Thursday, March 9, 2017

Förkylt

Jag ligger lågt med min och andras bloggar denna veckan eftersom jag åkt på en rätt ordentlig förkylning. Skall lägga mig snart här på västkusten.

Det var flera år sedan som jag var förkyld så det här känns litet ovant. Men jag tar en hel del naturliga preparat som hjälper till med immunförsvaret och jag börjar bli bättre nu.

Eftersom jag inte har tjänat in särskilt mycket sjukledighet inom skolan har jag tagit mig till jobbet men fått ta det lugnare än normalt. Tror att all stress kring jobbsituationen bidragit till förkylningen. Nästa vecka skall det hållas intervjuer med mig och några andra så då får vi se om jag blir kvar eller om jag blir utsparkad. Skulle jag bli utsparkad går jag. Kommer inte att stanna kvar för att lära upp någon annan. Nej tack!

Och intyget från skatteverket i USA har heller inte kommit vilket gör att jag inte kan gå vidare med min privata pensionsförsäkring i Sverige. Jag börjar tro att det är någon slags “hex" som är på gång kring detta intyg. Ibland verkar det som om det “går troll" i vissa saker och det här är en sådan sak. Får skriva mer om detta i ett annat inlägg.

Ville bara ge ifrån mig ett livstecken eftersom jag blev “tillsagd" av några läsare tidigare att jag var tvungen att göra det. ;) Det var när jag hade min axelskada.

Godnatt!

14 comments:

Marina said...

Usch då, krya på dig!

Annika said...

Krya på dig! Jag tror också att stressen och osäkerheten bidrog till att du åkte på din förkylning - det brukar ju va så att immunförsvaret kraschar i det läget. Men håller som sagt tummarna att du fort blir bättre.
Kram

Gunnel said...

Krya på dig. Är nog inte osannolikt att din stressade situation har försämrat ditt immunförsvar. Du får försöka vila så mycket du kan. Kram

Annika i Reston said...

Krya på dig. Säkert spelar stressen in.
Kramar

Steel City Anna said...

Hoppas du mår bättre snart!

Anonymous said...

Hej hoppas du blir frisk fort.
Hälsningar Kristina och Stig.

Annica said...

Stress är aldrig bra, allra minst när olika slags dumma virus och baciller härjar. Hoppas du tillfrisknar snabbt och att jobb, intyg och annat humörnedsättande ordnar sig till det bästa.
Sänder krya-på-dig-kram från norr!

Äventyret framtiden said...

Det händer lätt att stress försvagar immunförsvaret. Man blir ömtåligare och mottagligare för bobbor och liknande.
Ta väl vara på dig, drick hälsosamt och vila, vila.
Krya på dig!

Lena i Wales said...

Krya på dej!!!
Inte roligt när det krånglar med sådana saker, man vill bara ha det gjort och klart, men så enkelt är det ju sällan med pensioner och myndigheter.

Lena said...

Hoppas att du snart känner dig kry igen och förkylningen är ett minne blott. Lycka till på jobbfronten också.
Lena

Channal said...

Fy stackare! Känns tufft med allt! Tänker på dig! Nu får de viktiga papperna komma igång och jag ger dig en STOR KRYAPÅDIGKRAM!! Anna

Från Glam till Damm said...

Hej,

Hoppas du mår bättre nu och lycka till med intervjun på jobbet, men det hela låter helt crazy, men typiskt amerikansk instutition Ja, alldeles rätt...får du det inte så gå.

Kram och lycka till!

Anneli

Bettan said...

Usch! Hoppas du kryar på dig fort, och att det blir ett bra besked på jobbet. Tycker du resonerar rätt - skickar de ut dig, ska du banne mig inte vara snäll och lära upp någon. Då kan de stå där!

Önskar dig en gó helg, och tackar för att du hör av dig så vi slipper vara oroliga :)

Kram

Rebekah said...

Jag tror absolut att stress kan dra ner immunförsvaret.

Medan jag arbetade inom vården (administration) var jag konstant utsatt för alla tänkbara bakterier som flög omkring, och mitt immunförsvar var på topp! Jag blev aldrig sjuk. Nu träffar jag väldigt få människor och verkar ha blivit en magnet för dem i stället. Efter varenda flight har jag blivit sjuk. Till och med när Lena kom över i somras fick jag nå't direkt, vilket var väldigt olämpligt, när vi skulle vara ute och ha kul.

Skönt att Du känner Dig bättre nu, som jag förstod i nästa post. Jag läste baklänges 🙂