Tuesday, June 14, 2016

Ett paket från Amazon

Skönt att höra i kommentarerna på mitt förra inlägg att jag inte är den enda som blivit tillsagd när man fotat. Skyltar med information verkar ju vara en bra lösning för båda parter tycker jag. På så sätt undviker man missförstånd och kör med “raka puckar“. Det har dock inte Walmart.

När Michael och jag började handla hos Amazon.com hade de i stort sett bara böcker. Nu har Amazon blivit ett varuhus på nätet där man kan köpa nästan vad som helst.

Alldeles nyligen hade jag beställt några saker och gick min vana trogen in på deras hemsida för att se när det beräknades anlända. Oftast brukar de skicka till min postbox med USPS (vanliga posten) men den här gången stod det Ontrac vilket var ett helt nytt företag för mig. Jag hade varit tvungen att få det skickat till min gatuadress av någon anledning och då använder sig tydligen Amazon av Ontrac ibland.

Eftersom jag aldrig hade hört talas om Ontrac ville jag se vad det var för slags företag och kom in på Yelp.com - en sajt med recensioner av olika företag - och läste till min förskräckelse att i stort sett alla som recenserade där inte hade fått sina paket eller de hade blivit ordentligt försenade. http://www.yelp.com/biz/ontrac-commerce
Någon från Ontrac hade skrivit svar och även uppgett sin email adress. Vad bra tyckte jag, då skriver jag till henne för att få veta litet mer om deras rutiner. Detta var efter att ha försökt ringa och inte kommit fram till någon trots att jag väntat i telefonen runt 45 minuter.

Dagen därpå hade jag fått ett svar från en person inom företaget som verkade vara tillmötesgående och ville hjälpa till. Jag ville veta om jag behövde skriva under när paketet levererades vilket jag inte skulle behöva. Jag gillar verkligen att man kan följa en försändelse och se var den befinner sig. Helt plötsligt verkade paketet ha “fastnat“ i Sacramento och jag var i emailkontakt med kvinnan hos Ontrac som verkligen var mån om att jag skulle få mitt paket utan att bli lika missnöjd som andra verkade ha blivit.

Paketet blev en dag försenat och jag tror att det skulle ha blivit ytterligare fördröjningar om jag inte haft hjälp av min kontakt hos Ontrac. Men helt plötsligt klockan 21.45 knackade det på dörren. Jag råkade vara i badrummet just då så kunde inte öppna dörren och jag öppnar heller inte dörren så sent på kvällen om jag inte vet att någon jag känner kommer. Jag kikade ut genom persiennen och såg en litet större bil utan något namn men när den åkt stod paketet utanför dörren. Litet lustigt att de har personer som levererar så sent på kvällen. Kanske jag fick en specialleverans. ;)

Några överansträngda muskler i ena axeln och armen gör att jag inte kan vara inne på datorn lika mycket som jag brukar vara hemma så jag kanske ligger litet lågt med bloggvärlden under några dagar framöver.

De här söta blommorna växer utanför "min" skolbyggnad. Vet tyvärr inte vad de heter.Dessa växer i skogen och liknar hundkäx tycker jag.

24 comments:

Gunnel said...

Posten fungerar inte här hemma heller som den gjort tidigare. Det är bra att förnya saker och ting, men då ska det vara till det bättre. Det systemet vi har nu fungerar inte alltid som det ska. Kram

Tredje året i Hjo said...

Ibland kan man tycka att allt bara blir sämre och sämre. Fast då får man vara på rätt dåligt humör. Vi på landsorten har god nytta av att det mesta går att köpa via internet. Böcker och skivor mest för min del. Antikvariat på nätet är suveränt.

eastcoastmom said...

Amazon har jättebra kundservice, om ditt paket skulle komma bort på vägen.

Steel City Anna said...

Den nedersta är väl rölleka? Den andra vet jag inte, kanske någon form av akleja? Fin iallafall :)

man måste vara försiktig här när man tar kort, och det är väl samma hos er. Tyvärr är det så nu att allting är misstänkt - terror, industrispionage, inbrott ... Allt kollas. Många civilklädda poliser här.

Annica said...

