Sunday, March 26, 2017

Spring Break utan ledighet

Den kommande veckan har skolan Spring Break och alla elever har lov. Det kommer att bli lugnt och rofyllt i vår byggnad utan elever och kurser som behöver vår support.
Min kollega och jag kommer inte att ta ledigt eftersom vi har mycket att jobba med så det är en helt vanlig arbetsvecka för oss.

Hittills har våren lyst med sin frånvaro hos oss. I fredags och idag har det blåst, regnat och snöat och bara varit några få plusgrader. Tydligen skall det bli litet mera vårlikt mot mitten av veckan. Jag har inte kunnat fota berget på länge då vi haft väldigt mycket moln under lång tid.

Jag hade besök av R nu under helgen. Han kom från högsommarvärme i Nevada till vårvintern i Weed. Eftersom han bor i sin RV blir det ju litet speciellt när det är kallt. Han åkte vidare igår för att komma till södra Oregon.

Jag fick kolla upp när påsken infaller i år och såg att den kommer först i mitten av april. Som bekant firas påsken minimalt här i USA så vi har inga som helst lediga dagar kring påsken. Ibland saknar jag alla röda dagar och klämdagarna i Sverige. :)

Och nu har ni i Sverige också ställt om klockan så det blir lättare att hålla reda på tidsskillnaden igen. :) Jag var tvungen att ringa till Sverige den gångna veckan och när det “bara" är 8 timmars tidsskillnad blir det svårt när man skall ringa till kontor. Men nu är ordningen återställd.


Bilden lånad från internet.

18 comments:

Lena i Wales said...

Ingen vår hos dej ännu!
Tidsomställningen är gjord och det är faktiskt skönt med ljusare kvällar, speciellt här i Spanien där vi kan sitta ute på kävllarna.
Ha en bra ny vecka!

Från Glam till Damm said...

Hej Anne-Marie,

Vad synd att inte ni också automatiskt får ledigt över spring break, det är det som är så bra med att vara lärare. Alla loven...15 veckors betald semester istället för 5 som alla andra svenskar har :-)

Ja, visst saknar man röda dager och klämdagar när man bor i USA. Här är vi vana att fira och komma in i påskhelgen och jul helgen men i USA är det en ynka dag och så är allt som vanligt igen. Det gjorde alltid att jag kände någon slags tomhet som om något fattades. Men, men...

Ha det gott!

Kram, Anneli

Annika said...

Ja, påsken har jag slutat fira. What's the point?
Inga extra dagar, ingenting.
När K gick i kommunala skolan här hade de alltid lov i samband med påsken, spring break, veckan före påsk. MEN på annandagpåsk var det skola som vanligt. TRIST.
Nej, påsken har helt förlorat sin glans för mig.
I år ska jag vara i NYC på påskdagen.
Trist att du inte år lite vårlov, men skönt med lite lugnare tempo på skolan kanske.
Här är det vår, även om det inte börjat grönska än. MEN körsbären blommar!!
Kramar!!

Annika said...

Kanske iallafall blir lite mer rofyllt när alla är ute och drar av fakulteten och studenterna? Men synd att du inte får den där veckan ledigt. I mitt fall behövdes den - jag känner att jag är trött den här våren. Nej, påsk är verkligen inget speciellt i USA - jag saknar också de röda dagarna på senvåren och försommaren i Sverige - det var den bästa tiden, när man hade flera olika långhelger samtidigt som vädret blev varmare, blommorna slog ut och grönskan kom :)
Kram

Annica said...

Fyndig bild!!! :) Trist att du och dina kolleger inte också får en välbehövlig `spring break´. Just på våren är ju de flesta människor lite extra trötta och slitna och i stort behov av några sköna "röd-dagar". Du har dessutom genomgått en ovanligt tuff och orolig period så nog hade en vårpaus suttit bra.
Hoppas ändå att elevernas frånvaro kan ge en liten chans till viss återhämtning. Njut så mycket du kan!
Här är det fortfarande mer vinter än vår, snödjupet 50-60 cm och de senaste dagarna, bl.a. idag, har snön tidvis vräkt ner och spätt på "vitfluffet". Men snart har fluffet gjort sitt för denna vinter; ju högre solen stiger på dagarna desto farligare lever kung Bore. Gumman Tö är på G.
"Insnöade" kramar!

Anne-Marie said...

Lena: Nej, ingen riktig vår ännu. Jag tycker sommartiden känns onödig men alla tycker vi olika. :)
Här i nordligaste Kalifornien har vi inte alls lika ljusa kvällar som i Sverige så det märks på kvällarna att vi ställt om klockan.
Ha det bra!

Anne-Marie said...

