Wednesday, December 10, 2008

Byxmode och barbent


Långbyxor har sett ut på många olika sätt under årens lopp. När jag var i mina yngre tonår (på 70-talet) hade affären Gul och Blå i Stockholm jeans som var otroligt utsvängda nertill. De var dessutom tajta upptill och satt litet nerhasade med låg midja.

Det var ingenting jämfört med de byxor som en del har nu. Modet med byxor som sitter nerhasade halvvägs eller till och med nedanför baken finns även här i lilla Weed. Eftersom jag är omgiven av collegeungdomar ser jag sådana byxor varje dag. Inte är det snyggt. Vem vill se någons kalsonger? Igår trodde jag att jag skulle se ett par byxor totalt åka ner på marken men de satt uppe. Hur det gick till vet jag inte. :)

Fler och fler amerikanska städer har tydligen instiftat lagar som säger att det är olagligt att ha sådana byxor. I staden Delcambre, Louisiana, kan man bli bötfälld upp till $500 eller tillbringa sex månader i fängelse! Andra städer har liknande regler.

Inte fullt så iögonfallande eller utmanande är det att gå barbent även om det är kallt utomhus. Nog för att jag bor i Kalifornien men det var flera minusgrader i morse och trots det såg jag folk som gick barbenta. De hade till och med shorts på sig. Kanske ett sätt att bevara känslan av sommar. :)

De har talat om snö till helgen så vinterkläderna är framtagna och dubbdäcken påsatta på bilen.

Bilden från "The New York Times" - 30 augusti 2007

10 comments:

Lars Hultqvist said...

Hå, hå, ja, ja. Titta på den där bilden och försök hålla dig för skratt. Hur kan någon gå klädd så där? Det är ju störtlöjligt.

Här i Arkansas går folk i shorts året om. Det spelar ingen roll om det är minusgrader ute. Jag kan garantera dig att du skulle springa på någon i shorts vilken dag som helst.

Men i en delstat där man klär sig i blåställ både på bröllop och begravning så kanske shorts i kyla inte är så konstigt :-)

Anonymous said...

Till och med jag som räknas som "ung" (21 år) tycker det ser skitlöljigt ut med såpass nedhasade byxor. Skäms! säger jag bara.

Mina värdföräldrar här går i shorts... de påstår att man inte förlorar värme genom benen. Nähä? Men jag fryser bara av att titta på dem!!

Vi hade minusgrader här förra veckan, men idag var det 20 grader varmt! North Carolina känns så svenskt med all grönska, så jag har inte fattat att jag är utomlands. Så 20 grader i december är helt otroligt!

oumberligating said...

Hej! Jag vill också bo i Carlifornien, fast jag gillar ju geologi så därför så skulle jag vara lite rädd om jag gjorde det, men jag måste komma till Carlifornien för att få krama ett Redwoodträ, har du någon egen bild tagen på dessa fantastiska saker till träd? Kul det här du skriver tidigare om julmust eftersom precis som du skriver så konkurerar musten uta Colan under jul och påskhelgen, men coca-cola har köpt ett eget etablerat must märke nu så nu tappar man inga pengar i alla fall, jag som är apotekarnes fantast måste säga att deras märke som under jultid nu finns på McDonalds också är mycket god. Hur hamnade jag här då länkar runt och letar sökord som fysisk smärta och antik och det ena leder till det andra. Min blogg om fysisk smärta som din länk kommer ifrån isin tur heter www.jernsaxen.blogspot.com Ha det bra i värmen så hoppas jag att vi möt i "cybervärlden" igen mvh från Peter Olofsson.

Annika said...

Här i DC området kan ma nse en hel del sånt, mohohahahaha...INTE är det vacker, och jag fnittrar lite tyst varje ggn jag ser det.

Och det där med shorts och minusgrader...Karolina hade en klasskamrat som gick till skolan i -11 i korta shorts och fleecejacka. Alla var på henne och undrade, men hon sa bara att hon mådde bäst så...
Men shorts är rätt vanligt, eller halvvanligt, på vintern här...Och när jag ser det blir jag lika frågande varje ggn...
Kram!

Anne-Marie said...

Lars: Visst ser det löjligt ut. Och ändå är det så många som har de här byxorna. Med tanke på kommentarerna verkar det vara något amerikanskt att gå i shorts trots att det är kallt. Ännu en skillnad som jag inte kan förklara. Är amerikaner inte lika känsliga för kyla eller? Fattar det inte. Blåställ till bröllop? Låter ju litet annorlunda. :)

Julia: Vet inte om det har så mycket med åldern att göra. Det är inte snyggt helt enkelt. :) Kanske det verkligen är något amerikanskt att inte frysa om benen. Vore intressant att höra om någon har en förklaring. North Carolina är så fint. Jag var i Ashville för flera år sedan och det var så lummigt och vackert. Lyckliga dig som bor så fint.

Anne-Marie said...

Oumberligating: Välkommen hit! Vilket ovanligt bloggnamn. Hur uppstod det? Kalifornien är helt klart litet mer "oroligt" jämfört med Sverige. Mycket beror på var man bor och risken för en stor jordbävning. Jag har bilder på redwoodträd - i Sverige (diabilder)! När jag kom till Los Angeles 1985 besökte jag en park/naturområde med dessa fantastiska träd. Julmust verkar vara ett kärt ämne för svenskar. :) Skall kolla in din blogg också. Ha det gott!

Annika: Jag blev nästan full i skratt häromdagen när jag såg ett par killar med byxor som absolut var på väg att åka ner på marken. Du som varit så länge i USA har du några tankar om varför amrisar inte verkar lika känsliga för kyla? :) Kram!

Unknown said...

HEJ igen!

Jag älskar baggy/street/hiphop modet och bär det gärna själv - trots att jag är 39 år. Ruggigt bekvämt!

Jag håller däremot med om att häng är inte snyggt såååå extremt som på bilden. Men lite svenssonlagomt som att bära dem lågt på höften tycker jag är snyggt.

Älskar Eckö, Sean John, South Pole, Timberlands (Vill få tag i Timberlandsstövlar) Såg såna för 110 USD när jag var där. Ångrar så att jag inte köpte dem. De går inte få tag på i Sverige - grr.

Jag gillar också Baby Phat, Rockawear och andra kul märken. Tycker det är jättesnyggt. Men shorts på vintern - hahahaha - det är jag för gammal för.

//Harriet

Anne-Marie said...

Harriet: Visst kan litet baggy vara okej. Alla märken du räknade upp är totalt okända för mig. :) Så blir det när man bor på landet.
Shorts på vintern verkar opraktiskt och kallt. Tacka vet jag min vinterjacka. :)

Anonymous said...

NICE BLOG ;)

many hugs!

Anne-Marie said...

Style by B'N: Tack! :)