Posten ja, snart finns ingen post värd namnet. På 1960-talet kom brevbäraren två gånger om dagen och en gång på lördagen. Det var service, det! Man förstår ju att allteftersom brevmängden minskar måste man se över sina kostnader men det får ändå vara någon måtta på icke-service-graden.
I mitt område har vi nu, sedan 3 juni, två olika postutdelare, dels "vanliga Posten", dels vårt morgonpigga (?) tidningsbud.
Resultat: Den ena grannen har fått MIN post i sitt postfack och den andra har fått SIN post i mitt. D.v.s. från den 3 juni är det vi i huset som bär ut posten, mellan varandra. ;) Undrar vad vi får i lön ...
Idag har jag ringt femtielva gånger till det nya företagets kund(hm!)service för att fråga om man har som policy att anställa personal som icke är läskunnig. (Eller morgontrött.)
Resultat: Tut, tut, tut, tut, tut, tut! I all oändlighet. Inget meddelande, ingenting. Och alltså inget svar, än så länge. Antagligen är det fler som vill ställa samma frågor som jag. Eller också har företaget bara stängt av telefonen eftersom man visste hur rörigt det skulle bli. Egentligen var det inte de vanliga upptagetsignalerna, utan längre mellan tut-tut-tutandet. Mystiskt.
I dessa dagar blir man både häpen och glad när man får tala med en LEVANDE MÄNNISKA när man ringer företag/myndigheter, m.m. Det är inte ofta numera. Är den levande dessutom trevlig och serviceinriktad så känns det som man vunnit högsta vinsten.
Bra att du fick hem ditt paket, trots den sena timmen.
Slutar nu denna lååånga kommentar med att önska dina ömma muskler snar bättring. :)
Kram från kvällsmulet norr!

Channal said...

Den nedre är rölleka! De rosa klockorna vet jag inte vad det är. Påminner lite om akvileja. Kanske släkt.

Här funkar posten bra! KRAMAR Anna

Malin said...

Jag har precis hittat ett "nytt" postkontor som jag är nöjd med. Tidigare kunde man faktiskt posta från vårt lilla town office och det var väldigt praktiskt men nu har de slutat med den servicen. Jag tror de inte fick ha den längre, för det ansågs inte som breven och paketen hölls på ett säkert ställe tills de hämtades av brevbäraren. Amazon har funkat väldigt bra för mig, ibland kommer det tillochmed SAMMA dag som man beställt, men det kan ju bero på att vi bor vid en större stad. Vanliga posten delar ut för Amazon på helgerna ibland, men det mesta kommer med UPS.
Det är trist att servicen på posten blivit sämre, men förstår att konkurrensen är enorm. När skickade man senast ett brev, eller ens ett vykort?

Annika said...

Gillar verkligen Amazon!
Jag har också varit med om att paketet kommit samma dag jag beställt, ffa runt jul. Helt otroligt.
Postkontoret i Reston är under all kritik, främst för att personalen är så förbannat otrevliga. Jag åker till ett annat postkontor när jag ngn ggn ska skicka ngt.
Kram

Från Glam till Damm said...

Amazon är toppen. Jag har nog mest handlat bäcker från dem.

Det där med paket-tracking är toppen tycker jag, och vad skönt att paketet äntligen kom fram.

JA, visst ser blommorna längst ned ut som hundkex!

Jag önskar dig en toppen dag!

Kramen från Dalarna,

Anneli

Anne-Marie said...

Gunnel: Nu var den servicen som Amazon använde sig av inte posten utan en “ground“ service, dvs de levererar bara till gatuadresser såsom UPS till exempel. Posten i Sverige tycker jag inte är mycket att “hänga i julgranen“ numera med tanke på att all postkontor försvunnit och det inte alls finns lika många alternativ att skicka posten på som i USA. Kram!

Anne-Marie said...

Hans: Nu var mitt inlägg inte alls skrivet som att allt blir sämre utan jag ville bara dela med mig av min upplevelse med den här nya leverantören. Och att jag fick hjälp av kvinnan inom företaget att få mitt paket - det hade blivit försenat och “fastnat“ i Sacramento av någon anledning.
Jag köper (har inget annat val egentligen) det mesta via nätet och oftast fungerar det mycket bra.