Hej Anneli,
Ja, kontors“råttorna" ;) får jobba trots Spring break. Du har det bra du. :) Min mamma var ju lärare och hon hade glädje av de långa sommarloven. Jag har nog mer semester jämfört med många amerikaner men har inte hunnit tjäna in särskilt mycket med tanke på alla turer kring mitt jobb.
Jag firar inga helger direkt så mig gör det inget med tanke på det men de lediga dagarna kunde vi gärna ha. Nu har ju skolan stängt kring jul- och nyårshelgerna så då är vi lediga i alla fall.
Ha det fint! Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Jag har inte firat påsk sedan jag var en ung flicka så det bekommer mig inte. Men klämdagarna och de röda dagarna vore trevliga. :)
Spring break tycks infalla vid litet olika tidpunkter beroende på var man bor i USA. Som vanligt skiljer sig allt i detta stora land.
Jaha, NYC - blir det en Lotta-träff? :)
Det var rätt skönt idag att inte ha en massa elever och lärare. De behövs givetvis men litet paus är bra ibland.
Har ju sett dina bilder hos Insta på DC-monumenten och blommorna. Får ta och kolla din blogg i morgon eftersom klockan är mycket här nu och jag skall lägga mig snart.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Annika: Det var väldigt mycket lugnare idag utan elever och lärare. :) Dessutom jobbar vi i en byggnad som ligger i utkanten av skolans campus så vi är allmänt litet mer “bortkopplade" - rätt skönt faktiskt.
Jag hade inte haft något emot litet ledigt men vi hade i alla fall stängt kring jul- och nyårshelgerna och då var givetvis alla lediga plus fick betalt. Jag känner mig litet slut faktiskt med tanke på alla turer kring mitt jobb och att jag inte hade någon semester att tala om förra året mer än veckan kring jul och nyår.
De där röda dagarna och klämdagar är svenskarna bortskämda med. De vet nog inte hur bra de har det. :)
Kram!

Anne-Marie said...

Annica: Jag tänkte på dina “spring/fjäder"-bilder i riset. ;) Ja, litet ledigt hade inte varit fel men skolan stänger som sagt inte den här veckan. Eftersom det aldrig blir så mörkt som det är i Sverige under vintern blir jag aldrig lika trött plus att jg ju har så “löjligt" nära till jobbet.
Ja, jag och min kollega njöt idag av att inte ha en massa kurser att supporta och elever och lärare som “störde". :)
Oj, så mycket snö du har. Vi fick litet snö i fredags då det blåste och var kallt men idag var det litet mer vårlikt även om det var kyligt. Jag tycker att våren inte skall komma för tidigt så det vi har nu känns okej. De senaste åren har det varit alldeles för varmt och väldigt tidig vår.
Kramar!

Gunnel said...

Påsken är inte lika stor firarhögtid längre tycker jag. Halloween har tagit över en del. Men vi har ändå lite röda dagar runt påsk. Fast nu har jag röda dagar året om. Kram

Annika said...

Nej, min syster och svåger är här. Svågerns har aldrig varit i NYC förr. SÅ vi tar en långhelg där, fredag till tisdag. Kommer tyvärr inte ha tid att träffa ngn. Det blir intensivt guidande och turistande :-)
Inte mig emot.
:-)
ja, spring break är nog uppdelat rejält över riket från sena februari till sena april. Bra det.
Kram igen!

Channal said...

Åtta timmars tidsskillnad innan. Hur mycket är det nu? Sju timmar? Ja, efter påsk är det inte många hela veckor fram till sommarlovet. Tänk, vinter i Kalifornien. Vi ska visst få snö imorgon. Inget ordning på vädret.

KRAM Anna

Anne-Marie said...

Gunnel: Det kan säkert stämma att påsken firades mer förr. Folk var väl överlag mer kyrkliga förr. Sverige har ju många dagar kring påskhelgen då de flesta är lediga. Ja, du har ständigt ledigt och får betalt för det också. :) Kram

Anne-Marie said...

Annika: Jaha, vad kul med familjebesök. :) NYC är en speciell stad och jag minns fortfarande vilken puls det var där när min pappa och jag besökte staden 86.
Det låter väldigt trevligt tycker jag att guida och turista med syster och svåger.
Precis som i Sverige verkar loven vara uppdelade under några veckor för olika delar av landet.
Kram!

Anne-Marie said...

Anna: Nu är det 9 timmars tidsskillnad igen. Åtta var det bara under de två veckorna innan Sverige hade ställt om klockan.
Just våren har väldigt många lediga dagar i Sverige. Inte alls så här i USA. Ja, idag var det litet mera vårlikt faktiskt med uppemot +13/14 och sol. Jag tog en härlig promenad i skogen kring skolan efter jobbet.
Kram!

Steel City Anna said...

Haha, gillar bilden.

Anne-Marie said...

Anna: Ja, den var litet kul. :)