Saturday, December 13, 2008

Små kryp

Igår när jag kom hem från jobbet stod en bil från Terminix parkerad utanför huset där min lägenhet finns.

Terminix är ett företag som bekämpar små och litet större kryp av olika slag. Litet undrande blev jag ju. Ännu mer förvånad blev jag när mannen från Terminix helt plötsligt klev omkring med sin utrustning på mitt däck.

Jag gick ut och sade hej och undrade vad som var på gång. Tydligen är det så att den organisation som har hand om det här området har gett Terminix i uppdrag att komma ut och spruta då och då. Det var alltså inget akut och det var ju bra. Samtidigt tycker jag inte om gifter - tyvärr har jag nog inte så mycket att säga till om i det här fallet.

Terminix-killen sade att det finns många olika slags spindlar här och det kunde jag ju bara bekräfta. När jag bodde i min väns hus för ett par år sedan fanns det alltid spindlar i olika storlekar inomhus. Jag blev mer eller mindre van vid dessa och lyfte ut dem.

De allra flesta spindlar är ju ofarliga men vi har även giftiga. Bland annat Svarta Änkan - som jag fick påhälsning av under min bil. Det får vi hoppas att jag slipper där jag bor nu.

Jag föredrar nog vanliga husspindlar i stället för kackerlackor. Det var ju de "husdjur" :) vi hade på Hawaii. När mina bilsäten togs ut hittade jag förresten en kackerlacka under ett av sätena. Den var givetvis inte vid liv men såg förvånansvärt välbevarad ut.

Efter helgens kyla och snö undrar jag om spindlarna och andra små kryp klarar sig.

Bilden från Wikipedia - American cockroach.

3 comments:

Petchie75 said...

Nej, småkryp är verkligen inte kul! Än så länge har vi "bara" haft riktigt SMÅkryp i form av mjölbaggar eller vad de kan tänkas kalla i ris, mjöl och te.. Jag är glad så länge jag inte hittar några cucharachas (kackerlackor)!! Myror är visst något som många har problem med i PR men vi bor uppenbarligen för högt upp (9:e vån) för att de ska hitta hit!?

Anonymous said...

hur kommer det sig att du flyttade till the states? jag är en USAfantast in i benmärgen.. och vill inget annat än att flytta dit.. vore tacksam för tips! :)

Anne-Marie said...

Petra: Bättre sent än aldrig med en kommentar. :) Nej, kackerlackor är inte roliga. Speciellt när de flyger som de på Hawaii gör. Det fanns massor med myror på Hawaii. Kanske bra att ni bor högt upp. De blir avskräckta.

Malin: Jag träffade en amerikan som jag levde tillsammans med och senare gifte mig med. Tyvärr gick han bort förra året men jag har stannat kvar här. Skriv gärna till min email (står på min profil) med frågor. Lättare om du har några frågor.