Anne-Marie said...

AM: Det låter bra att Amazon kan hjälpa till vid problem. Nu hade jag fin hjälp av kvinnan inom Ontrac vilket var väldigt positivt.

Anne-Marie said...

Anna: Din namne bekräftade att det var rölleka. :) Jag provade till och med att söka via Googles Images där man kan dra in bilden i sökrutan men hittade ingen motsvarighet till blomman utanför min skolbyggnad.
Det är trist tycker jag att alla har blivit så misstänksamma nuförtiden kring just det här att ta kort. Läste om att det skett ett mord i England av en kvinnlig politiker så nu kanske det blir ännu mera kontroller kring omröstningen för Brexit.

Anne-Marie said...

Annica: Nu var den leverantör som Amazon använde sig av inte posten men jag håller med om att posten inte fungerar särskilt bra varken i Sverige eller USA.
Jaha, så posten kom till och med två gånger per dag. Det minns inte jag. Lördagsutdelning minns jag. VI har fortfarande lördagsutdelning.
Det där med läskunnighet inom posten verkar vara litet si och så med ibland. :) Här i USA är det i stort sett omöjligt att komma fram till USPS (posten) via telefon. Jag ringde ett par gånger och fick beskedet att jag skulle få vänta 1-2 timmar!
För många år sedan (när fler skickade julkort via posten) dröjde det väldigt med utdelningen en dag och när vi tittade i brevlådan hade vi fått halva kvarterets “skörd“. Antagligen hade brevbäraren blivit trött på att dela ut posten och lade allt i vår brevlåda. Det var i Enebyberg
Och en gång här i Weed hade jag lämnat in anmälan till posten att jag skulle vara i Sverige ca 3 veckor. Och jag ringde till och med innan jag åkte för att kolla och fick veta att allt var okej. Trots detta hade man lagt all post i min brevlåda som var utomhus, utan lås och lämnat locket uppe så att posten blivit blöt av regn. Vår postmästare i Weed fick veta att så gör man inte. ;) Och han fick även tillsägelse av folk högre upp i organisationen.
Musklerna är kanske litet bättre men det känns fortfarande ömt. Har haft detta ett tag men det blev värre i veckan. Tack för omtanken!
Kyliga kramar från Weed!

Anne-Marie said...

Anna: Du och din namne i England visste att det var rölleka. Vad bra att ens bloggvänner kan ge korrekt information. :) Vet faktiskt fortfarande inte vad den andra blomman är för sort.
Vad bra att posten fungerar hos dig. Här tycker jag det är litet si och så. Nu var Amazons leverans inte via posten utan en “ground service“ som bara levererar till gatuadresser. Kramar!

Anne-Marie said...

Malin: Vi har ett rätt stort postkontor i lilla Weed. Större till och med än i Mt Shasta. Och det i Weed har öppet på lördagarna vilket det i Mt Shasta inte har.
USPS är nog lika noga med säkerheten som alla andra myndigheter och organisationer. De röntgar ju till exempel all post numera. Brev och paket.
Jaha du, du bor inte i glesbygden hör jag. :) Här tar det rätt många dagar innan paket kommer från Amazon och andra leverantörer. Jag försöker beställa via posten eftersom jag kan få leveransen till min postbox. Vill helst inte att de ställer paket utanför dörren eftersom jag bor så nära skolan och det har förekommit stölder här.
Nej, brev och vykort blir det sällan nuförtiden. Litet synd tycker jag. Minns hur roligt det var att få brev från min mamma när hon levde.

Anne-Marie said...

Annika: Att få något från Amazon samma dag är inget vi får uppleva här bland bergen. Det tar ofta rätt många dagar för alla slags paket. Men det viktiga är ju att de kommer fram.
Vår personal på postkontoret är rätt okej men ibland verkar de sura och griniga även här. Jag har inte så många postkontor att välja på tyvärr. Minns att de verkade tycka att jag var jobbig medan jag var i Sverige eftersom jag inte fick min post på mycket länge till det företag som jag anlitat för att ev. kunna få posten skickad till Sverige. Jag var tvungen att ringa några gånger. Men till slut kom det några brev i alla fall.
Kram!

