöka hjälpa dig så gott jag kan.
God Jul!