Anne-Marie said...

Anneli: Amazon tycker jag är kanon för det mesta. Och för det mesta kommer ju paketen fram som de skall.
Jag gillar verkligen tracking-systemet som är mycket bättre utbyggt i USA än i Sverige. Gillar att kunna följa brev och paket. :)
Rölleka var ett par andra bud och jag tror nog att de som sade det har rätt.
Ha en fin dag i vackra Dalarna! Jag skall lägga mig snart.
Kramar!

Rebekah M said...

Hej,
Vila är nog det som hjälper mest mot sån't där, som muskelvärk eller inflammation. Jag fick lov att arrangera om hela mitt "set-up" här, för jag fick så fruktansvärt ont i nacken.

Märker att vi börjat köpa mer och mer från Amazon. Precis som för Dig; i början var det uteslutande böcker. Jag tror aldrig jag hört ett ont ord om dem! 🙂(möjligen de som jobbar där).

Oftast kommer det med Canada Post, men ibland är det FedEx eller UPS. De två senare: oftast ringer de inte på buzzern, även fast de säger att de gjort det. Är man då riktigt angelägen om att få sina grejor, får man åka ut till nå't industriområde, där de håller till. Vänta till kl. 17, då bilarna kommit tillbaka in.

Jag väntar just på ett paket från Amazon, bläck och nå't tillbehör till min reservoarpenna, och förhoppningsvis kommer det med posten.

EN sak som verkligen gör mig extra tacksam för Amazon: Jag skulle aldrig kunna hålla på och köpa grejor från USA, eftersom avgifterna för customs fee och annat är så höga! Senaste gången jag gjorde det, var en "wallet" för min telefon, och fick betala 30 dollar extra. Snacka om frihandelsavtal, NAFTA och allt vad det heter. Bleh!

Anne-Marie said...

Hej Rebekah,

Eftersom jag sitter framför en dator hela dagen och sedan kanske även en hel del hemma finns nog risken att bli överansträngd i musklerna.

För det mesta har det fungerat bra med Amazon. Bara ett par gånger har det varit litet underliga saker som hänt när jag skulle placera en beställning. Jag vill helst få mina paket till postkontoret och min postbox men av någon anledning kunde jag inte få paketen dit och ingen kunde förklara varför. Det var en vara som inte gick att skicka dit och då kunde jag ju inte få de andra.

UPS lämnar inte paket överallt här om man inte är hemma. På många platser gör de det men inte där jag bor nu. Kanske för många “suspekta individer“ kring skolan. ;)

Amazon har ett otroligt utbud. Men hos oss tar de ut “tax“ ibland på vissa varor. Jag har aldrig lyckats luska ut vilka som får denna och varför inte de andra. Annars när jag handlar via nätet brukar jag försöka handla från stater som inte har “tax“ och inte butiker i Kalifornien så att man slipper den kostnaden.

Hoppas du får ditt paket snabbt och utan problem. :)

Anonymous said...

Jag köper nästan aldrig något på nätet, men min man kper dessto mer därifrån!
Vissa leveransbolag är bra, andra waste of space.
Ha en bra helg!

Marina said...

Jag är faktiskt ingen stor näthandlare, men så här långt (peppar peppar...) så har det fungerat bra. Och att ha ICA som utlämningsplats fungerar faktiskt minst lika bra som de gamla postkontoren.

Anne-Marie said...

Lena: Eftersom jag bor i glesbygden måste jag köpa en del via nätet eftersom vi helt enkelt inte har affärer i närheten som erbjuder en del av det jag behöver.
Amazon är överlag bra tycker jag men just den här transportfirman som mitt paket skickades me verkade inte ha klarat av sina leveranser särskilt bra om man får tro de recensioner jag läste.
Ha en fortsatt fin helg!

Anne-Marie said...

Marina: När jag kom till Mt Shasta-området förstod jag varför Michael handlade mycket via nätet - helt enkelt pga att vi har så få affärer.
Här kan man inte gå in på en mataffär och hämta paket eftersom vi fortfarande har postkontor . Det kan kanske finnas mycket små orter i USA där man gjort som i Sverige och lagt ner det lokala postkontoret.